Αγία Γραφή και Κοράνιο

Οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι την Βίβλο (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και το Κοράνιο τα έχει εμπνεύσει ο ίδιος Θεός. Το Κοράνιο ισχυρίζεται ότι είναι τέλειο (Σούρα 85:21-22). Ως εκ τούτου, ακόμη και αν υπάρχει ένα σφάλμα στο κείμενο, το Κοράνιο έχει αποδειχθεί εσφαλμένο. Πολλοί μουσουλμάνοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι βλάσφημο να γίνεται κριτική στο Κοράνιο, ενώ παράλληλα οι ίδιοι αρέσκονται να ασκούν κριτική στη Βίβλο. Η αλήθεια, ωστόσο, δεν θα πρέπει ποτέ να φέρνει αντίρρηση στον έλεγχο, καθώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτόν. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που λέει το Κοράνιο σε σύγκριση με το τι λέει η Αγία Γραφή γι’ αυτά.

Θέματα Το Κοράνιο Η Αγία Γραφή
Πόσες ήταν οι ημέρες της δημιουργίας; 8 (Σούρα 41:9-12) 

6 (Σούρα10:3)

6 (Γένεσις 1:31)
Από τους γιους του Νώε μόνο 2 σώθηκαν (Σούρα 11:32-43) σώθηκαν και οι 3 (Γένεσις 7:1-13)
Η κιβωτός του Νώε προσγειώθηκε Στο βουνό Τζούντι (Σούρα 11:44) στο όρος Αραράτ (Γένεσις 8:4)
Ο πατέρας του Αβραάμ ήταν ο Αζάρ (Σούρα 6:74) Θάρα (Γένεσις 11:27)
Ο Αβραάμ έζησε και λάτρευε στην Μέκκα (Σούρα 14:35-37) κοιλάδα της Χεβρώνας (Γένεση 13:18, 23:2, 35:27)
Ρίχτηκε σε μια φωτιά από τον Νεμρώδ Ναι (Σούρα 9:69 και 21:68-69) Αδύνατον! Ο Νεμρώδ πέθανε αιώνες νωρίτερα! (+ ιστορικό σφάλμα.)
Ποια υιοθέτησε τον Μωυσή; Η σύζυγος του Φαραώ (Σούρα 28:8-9) Η κόρη του Φαραώ (Έξοδος 2:5)
Οι Σαμαρείτες: Το χρυσό μοσχάρι είχε προτείνει «ο Σαμαρείτης» (Σούρα 20:87-95) Σαμαρείτες δεν υπήρχαν για πολλούς αιώνες μετά την εποχή του χρυσού μόσχου (+ ιστορικό σφάλμα).
Η Μαρία γέννησε τον Ιησού κάτω από ένα φοίνικα (Σούρα 19:22) σε ένα στάβλο (Λουκ. 2:1-20)
Η Μαρία ήταν η αδελφή του Μωυσή (Σούρα 19:28) Δεν μπορεί να είναι «αδελφή του Μωυσή» (έζησε περίπου 1500 χρόνια αργότερα). (+ ιστορικό σφάλμα.)
Ο Ιησούς *δεν ήταν ο Υιός του Θεού
*δεν πέθανε για τις αμαρτίες μας
*δεν σταυρώθηκε
*δεν είναι Θεός (Σούρες 4:157 – 5:19,75- 9:30)
*δεν είναι ο Σωτήρας
(Σούρες 4:157- 5:19,75- 9:30)
Όλες αυτές οι θέσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την Αγία Γραφή. Το ότι δεν σταυρώθηκε, συμφωνεί με τη διδασκαλία των αιρετικών Νεστοριανών. Βλ. σχετικό άρθρο.
Ο Θεός δεν αγαπά τους αμαρτωλούς (Σούρα 2:190) μας αγαπά αν και είμαστε αμαρτωλοί (Ιωάν. 3:16 –Ρωμ. 5:8)
Οι σύζυγοι μπορούν να χτυπούν τις συζύγους τους (Σούρα 4:34) (σημείωση: το «ελαφρά» που προσθέτουν κάποιες μεταφράσεις δεν υπάρχει στην αραβική) Πρέπει να αγαπούν τη γυναίκα τους, όπως τον εαυτό τους
(Εφεσ. 5:25-28)
Μια σύζυγος είναι ένας «αγρός για όργωμα» (Σούρα 2:223) κάποια που πρέπει να τιμάται (Α΄ Πέτρου 3:7)

Επιστημονικά λάθη του Κορανίου

Γι’ αυτά αφιερώνουμε ειδική σελίδα

Πώς εξηγούν οι μουσουλμάνοι τις διαφορές Βίβλου-Κορανίου;

Οι Μουσουλμάνοι δέχονται ότι η Βίβλος είναι εμπνευσμένη, αλλά με λάθη (Σούρα 2:136 και Σούρες 13, 16, 17, 20, 21, 23, 25). Ωστόσο, αφού το Κοράνιο γράφτηκε 600 χρόνια αφότου η Αγία Γραφή ήταν πλήρης, τότε η Βίβλος είναι η αυθεντία. Για να εξηγήσουν οι Μουσουλμάνοι πώς τα δύο βιβλία διαφωνούν, ισχυρίζονται ότι η Βίβλος έχει παραχαραχθεί. Το ερώτημα που δεν μπορούν να απαντήσουν επαρκώς είναι: «Πότε παραχαράχθηκε η Αγία Γραφή;» Εάν πουν ότι αυτό έγινε πριν το 600 μ.Χ. τότε πώς μπορεί το Κοράνιο να συνιστά στους πιστούς να τη διαβάσουν; Αν ισχυριστούν ότι αυτό έγινε μετά το 600 μ.Χ. πέφτουν από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, γιατί δεν υπάρχει από επιστημονικής απόψεως καμιά απολύτως αμφιβολία ως προς την ακρίβεια των αντιγράφων από τον 3ο αιώνα και μετά. Οπότε δημιουργείται για τους Μουσουλμάνους το εξής πρόβλημα: Αν η Βίβλος είναι λανθασμένη, και το Κοράνιο αναφέρει ότι δεν είναι, τότε το Κοράνιο είναι ψευδές. Αν η Βίβλος είναι σωστή, τότε το Κοράνιο δεν μπορεί να είναι ακριβές, επειδή έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφή σε πολλά σημεία. Εάν η Αγία Γραφή είναι αληθινή, τότε το Κοράνιο δεν είναι. Αν η Αγία Γραφή είναι ψευδής, τότε άλλο τόσο είναι ψευδές το Κοράνιο που ισχυρίζεται ότι η Αγία Γραφή δεν είναι ψευδής.

Ένα Σχόλιο

  1. […] να δείχνουν ότι η Αγία Γραφή είναι αναξιόπιστη, καθώς έρχεται σε πάρα πολλά σημεία σε πλήρη αντίθεση με τις δ…. Από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του Ισλάμ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: