Το Αλ-Άζχαρ και οι αποστάτες

Το Πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ (Al-Azhar, αραβικά: الأزهر الشريف? ʾ Al-Azhar al-Šarīf, “το Ευγενές Άζχαρ”) είναι το βασικό κέντρο αραβικής λογοτεχνίας και σουνιτικής ισλαμικής μάθησης στον κόσμο, η αποστολή του οποίου περιλαμβάνει την εξάπλωση της ισλαμικής θρησκείας. Ιδρύθηκε το 975 στο Κάιρο της Αιγύπτου από τους Φατιμίδες, και συνδέεται με το τζαμί Αλ-Άζχαρ στο Παλαιό Κάιρο. Το Αλ-Άζχαρ εκπαιδεύει Αιγύπτιους που η αιγυπτιακή κυβέρνηση διόρισε κήρυκες στον προσηλυτισμό (da’wa). Οι ουλεμάδες του (ulemas) δηλ. ισλαμιστές λόγιοι εκδίδουν διαταγές (fatwas) σχετικά με τις διαφορές που τους υποβάλλονται από όλο τον σουνιτικό ισλαμικό κόσμο όσον αφορά την ορθή συμπεριφορά των μουσουλμάνων ως ατόμων και των μουσουλμανικών κοινωνιών.

Δείτε λοιπόν πώς αντιμετωπίζει την αποστασία από το Ισλάμ το γνωμοδοτικό αυτό ίδρυμα, το οποίο έχει διεθνή εμβέλεια στον ισλαμικό κόσμο:

Το κείμενο λέει τα εξής:

Στο όνομα του Αλλάχ του πιο Ευεργετικού, του Πολυεύσπλαχνου.

Αλ-Αζχαρ

Συμβούλιο fatawa.

Το ερώτημα αυτόπαρουσιάστηκε από τον κ. Ahmed Darwish και υποβλήθηκε για συζήτηση από τον [σκιασμένο όνομα] ο οποίος έχει τη γερμανική ιθαγένεια.

Ένας άνδρας που θρησκεία του ήταν το Ισλάμ και η εθνικότητα του είναι αιγυπτιακή παντρεύτηκε μια Γερμανίδα χριστιανή και το ζευγάρι συμφώνησε ότι ο σύζυγος θα ενταχθεί στην χριστιανική πίστη και δόγμα.

1) Ποια είναι η Ισλαμική δικαστική απόφαση σε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο; Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται για αυτή την πράξη;

2) Τα παιδιά του θεωρούνται χριστιανοί ή μουσουλμάνοι;

Η Απάντηση:

Κάθε έπαινος στον Αλλάχ, τον Κύριο του Σύμπαντος και χαιρετισμούς στον ηγέτη των δικαίων, τον αφέντη μας Μουχάμμαντ, την οικογένειά του και όλους τους συντρόφους του.

Στη συνέχεια:

Αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει αποστασία. Πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία να μετανοήσει και αν δεν το κάνει τότε θα πρέπει να θανατωθεί σύμφωνα με τη Σαρία.

Όσον αφορά τα παιδιά του, για όσο είναι παιδιά θεωρούνται μουσουλμάνοι, αλλά μετά θα φθάσουν στην ηλικία της εφηβείας, τότε αν παραμείνουν με το Ισλάμ είναι μουσουλμάνοι, αλλά εάν αποχωρήσουν από το Ισλάμ και δεν μετανιώσουν τότε πρέπει θανατωθούν και ο Αλλάχ γνωρίζει καλύτερα.

Σφραγίδα του Αλ-Άζχαρ

Επικεφαλής του Συμβουλίου Fatawa του Αλ-Άζχρ.

Abdullah al-Mishadd (عبد الله المشد‎) Abdullah al-Mishadd (عبد الله المشد)

23 Σεπτεμβρίου 1978.

Νομίζουμε ότι μετά από αυτή την ειλικρινή και ξεκάθαρη δήλωση, που δεν έγινε για να δοθεί καλή εντύπωση στους Δυτικούς αλλά εκφράζει 100% τη γνώμη των συντακτών, δεν χρειάζονται άλλα σχόλια… Ο αποστάτης πρέπει να εκτελείται. Απλά πράγματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: