Ποιος φταίει για τις νεκρές «παιδούλες νύφες»;

Στη σελίδα με τίτλο Ανήλικα κοριτσάκια παντρεύονται βιαστές και… βατράχους η Ομάδα γυναικών Αγάζηλος περιγράφει διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά κορίτσια σήμερα. Εκεί παραθέτει και τα ακόλουθα συνταρακτικά άρθρα:

Υεμενίτισσα «παιδούλα νύφη» [child bride] πεθαίνει από εσωτερική αιμορραγία

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/04/09/yemen.child.bride.death/

(CNN) – Μια 12χρονη Υεμενίτισσα νύφη πέθανε από εσωτερική αιμορραγία τρεις μέρες μετά το γάμο της, μετά την συνουσία με έναν μεγαλύτερο από αυτήν άνδρα, είπε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Η κοπέλα ήταν παντρεμένη με έναν άνδρα, με τουλάχιστον δύο φορές την ηλικία της, δήλωσε η Sigrid Kaag, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο θάνατός της είναι «μια οδυνηρή υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια όταν παντρεύονται πάρα πολύ νωρίς,» δήλωσε την Πέμπτη η Kaag.

Η Amal Basha, πρόεδρος του Αραβικού Φόρουμ Αδελφών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sisters Arab Forum for Human Rights), μιας υεμενίτικης ομάδας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσδιόρισε την Παρασκευή το κορίτσι ως Elham Mahdi.

«Η Elham είχε παντρευτεί στις 29 Μαρτίου και πέθανε τρεις μέρες μετά» και έζησε στην επαρχία Hajjah της Υεμένης, είπε η Μπάσα.

Ο θάνατος του κοριτσιού είναι η τελευταία σε μια σειρά υποθέσεων γάμου παιδιών στην Υεμένη, όπου η ελάχιστη ηλικία γάμου είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Απογοητευμένος από την πρόσφατη αποκάλυψη, αξιωματούχος της κυβέρνησης της Υεμένης αποκάλεσε την υπόθεση » μια σκληρή υπενθύμιση ότι η πρακτική του γάμου ανηλίκων πρέπει να λήξει.»

«Η κυβέρνηση έχει εργαστεί ακούραστα για να εδραιωθεί η ελάχιστη ηλικία γάμου, αλλά οι συντηρητικοί βουλευτές αντιστάθηκαν σε αυτό», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. «Τα μέλη του συντηρητικού μπλοκ χρειάζεται να εντείνουν την ευθύνη για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των νέων. Οι ΜΚΟ πρέπει να συνεχίσουν την εκστρατεία για να ρίξουν φως σε αυτή την ατυχή πρακτική.»

Τον Σεπτέμβριο, ένα 12χρονο κορίτσι της Υεμένης που εξαναγκάστηκε σε γάμο πέθανε κατά τη γέννα. Το μωρό της πέθανε επίσης, σύμφωνα με την Οργάνωση Seyaj για την προστασία των παιδιών.

Η Fawziya Ammodi ήταν σε διαδικασία γέννας για τρεις μέρες πριν πεθάνει από σοβαρή αιμορραγία, είπε ο Ahmed al-Qureshi, πρόεδρος της οργάνωσης.

«Αν και η αιτία του θανάτου της ήταν η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, το πραγματικό ζήτημα ήταν η έλλειψη εκπαίδευσης στην Υεμένη και το γεγονός ότι εξακολουθούν να συμβαίνουν γάμοι παιδιών,» δήλωσε ο al-Qureshi.

Οι παιδούλες νύφες συνηθίζονται στην Υεμένη, όπου ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το ένα στα τρία κορίτσια παντρεύεται πριν την ηλικία των 18. Τα περισσότερα παντρεύονται με ηλικιωμένους άνδρες με περισσότερες από μία συζύγους, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Sanaa.

Για τους γονείς του κοριτσιού, ο γάμος σημαίνει ότι οι κόρες δεν είναι πλέον ένα οικονομικό ή ηθικό βάρος. Τις περισσότερες φορές, οι γονείς παίρνουν μια υπόσχεση από το σύζυγο ότι θα περιμένει μέχρι το κορίτσι να μεγαλώσει κι άλλο για να ολοκληρώσει τον γάμο.

«Ο πρόωρος γάμος θέτει τα κορίτσια σε αυξημένο κίνδυνο εγκατάλειψης του σχολείου, έκθεσης στη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση, ή ακόμη και απώλειας της ζωής τους από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και άλλες επιπλοκές,» δήλωσε η UNICEF.

Το θέμα των παιδιών νυφών της Υεμένης έγινε πρωτοσέλιδο το 2008 όταν η 10χρονη Nujood Ali σταμάτησε το σχολείο και παντρεύτηκε. Ο σύζυγός της τη χτύπησε και τη βίασε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τελετή.

Για να ξεφύγει, η Nujood πήρε ένα ταξί – για πρώτη φορά στη ζωή της – για να πάει στο κεντρικό δικαστήριο όπου κάθισε σε έναν πάγκο και απαίτησε να δει έναν δικαστή.

Μετά από μια καλά δημοσιοποιημένη δίκη, της χορηγήθηκε διαζύγιο.

http://www.politicalscandalnews.com/article/Rapist%20husband%20of%20dead%20Yemeni%20child%20bride%20should%20die:%20family

Οικογένεια: Ο βιαστής σύζυγος της νεκρής παιδούλας νύφης της Υεμένης θα πρέπει να πεθάνει

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) Global Edition | 2010-04-11 12:10:12

Η οικογένεια ενός 13χρονου κοριτσιού της Υεμένης που πέθανε μετά από σεξουαλικό βιασμό από τον σύζυγό της λίγες ημέρες μετά τον κανονισμένο γάμο της απαιτεί την εκτέλεσή του.

Η Ilham al-Ashi πέθανε την Παρασκευή, πέντε ημέρες μετά τον γάμο της με τον Abed al-Hekmi, 24 ετών, σε μια υπόθεση η οποία έχει και πάλι έφερε στο προσκήνιο τα δεινά των λεγόμενων «νυφών του θανάτου» της Υεμένης.

Η ιατρική γνωμάτευση από το κύριο νοσοκομείο στην επαρχία Hajja, βόρεια της πρωτεύουσας, είπε ότι υπέστη μια βαθιά ρήξη στα γεννητικά όργανα.

«Απαιτώ την εφαρμογή του νόμου του Αλλάχ. Απαιτώ τιμωρία» είπε στο AFP η μητέρα του κοριτσιού, Nejma al-Ashi, αναφερόμενη σε εκτέλεση, η οποία είναι η ποινή για φόνο στη μουσουλμανική χώρα.

Στο χωριό Αλ-Asha με τις καλύβες – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απόλυτης φτώχειας σε μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, η μητέρα είπε ότι η κόρη της ήταν «ωραία και γεμάτη υγεία» όταν παντρεύτηκε.

Η οικογένεια του συζύγου της σε ένα χωριό γειτονικό είπε λίγες ημέρες μετά το γάμο ότι η κόρη της «ήταν άρρωστη, που έπασχε από ελονοσία, καθώς και ότι τα πνεύματα την είχαν καταλάβει στο γάμο.»

«Εγώ απάντησα: Έχετε φόβο για το Θεό. Η κόρη μου δεν έχει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

Αλλά η κόρη της, το τελευταίο θύμα της διαδεδομένης συνήθειας του γάμου ανηλίκων στη φυλετικά δομημένη κοινωνία, είχε πρόβλημα για μέρες, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που την είχε δει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Zahra Makyayeva, γυναικολόγος από το Ουζμπεκιστάν σε ιατρική κλινική, είπε ότι είδε την Άσι τη δεύτερη ημέρα του γάμου της, αφού ο σύζυγός της την έφερε, ζητώντας να «σπάσουν τον υμένα της» – αποδεικνύοντας ότι δεν είχαν ολοκληρώσει το γάμο τους.

Η γιατρός είπε ότι αρνήθηκε επειδή «ήταν απαγορευμένο» και συμβούλευσε τον σύζυγο να πάει σε ένα κυβερνητικό νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η κοπέλα, που ήταν πολύ ντροπαλή για να επιτρέψει στη γιατρό να την εξετάσει, φαινόταν αδύναμη.

Όμως, αντί να πάει στο νοσοκομείο, ο Hekmi σταμάτησε στο φαρμακείο της κλινικής ζητώντας υπνωτικά χάπια ή ηρεμιστικά, αλλά όταν απέτυχε να του δοθούν τέτοια χάπια, ζήτησε ένα βελτιωτικό σεξουαλικής απόδοσης, το οποίο πήρε.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ήθελε να ναρκώσει το κορίτσι», είπε ο σεΐχης Ali al-Huda, ο ιδιοκτήτης της κλινικής.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Hekmi πήγε τη γυναίκα του πίσω στην κλινική, όπου διαγνώστηκε με κατακράτηση ούρων και βρέθηκε να έχουν κολπικούς τραυματισμούς και λοίμωξη, σύμφωνα με τη νοσοκόμα Fathiya Haidar.

«Της δώσαμε φαρμακευτική αγωγή και έφυγε. Το επόμενο πρωί ακούσαμε ότι πέθανε», είπε.

Ο αδελφός του κοριτσιού, Abdullah, ο οποίος είχε παντρευτεί την αδελφή του Hekmi την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της παραδοσιακού εθίμου Sheghar, ή γάμου με ανταλλαγή, κατηγόρησε τον κουνιάδο του και την οικογένειά του ότι σκότωσαν την αδελφή του.

«Αυτοί τη σκότωσαν: ο σύζυγός της και η οικογένειά του. Έδεσαν την αδελφή μου και τη σκότωσαν», είπε, στεκόμενος δίπλα στην καλύβα του, όπου έζησε για λιγότερο από μία εβδομάδα με τη νύφη του, η οποία έχει πλέον επιστρέψει στην οικογένειά της.

Τα πεθερικά του ζήτησαν πίσω τη σύζυγό του, λέγοντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη, αφού ανακάλυψαν ότι η αδελφή του ήταν νεκρή, είπε.

Ο Hekmi αργότερα πήγε στην οικογένεια της νύφης του, λέγοντάς τους ότι ήταν άρρωστη.

«Όταν φτάσαμε σ’ αυτήν, ήταν ακίνητη,» είπε η μητέρα της.

Η οικογένεια των Άσι αρνείται τώρα να λάβει το σώμα της από το νεκροτομείο του νοσοκομείου στο Hajja, κοντά στο Al-Asha, περίπου 220 χιλιόμετρα (137 μίλια) βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Θέλουν ο σύζυγος να τιμωρηθεί.

«Δεν θα πάρουμε το σώμα. Τι να κάνουμε με αυτό; Θέλουμε τιμωρία για το δολοφόνο της αδελφής μου», είπε ο άλλος αδελφός της Άσι, ο Mahdi.

Ο Hekmi εν τω μεταξύ παραμένει υπό κράτηση και, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι βίασε τη σύζυγό του όταν εκείνη αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του.

Τον Σεπτέμβριο, μια 12χρονη σύζυγος πέθανε μαζί με το μωρό της σε μια δύσκολη γέννα.

«Αυτό αποδεικνύει ότι το δίκαιο και το κράτος δεν θα είναι σε θέση να προστατεύσουν τα νεαρά κορίτσια από τον πρόωρο γάμο αν δεν υπάρχει μια εκστρατεία ενημέρωσης σε συνδυασμό με κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο που ζητούμε να επικυρωθεί», είπε στο AFP η δικηγόρος Shaza Nasser.

Ο νόμος που καθορίζει το ελάχιστο όριο ηλικίας για το γάμο στα 17 για τις γυναίκες και 18 για τους άνδρες έχει προκαλέσει διαμάχη στην Υεμένη και απέτυχε να εφαρμοστεί παρότι πέρασε στο κοινοβούλιο, αφότου οι συντηρητικοί βουλευτές ζήτησαν την αναθεώρησή του.

Η δικηγόρος, η οποία το 2008 κατόρθωσε να λάβει διαζύγιο για την Nojud Mohammed Ali, παντρεύτηκε σε ηλικία οκτώ ετών με έναν άνδρα 20 χρόνια μεγαλύτερο της, είπε ότι θα αναλάβει την περίπτωση της οικογένειας Ahsi και «θα απαιτήσει την εκτέλεση» του Hekmi.

Και η ομάδα Αγάζηλος καταλήγει στο συμπέρασμα:

Πολλές προλήψεις έχουν ακόμη να καταπολεμηθούν, μέχρι να μπορέσουν τα παιδιά να απολαύσουν με ασφάλεια την παιδική τους ηλικία. Και ο παράγοντας φτώχεια είναι κι αυτός καθοριστικός για την ασφάλεια των παιδιών, μια που ένας από τους λόγους που οι γονείς τους τα παντρεύουν τόσο μικρά, είναι και η δυσκολία να τα συντηρήσουν ώσπου να μεγαλώσουν κι άλλο.

Καταρχήν δεν θα διαφωνήσουμε με την ομάδα Αγάζηλος ότι η φτώχεια είναι μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια των παιδιών. Πολλοί στην Υεμένη και άλλες ισλαμικές χώρες παντρεύουν νωρίς τις κόρες τους επειδή δεν έχουν να τις συντηρήσουν, ή επειδή δεν μπορούν να αντισταθούν στις προίκες που προσφέρουν οι γαμπροί.

Υπάρχει επίσης στις κοινωνίες αυτές η αντίληψη ότι όταν μια κοπέλα παντρεύεται μικρή προφυλάσσεται από τους πειρασμούς παράνομης σεξουαλικής επαφής, προλαβαίνει να κάνει περισσότερα παιδιά και γίνεται πιο υπάκουη νύφη από μια που παντρεύεται μεγαλύτερη.

Όμως το βασικό πρόβλημα αναφορικά με τις παιδούλες νύφες, είναι η θρησκεία. Η ομάδα Αγάζηλος προφανώς δεν γνωρίζει το παρασκήνιο της φράσης «Ο νόμος που καθορίζει το ελάχιστο όριο ηλικίας για το γάμο στα 17 για τις γυναίκες και 18 για τους άνδρες έχει προκαλέσει διαμάχη στην Υεμένη και απέτυχε να εφαρμοστεί παρότι πέρασε στο κοινοβούλιο, αφότου οι συντηρητικοί βουλευτές ζήτησαν την αναθεώρησή του.» Δεν γνωρίζει επίσης ότι υπήρχε παλιότερα στην Υεμένη νόμος που όριζε ότι τα κορίτσια πρέπει να παντρεύονται μόνο όταν συμπληρώσουν τα 15, αλλά και αυτός που είχε μικρότερο όριο ηλικίας καταργήθηκε το 1990. Λοιπόν, ο λόγος που ο πρώτος νόμος καταργήθηκε και κάποιοι βουλευτές ζήτησαν την αναθεώρηση του δεύτερου νόμου, είναι ότι δεν συμβαδίζει με τον θρησκευτικό νόμο: Η Σαρία ορίζει ότι το κορίτσι παντρεύεται σε όποια ηλικία θέλει ο πατέρας του, και εξέχοντες κληρικοί της Υεμένης δήλωσαν πρόσφατα ότι όποιοι είναι υπέρ του ορίου ηλικίας στο γάμο των κοριτσιών είναι αποστάτες. Και ξέρετε πώς τιμωρείται ο αποστάτης από το Ισλάμ, έτσι; Με θάνατο.

Μουσουλμάνες διαδηλώνουν κατά του ορίου ηλικίας στο γάμο

Θα μου πείτε, γιατί είναι αποστάτης από το Ισλάμ κάποιος που ορίζει ότι ένα κορίτσι δεν μπορεί να παντρευτεί πριν από τα 15 ή τα 17 του χρόνια; Επειδή απαγορεύει κάτι που επέτρεψε ο Αλλάχ! Όπως λέει ο Μαουντούντι, αναφερόμενος στο κορανικό εδάφιο 65:4 «κανένας μουσουλμάνος δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει κάτι που το Κοράνι έχει κρίνει ως αποδεκτό». Αυτό εξάλλου υποστήριζαν και οι χιλιάδες μαντηλοφορεμένες μουσουλμάνες που διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο της Υεμένης στις 20 Μαρτίου: Τα πανώ τους έγραφαν «Μην απαγορεύετε αυτό που επέτρεψε ο Αλλάχ» και «Σταματήστε να παραβιάζετε τον ισλαμικό νόμο της Σαρία στο όνομα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών». Και όπως είπε μια από αυτές, «Θεωρούμε αυτούς που ζητούν να βάλουν όρια στην ηλικία γάμου με νόμο ως εχθρούς του Αλλάχ, του προφήτη του και δικούς μας.» (Βλ. http://www.islamtribune.com/2010/03/21/yemen-women-oppose-proposed-child-marriage-ban.html)

Όσο για τον Abed al-Hekmi που με το βιασμό προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης συζύγου του, έχει ισλαμική στήριξη για την πράξη του. Κατ’ αρχήν η μικρή της ηλικία δεν είναι απαγορευτική για συνουσία στο Ισλάμ, αφού όπως είπε και η Άισα, την οποία ο Μουχάμμαντ παντρεύτηκε στα 6 της χρόνια και ολοκλήρωσε το γάμο στα 9 της, «ένα κορίτσι που γίνεται 9 ετών είναι γυναίκα». Και ο μουφτής Ebrahim Desai όταν κάποιος 45χρονος υποψήφιος σύζυγος μιας 12χρονης τον ρωτά αν μπορεί να έχει συνουσία μαζί της μετά το γάμο ή πρέπει να περιμένει να φτάσει σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία, λέει ξεκάθαρα ότι:

«σύμφωνα με τη Σαρία, αν ένα κορίτσι είναι ανήλικο (δεν έχει φτάσει στην εφηβεία), μπορεί να δοθεί σε γάμο από τον πατέρα της. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να έχει κανείς σχέσεις με τη γυναίκα του, ακόμα κι αν είναι ανήλικη (δεν έχει φτάσει στην εφηβεία).[1]

Επίσης, το να μην συναινεί η σύζυγος σε σχέσεις με το σύζυγό της ντροπιάζει την οικογένειά της. Η ίδια η μητέρα που ζητά την τιμωρία του Abed al-Hekmi, παρότρυνε την κόρη της να δεχτεί τη συνουσία μαζί του για να μην τους ντροπιάσει.

Σύμφωνα με τη Σαρία, η σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να αρνείται το σεξ στο σύζυγό της, εκτός αν είναι λεχώνα ή έχει περίοδο. Στο Ισλάμ δεν νοείται βιασμός στα πλαίσια του γάμου, και η πράξη που εμείς λέμε βιασμό θεωρείται δικαίωμα του συζύγου. Στη Hedaya (αναφ. 11, σελ. 141) διαβάζουμε:

«Μπορεί κανείς να απολαύσει μια σύζυγο διά της βίας»

…Όταν μια σύζυγος που κατοικεί στο σπίτι του άντρα της, αρνείται να του επιτρέψει τη συνουσία, καθώς εκείνος τη συντηρεί, μπορεί, αν θέλει, παρά την αντίστασή της, επειδή είναι στην εξουσία του, να την απολαύσει δια της βίας.[2]

Hind, 13 ετών: Η νύφη τό 'σκασε...αλυσοδεμένη

Ο βιαστής γαμπρός πάλι, ο οποίος προφανώς δεν είχε πρόθεση να γίνει φονιάς, είναι κι αυτός από την πλευρά του θύμα, μια που αισθανόταν υποχρεωμένος να αποδείξει τον ανδρισμό του, ότι μπορούσε να ξεπαρθενέψει τη γυναίκα του! Ο Μουχάμμαντ τον οποίο είχε ως πρότυπο, όπως κάθε μουσουλμάνος, κατάφερνε και ερχόταν σε επαφή με εννέα συζύγους σε μια νύχτα ενώ ήταν πάνω από 55 ετών[3], κι αυτός που ήταν μόλις 24 δεν θα κατάφερνε να έρθει σε επαφή ούτε με μία;

Οπότε φαίνεται καθαρά ότι ο βασικός υπαίτιος δεν είναι τόσο η φτώχεια και οι κοινωνικές συνθήκες, που σίγουρα παίζουν κι αυτές το ρόλο τους. Εξάλλου, παιδούλες νύφες υπάρχουν και στη Σαουδική Αραβία που είναι πλούσια χώρα… Ο βασικός υπαίτιος για τις παιδούλες νύφες και τα βάσανα που τραβάνε είναι το Ισλάμ, που με τη διδασκαλία του διαιωνίζει ως δήθεν εντολές του Θεού πρακτικές που η αραβική κοινωνία εφάρμοζε την εποχή που αυτό δημιουργήθηκε. Το Ισλάμ και η αφοσίωση σε αυτό, η οποία παρακινεί γυναίκες που και οι ίδιες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά, καθώς υποχρεώθηκαν σε σεξ χωρίς να είναι σωματικά και ψυχικά έτοιμες, να διαδηλώνουν απαιτώντας να συνεχίσουν να κακοποιούνται και οι κόρες τους!

Για περισσότερες παιδουλες-νύφες που ευτυχώς επέζησαν, δείτε εδώ την ιστορία της 13χρονης Hind, που εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 70χρονο για 1400 δολάρια και όταν τον εγκατέλειψε την έδεσαν με αλυσίδες για τιμωρία, και την 4η παιδούλα-νύφη (12 ετών) που πήρε διαζύγιο μετά την Nujood.


[1] http://www.askimam.org/fatwa/fatwa.php?askid=3292273c814b97cd24da5b61c7831c68

Fatwa #  6737  from Germany Date: Tuesday, October 1st 2002
Category
Worldly Possessions
Title
Second marriage possible under these conditions. i would like to marry a woman who is 12 years old, her father and she has also agreed. What is your advise?
Question
I am 45 and married to already 15 years now after the sexual desire of my woman has nearly gone i am looking to marry again. And i would like to marry a woman who is 12 years old, her father and she has also agreed, my first wife told me that it could make problems if it will be a big different in age, and also some of my children are older than my second wife. What is your advise ? And is it allowed for me to have already sexual intercourse with these woman after we are married or to i have to wait till she reach at special age ?
Answer
According to the Shari?ah, if a girl is a minor (did not attain puberty), she may be given in marriage by her father. There is no age limit to be intimate with one?s wife even if she is a minor.

It is important for you, in your situation, to consider the age difference reservation expressed by your wife.

and Allah Ta’ala Knows Best

Mufti Ebrahim Desai

[2] “One can enjoy a wife by force”

“But not if she be refractory.”

“If a wife be disobedient or refractory and go abroad without her husband’s consent, she is not entitled to any support from him, until she return and make submission, because the rejection of the matrimonial restraint in this instance originates with her; but when she returns home, she is then subject to it, for which reason she again becomes entitled to her support as before. It is otherwise where a woman, residing in the house of her husband, refuses to admit him to the conjugal embrace, as she is entitled to maintenance, notwithstanding her opposition, because being then in his power, he may, if he please, enjoy her by force.””

[3] Sahih Bukhari Volume 1, Book 5, Number 268:

Narrated Qatada:

Anas bin Malik said, «The Prophet used to visit all his wives in a round, during the day and night and they were eleven in number.» I asked Anas, «Had the Prophet the strength for it?» Anas replied, «We used to say that the Prophet was given the strength of thirty (men).» And Sa’id said on the authority of Qatada that Anas had told him about nine wives only (not eleven).

13 Σχόλια

 1. […] post by greekmurtad var addthis_language = 'en'; Filed under 87416 ← Γνωριμία με ένα […]

 2. «Το Ισλάμ και η αφοσίωση σε αυτό, η οποία παρακινεί γυναίκες που και οι ίδιες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά, καθώς υποχρεώθηκαν σε σεξ χωρίς να είναι σωματικά και ψυχικά έτοιμες, να διαδηλώνουν απαιτώντας να συνεχίσουν να κακοποιούνται και οι κόρες τους!»

  Τι πλύση εγκεφάλου έχουνε υποστεί αυτές οι γυναίκες… Τραγικό είναι…

 3. Τι γίνεται στον κόσμο… Έχω διαβάσει ότι στην Υεμένη παίρνουν κι ένα ναρκωτικό που βγαίνει μόνο εκεί και το μασάνε κάθε μέρα. Ίσως να παίζει ρόλο για την κατάσταση της χώρας.
  Πάντως εσείς πάτε πολύ καλά! Σήμερα είστε το Νο 88 στα 100 πρώτα μπλογκς του WordPress, αυτό το ποστ είναι το Νο 30 στα ποστς και στα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα είστε στο Νο 7! Και εις ανώτερα! Σας αξίζει γιατί κανείς δεν προσφέρει τόσο υπεύθυνη ενημέρωση στον τομέα σας.

 4. Ποιός φταίει;
  Ασφαλώς και φταίει η διαβολοθρησκεία του μεγαλοαπατεώνα Μωάμεθ!

 5. Πολύ καλή η ανάλυσή σας. Βασικά, εμείς δεν γνωρίζαμε όλες αυτές τις παραμέτρους. Το ότι καταργήθηκε ακόμα και νόμος που έθετε ως όριο γάμου τα 15 είναι τρομερό… Αυτοί που επιμένουν να παντρεύονται τα κορίτσια τόσο μικρά, έχουν ευθύνη για τους θανάτους.
  Πάντως φαίνεται ότι και το σύστημα υγείας της χώρας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Δράμα.

  • @*ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ* δεν κατηγορήσαμε σε κάτι την παρουσίασή σας, απλά τη συμπληρώσαμε σε κάποια σημεία. Ο κοινωνικός παράγοντας είναι σημαντικός, αλλά μια κοινωνία διαμορφώνεται εν μέρει και από την θρησκεία της.

 6. enoite pos eimai enadion se ka8e idos pederastias ke eksanagasmou…

  alla 8elo na 8eso ena 8ema. i esto mia alli optiki gonia..
  simfono apolita pos i ilikia twn 15 etwn einai poli mikri gia na 8eorite etimi mia kopela na pandrefeti…
  parolafta ego exo polles files, gnostes, sima8itries mou pu ixan olokliromenes sxeseis apo ta dekapende tus! oxi oles alla arketes! ke boreite na rotisete ginekologus giatrus sto dimosio na sas epiveveosune pos ena pososto as8enwn tus me ginekologika provlimata ke anepi8imites egimosines einai anilikes…

  giafto ke an exete pedia sto sxolio i seksualiki diapedagogisi ksekina apo to dimotiko(pemti ekti dimotikou diladi 10 xronwn) giati erevnes ediksan pos sto gimnasio ta pedia exune epafes diaforwn eidwn ke prepei na gnorizune ta dikaiomata tus ke na prostatevonde!
  ke emeis eimaste mia aneptigmeni xwra ipoti8ete xoris ftwxia ke xwris ama8eia ke exume tosa peristatika anilikwn «gamwn» i «moixwn» i «sxesewn» i opos 8elei kaneis na to apokalesei vasi tou 8riskeptikou ke politismikou tou ipovathrou…

  twra to erotima einai:
  -eite vazis orio gamou sta 17 18 25 30 ke afineis ton kosmo na exei eksosizigikes sxeseis opos tou aresei ke opos ton volevei ke exeis provlimata ektrosewn ke anipandrwn gonewn

  -eite apagoreveis tin moixia ke afineis pio elastiko tin mikroteri ilikia gamou opos gia paradeigma otan bune stin efivia, otan ksekinisi i emminos risi i kati sxetika pou gia kapia atoma isos einai 14 ke gia kapia alla atoma einai isos 24! ke exeis provlima otan i oikogeneia einai amorfotoi i ftwxoi…

  einai kapos poliploko to 8ema nomo8esias ke to ti einai sostotero ke ti la8os… aneksrartita enoite apo to ti kanei o ka8enas mesa stin erimo ke alles tragikes istories ali8is ke anali8is!

 7. Η μνηστεία (εβρ. κιδδουσίν ή ερουσίν) μιας παρθένου, στους Ιουδαίους, γινόταν όταν αυτή ήταν μεταξύ 12 και 13 ετών, ενίοτε και λίγο νωρίτερα.

  Έτσι, όταν έφθασε η Μαρία σε ηλικία μνηστείας (12-13 ετών), ο Αρχιερέας τού Ναού θέλησε να Τήν αποκαταστήσει, κατά τις εντολές τού Νόμου. Επειδή ο Νόμος όριζε ότι σε κάθε άνδρα Ισραηλίτη θα τού δοθεί μια γυναίκα από την φυλή του.

  pistevo den borei kanenas na gnorizei tin ilikia «aravwna» i «gamou»… alloi an8ropoi, alla e8ima, alles epoxes! poli apla den borume na krinume afu isos an vre8omastan kiemeis kato apo aftes tis sin8ikes isos kapos etsi 8a kaname!
  ———————————————————-
  anws… ego pistevo aftoi oi gamoi oi periergoi den einai 8ema 8riskeias afu tetia e8ima ipirxane ke stus xristianous ke stus ioudaious! den ksero an exei kaneis kamia pro-giagia na tou milisei gia ti mama ke ti giagia tis, pos pandrevondan ke se ti ilikies! etsi itane o tropos zois tus etsi ekanan! ke na min exi pro giagia iparxune polla vivlia apo kalous sigrafeis opos ton papadiamandi pu ama ta diavasei kaneis borei na dei pos itane oi katastasis zwis twn ellinwn se kapies epoxes oxi poli makrines! milame prin 50-100-200 xronia oxi prin 1000-2000!

  oi kaliergimenoi efporoi musulmanoi tis mesis anatolis, tis evropis allios pandrevonde! ke alles prodiagrafes exi i mellondiki nifi ke o mellondikos gabros. oi musulmanoi twra pu zun katw apo tritokosmikes sin8ikes ke ftwxia exun alles proteraiotites gia na epiviwsun! afto omos den to kanune logo 8riskeias afu to orio gamou twn a8ropwn se dio tixaies afrikanikes xores pu vrika me diaforetiki 8riskeia einai paromia:

  Kenya: 26.3 for men, 21.6 for women.
  Libya: 32.0 for men, 29.2 for women.

  i allios:
  Indonesia: 25.2 for men, 21.6 for women.
  Belarus: 25.1 for men, 22.9 for women. (2001)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Age_at_first_marriage

 8. «Η μνηστεία (εβρ. κιδδουσίν ή ερουσίν) μιας παρθένου, στους Ιουδαίους, γινόταν όταν αυτή ήταν μεταξύ 12 και 13 ετών, ενίοτε και λίγο νωρίτερα.»

  Άλλο πράγμα ο αρραβώνας στα 12,5 και ο γάμος στα 13+, κι άλλο ο γάμος σε οποιαδήποτε ηλικία. Δεν είναι σίγουρα καλό να παντρεύονται στα 13, αλλά είναι ασφαλώς καλύτερο από το να παντρεύονται στα 8!

  «oi kaliergimenoi efporoi musulmanoi tis mesis anatolis, tis evropis allios pandrevonde! ke alles prodiagrafes exi i mellondiki nifi ke o mellondikos gabros. oi musulmanoi twra pu zun katw apo tritokosmikes sin8ikes ke ftwxia exun alles proteraiotites gia na epiviwsun! afto omos den to kanune logo 8riskeias»

  Αυτό που κάνουν λόγω θρησκείας, και είναι πρόβλημα, είναι ότι δεν δέχονται κατώτατο όριο ηλικίας για το γάμο των κοριτσιών. Το λένε και μόνοι τους ότι το κάνουν λόγω θρησκείας και όσοι διαφωνούν είναι αποστάτες. Οι «καλλιεργημένοι» που λες, μπορεί σε γενικές γραμμές να παντρεύουν τα κορίτσια τους πιο μεγάλα, και ίσως πολλοί να τα σπουδάζουν κιόλας. Όμως και πάλι, η θρησκεία τους επιτρέπει σε όποιον «καλλιεργημένο» παιδόφιλο ανάμεσά τους, να παντρευτεί ένα κορίτσι ακόμα και εφτά χρονών (το διαβάσαμε κι αυτό) και κανείς να μην μπορεί να του πει τίποτα, γιατί είναι «νόμιμος» από ισλαμικής απόψεως. Αν το έκανε αυτό στη Δύση, εκτός που δεν θα βρισκόταν κανείς να τον παντρέψει, θα πήγαινε φυλακή για κακοποίηση ανηλίκου. Εμείς οι Δυτικοί ντρεπόμαστε για τους γάμους παιδιών που έγιναν για πολιτικούς λόγους στο παρελθόν στις χώρες μας (κάτι Σιμωνίδες κι άλλες πριγκίπισσες 11χρονες). Τους καταδικάζουμε και έχουμε κάνει νόμους ώστε να μην ξανασυμβεί. Κάποιοι παιδόφιλοι πήγαν να κάνουν κόμμα στην Ολλανδία, με αίτημα τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών (όχι 8 και 9 που παντρεύονται σε χώρες ισλαμικές) και δεν τους ψήφισε ούτε η μάνα τους – χρειάζονταν 570 ψήφους και δεν μαζέψανε ούτε τους 100. Και στην Υεμένη διαδηλώνουν να μην υπάρχει όριο ηλικίας στα κορίτσια γιατί δεν το θέλει ο Αλλάχ!

  Το ότι «έχουν άλλες προτεραιότητες» δεν σημαίνει ότι ένα κορίτσι είναι ώριμο να παντρευτεί σε ό,τι ηλικία θέλει να το αποκτήσει ο κάθε γαμπρός, ή να το ξεφορτωθεί ο κάθε γονιός. Είχαμε διαβάσει κάπου μια συνέντευξη αυτής της πρώτης μικρής που παντρεύτηκε 8 χρονών και πήρε διαζύγιο στα 10, ότι ζητούσε από τον άντρα της να της επιτρέψει να βγει στην αυλή να παίξει, σαν παιδάκι που ήταν… Τότε αυτός την έδερνε και της έλεγε να έρθει μαζί του στο κρεβάτι. Και η θρησκεία του Ισλάμ επιβάλει στο κορίτσι πο το πάντρεψαν στην όποια ηλικία να υπακούει στα σεξουαλικά κελεύσματα του συζύγου, αλλιώς τρώει ξύλο.

  Αυτά που γράφει ο 45χρονος, ότι βαρέθηκε σεξουαλικά την πρώτη του γυναίκα και θέλει μια 12χρονη, είναι φριχτά: πήρε μια γυναίκα με την οποία έκανε πάνω από δυο παιδιά (όπως φαίνεται από αυτά που γράφει) τη χάρηκε στα καλύτερα χρόνια της και τώρα την παραμερίζει κι ετοιμάζεται να πάρει άλλη χωρίς καν να τη ρωτήσει! Γιατί βέβαια μας λέει ότι η 12χρονη και ο πατέρας της συμφωνούν, αλλά δεν μας λέει αν συμφωνεί ή όχι η γυναίκα του. Κι αυτό γιατί προφανώς, η γυναίκα του δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί… Ένας άντρας που παίρνει μια δεύτερη και μια τρίτη, ακόμα και μια τέταρτη γυναίκα, χωρίς να ρωτήσει την πρώτη, και προφανώς πληγώνοντάς την, ασφαλώς δίνει στα παιδιά του το μήνυμα ότι πάνω απ’ όλα είναι η ευχαρίστησή του και όχι η φροντίδα για τα αισθήματα του συντρόφου. Πάνω απ’ όλα είναι το να μπορεί αυτός να απολαμβάνει το σεξ και να αισθάνεται νέος, και όλα αυτά τα κομπλεξικά που πιάνουν τους ανθρώπους σ’ αυτή την ηλίκία (και τα οποία μόνο οι άντρες δικαιούνται να εκδηλώσουν στις ισλαμικές χώρες). Έτσι πολλές φορές τα παιδιά αυτών των ανθρώπων, πίσω από τη βιτρίνα της ισλαμικής ευσέβειας, κάνουν τα χίλια μύρια όργια (ιδιαίτερα αν πάνε στη Δύση να σπουδάσουν), παρά φύσιν συνήθως για να φαίνεται και η κοπέλα παρθένα, κι αν τους ξεφύγει και σπάσει ο υμένας της, μετά τρέχει στους χειρούργους για αποκατάσταση ή παίρνει αυτό το νέο σύστημα εξαπάτησης από την Ιαπωνία.

  Τι ωραία μοίρα για το κοριτσάκι των 12 ετών, να παντρευτεί έναν 45χρονο, που από πάνω έχει και μια προηγούμενη σύζυγο και παιδιά μεγαλύτερα από την ίδια! Ζωή χαρισάμενη θα περάσει…

 9. Θλιβερό…
  ΑΓΑΖΗΛΕ, τι είναι «το νέο σύστημα εξαπάτησης από την Ιαπωνία»;

 10. […] Ενημέρωση: Μια ενδιαφέρουσα ανάπτυξη μέρους του άρθρου από άλλους μπλόγκερς πιο εξειδικευμένους υπάρχει εδώ: https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/04/25/child-brides1/ […]

 11. […] δυστυχώς, η ανωμαλία αυτή του Μουχάμμαντ προκάλεσε ανείπωτη δυστυχία σε χιλιάδες αθώα θύματα, και θα συνεχίζει να το κάνει για όσον καιρό θα […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: