ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ

Χριστός ετέχθη! Είχα τη χαρά να περάσω τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα μαζί με τον Greek Murtad ο οποίος Θεού θέλοντος σύντομα θα αναλάβει και πάλι το μπλογκ. Άλλοι χριστιανοί όμως δεν είναι σε θέση να γιορτάσουν ελεύθερα τα Χριστούγεννα, και να δηλώσουν τη χριστιανική τους ιδιότητα. Γιατί ζουν σε χώρες όπου κυριαρχεί το Ισλάμ. Και εκεί οι χριστιανοί νοούνται ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες, που πρέπει να πληρώνουν ειδικό φόρο και να μην εκδηλώνονται πολύ.

Δείτε αυτή τη λίστα με εμπρησμούς και καταστροφές εναντίον χριστιανών στην Ινδονησία: http://friendsofindonesia.org/2010/12/muslim-harassment-indonesian-christians-intensify/

Όλες οι χριστιανικές ομολογίες που αναφέρονται έχουν δεχτεί επιθέσεις από ισλαμιστές «ακτιβιστές» ή/και από το κράτος. Όχλος από 200 και περισσότερα άτομα κάνει καταστροφές και βάζει και τις σημαίες του από πάνω! Η αστυνομία «ψάχνει» για τους ταραχοποιούς που εξακολουθούν να καταστρέφουν ανενόχλητοι. Δήμαρχοι κλείνουν χριστιανικές εκκλησίες με διάφορες προφάσεις κ.τ.λ.

Ας προσευχηθούμε όλοι για τους αδελφούς μας που ζουν σε συνθήκες διωγμού, στην Ινδονησία και όπου αλλού βρίσκονται υπό το ζυγό του Ισλάμ.

10 Σχόλια

 1. Ἅμα δεῖτε τὸν Μουσουλμάνο «Ἀπολογητή» σας παρακαλῶ, πεῖτε τοῦ νὰ ἀπαντήσει στὸ ἐρώτημα τοῦ Θ.Ἀβουκαρᾶ σᾶς παρακαλῶ. Ἀπάντηση ἐπὶ τῆς οὐσίας περιμένω γιὰ εὔστροφους ἀνθρώπους καὶ ὄχι γιὰ βλᾶκες.

  http://thematorthodoxtheolog.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html

  • @Ερευνητή, δεν τον βλέπουμε, ειδικά εγώ που μένω εκτός Ελλάδος. Αν όμως περιμένεις απάντηση επί της ουσίας από αυτόν θα περιμένεις για πάντα… Όλο παραπλανητικές σαχλαμάρες γράφει για να αλλάζει θέμα. Ο Greek Murtad του απαντούσε και τον ξετίναζε. Εγώ βαριέμαι και να διαβάσω τις σαχλαμάρες του.

 2. Ἐπικολλάω καὶ τὸ τελευταῖο μου σχόλιο, ἀπάντησή μου, σὲ ἕναν ἀνώνυμο ψευτοαπολογητή τους :

  Ανώνυμος είπε…
  Afou arniste na deite ta links tote den exo logo na sinexiso kamia sizitisi ypo morfh sxoliou. Thelete na do egw ta links sas eno eseis arniste na deite ta dika mou apo egoismo. Diko sas thema. Ma katholou dikaio.
  17 Δεκεμβρίου 2010 8:24 π.μ.

  Ἐρευνητὴς : Ἐγὼ δὲν σᾶς εἶπα νὰ δεῖτε κανένα link, καὶ οὔτε φέρω εὐθύνη τί σας λέγουν οἱ ἄλλοι σχολιαστές.Δὲν εἶμαι ὁ μπαμπὰς τοῦ καθενὸς ποὺ μπαίνει καὶ σχολιάζει ἐδῶ μέσα!.

  Ἐγὼ ὡς ἰδιοκτήτης τοῦ blog σᾶς εἶπα νὰ μοῦ δείξετε ἕνα χωρίο τῆς Α.Γ. πού νὰ ἀναφέρει τὸ ὄνομα Μωάμεθ. Ἄν μου τὸ δείξετε , τότε ὁ ἰσχυρισμὸς τοῦ Θ.Ἀβουκαρᾶ στὸ παρὸν ἄρθρο ὅτι : Τὸ Εὐαγγέλιο δὲν μνημονεύει πουθενὰ τὸν Μωάμεθ» ἀναιρεῖται, καὶ ὡς ἐκ τούτου δὲν ἔχει καμία βάση.

  Ἂν ὅμως δὲν μοῦ τὸ δείξετε ἐδῶ μέσα σὲ σχόλιο, ὅπως δὲν τὸ δείξατε ἀπὸ τὶς 5/12/2010 πού σας τὸ ζητάω , τότε ὁ ἰσχυρισμὸς τοῦ Θ.Ἀβουκαρᾶ εἶναι πέρα γιὰ πέρα ἀληθινός, καὶ Η ΟΠΟΙΑ ἀπάντηση τοῦ ψευτοαπολογητή σᾶς εἶναι ἄσχετη μὲ τὸ ἄρθρο μου καὶ παραμένει στὰ ἀζήτητα, ἀφοῦ δὲν ἀποτελεῖ τίποτε ἄλλο ἀπὸ ἀπεγνωσμένη προσπάθεια…

  Ἔχει μέσα τὸ link πού δίνετε τὸ χωρίο πού ζητάω, ναὶ ἤ ὄχι ;;; Ἂν ναί, τότε γράψτε τὸ ἐδῶ.
  Ἂν δὲν τὸ ἔχει δὲν εἶναι ἀπάντηση, λυπᾶμαι!
  Καὶ πῶς νὰ τὸ γράψετε ἄλλωστε, ἀφοῦ δὲν ὑπάρχει. Τί, ψέματα νὰ γράψετε;;;

  Σὲ αὐτὴ τὴν περίπτωση, εἶστε ὑποχρεωμένοι νὰ ὁμολογήσετε ἐδῶ μέσα ὅτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα χωρίο.

  Ἔχετε τὰ κότσια νὰ τὸ κάνετε ἥ σᾶς φοβίζουν οἱ τυχὸν συνέπειες πού θά ἔχετε, ἂν τὸ κάνετε;;;
  Ἁπλὰ πραγματάκια , ἤρεμα κι ὡραῖα.

  17 Δεκεμβρίου 2010 8:35 μ.μ

  • @Ερευνητή κι μετά εξαφανίστηκε… Θα μπορούσε να πει σαχλαμάρες για το «Άσμα Ασμάτων» αλλά τον είχα προλάβει με το λινκ που έδωσα.

 3. Ἂς σημειωθεῖ ὅτι ἐγὼ δὲν εἶμαι κάποιος Ἀπολογητὴς ὅπως ἐσεῖς.Ἐγὼ ἁπλὰ δημοσίευσα ἕνα διάλογο ποὺ τὸν βρῆκα στὴν Πατρολογία. Εἶδα ποὺ εἶχε οὐσία καὶ τὸν μετέφρασα, αὐτὸ ἦταν ὅλο.

  Ξαφνικὰ ὅμως εἶδα , τὴν ἑπόμενη ἡμέρα, εἶχε ἀναρτηθεῖ ἕνα λὶνκ ποὺ ἔλεγε «Θεόδωρος Ἀβουκαρᾶς , ἤ φουκαράς..» καὶ ὑπέθεσα ὅτι θὰ ἔχει ἀπαντήσει σχετικά…
  Δὲν μπῆκα μέσα νὰ δῶ τί γράφει.Μοῦ εἶπε ὅμως ἕνας φίλος μου, ὅτι δὲν ἀναφέρει χωρίο τῆς Α.Γ ποὺ νὰ μνημονεύει τὸν Μωάμεθ.Δὲν ἀπαντᾶ στὰ δυὸ βασικὰ ἐπιχειρήματα τοῦ Θ.Ἀβουκαρᾶ α) δὲν τὸν μνημονεύει ἡ Α.Γ τόν Μωάμεθ καὶ β) δὲν τὸν μνημονεύει κανένας προγενέστερος προφήτης.

  Ἄρα τὰ ἐπιχειρήματα τοῦ Θ.Ἀβουκαρᾶ στέκουν ἀκλόνητα ἀπὸ τὸν 8ο αἰῶνα μέχρι σήμερα.

 4. Καλή χρονιά. Είμαι χριστιανός και θα ήθελα να ρωτήσω: τί απαντάμε σ’ εκείνους που λένε ότι το Κοράνι εγκωμιάζει τη μετέρα του Χριστού;

  Ευχαριστώ
  Bill

  • @Bill καλή χρονιά και σ’ εσένα.
   Το Κοράνι δε συμφωνεί με την προγενέστερη Καινή Διαθήκη. Λέει για την Παναγία διάφορες ανακρίβειες. Για παράδειγμα ότι ήταν αδελφή του Μωυσή και του Ααρών (τη συγχέει με την πολύ παλαιότερη προφήτισσα Μαριάμ, αδελφή του Μωυσή και του Ααρών). Ακόμα ότι θα την λιθοβολούσαν λόγω της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θα την πείραζε γιατί ο Ιωσήφ ο Μνήστωρ (που στο Κοράνι δεν αναφέρεται καν) ήταν αρραβωνιασμένος μαζί της και είχε πειστεί από τον άγγελο να παρουσιαστεί ως πατέρας του Ιησού για να τους προστατέψει. Δεν αναφέρει το ταξίδι για την απογραφή αλλά τον αραβικό μύθο ότι η Παναγία γέννησε κάτω από μια φοινικιά κτλ.
   Συζητώντας ο Σαμίρ με τον GreekMurtadd για την Παναγία στο Ισλάμ, είπε τα πολύ χαρακτηριστικά: «Ο διάβολος χρησιμοποιεί ένα ευχάριστο παραμυθάκι για να καλύψει την αληθινή ιστορία: το ότι ο Ιησούς ήταν ο Εμμανουήλ, ο Θεός μεταξύ μας.»
   Το να «εγκωμιάζεις» κρύβοντας τα πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζοντας μια ψεύτικη εικόνα δεν έχει αξία.

   • Το να λες πως το Κοράνι νομίζει την Μαριάμ όντως αδερφή του Μωυσή και Ααρών επίσης δεν έχει αξία. Απο άποψη κύρους πάντα. Άλλο η Μαριάμ να είναι απο την γενεά των Λεβιτών (που εξηγεί και το γιατί την παρέδωσαν στο ναό), και άλλο να ζούσε στην εποχή του Μωυσή. Το πρώτο ισχύει, το δεύτερο όχι. Ο Μωυσής επίσης ήταν απο την γενεά των λεβιτών, και ο πατέρας του Μωυσή είχε όμοιο όνομα με τον πατέρα της Μαριάμ. Μακαρι να μπορούσες τοσο εύκολα να αποδείξεις πως το Κοράνι είναι αυτό που λες. Βέβαια όχι μονο δεν μπορείς εύκολα, ούτε με δυσκολία δεν θα μπορέσεις να το κάνεις.

 5. Εδώ τι λέει ακριβώς; http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/3216/Egypt/Politics-/Egypt-Muslims-to-act-as-human-shields-at-Coptic-Ch.aspx
  Υποτίθεται οτι γράφει οτι Κόπτες βάζουν για ασπίδες μουσουλμάνους στην Αίγυπτο. Ετσι λεει ο «Απολογητης του Ισλάμ» σε πρόσφατο ποστ του.

  • @Μια Ψυχή, τα παραμύθια δε μου αρέσουν γι’ αυτό και δεν παρακολουθώ τον «απολογητή του Ισλάμ».
   Η είδηση λέει ότι μουσουλμάνοι διανοούμενοι και ακτιβιστές καλούν τους μουσουλμάνους να παρευρεθούν στον εορτασμό των Χριστουγέννων από τους κόπτες, για να δείξουν αλληλεγγύη μαζί τους και να αποτελέσουν ανθρώπινες ασπίδες κατά των επιθέσεων ακραίων μουσουλμάνων. Αναφέρει ονομαστικά τον Abdel Moniem El-Sawy, ιδρυτή του πολιτιστικού τροχού El-Sawy (El-Sawy Culture Wheel) που καλεί τους μουσουλμάνους. Ακόμα τη δημοσιογράφο Ekram Youssef που καλεί σε εθνική ενότητα, την Mariam Yassin που θα πάει στην κοπτική εκκλησία όπου έγιναν οι επιθέσεις και όπου σκοτώθηκε μια φίλη της μαζί με τη μητέρα και τη θεία της. Επίσης τη νοικοκυρά Fatima Mostafa που θα πάει στην εκκλησία για να δείξει ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης, τη νοικοκυρά Cherine Mohamed που τονίζει ότι οι Αιγύπτιοι θα ζουν και θα πεθαίνουν μαζί. Επίσης έναν ανώνυμο που ήταν όπως λέει χριστιανός κι έγινε μουσουλμάνος, και θέλει να πάει τα παιδιά του στην εκκλησία «για να δουν ότι οι δυο θρησκείες είναι ίδιες».
   Στην είδηση εδώ http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/0/3365/Egypt/0/Egypts-Muslims-attend-Coptic-Christmas-mass,-servi.aspx λέει ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι πήγαν για να προστατέψουν τους Κόπτες κατά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, κι έκαναν συγκεντρώσεις έξω από τις κοπτικές εκκλησίες ανάβοντας κεριά. Αναφέρει και πάλι τον Mohamed El-Sawy που είχε την ιδέα για τις ανθρώπινες ασπίδες, και τους τηλεοπτικούς αστέρες Adel Imam και Yousra, το δημοφιλή μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Amr Khaled, και τους δυο γιους του προέδρου Hosni Mubarak που όλοι πήγαν έξω από τις κοπτικές εκκλησίες.
   Είθε ο Θεός να προστατεύει και να καθοδηγεί στην πληρότητα της Αληθείας Του τους ανθρώπους αυτούς που απέρριψαν έμπρακτα τον τυφλό ισλαμικό φανατισμό και καλούν το αιγυπτιακό κράτος να συμπεριφερθεί δίκαια στην διαρκώς αδικούμενη χριστιανική μειονότητα. Αμήν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: