ΕΜΕΙΣ

Είμαστε αποστάτες από το Ισλάμ (αποστάτης=murtad στην αραβική). Ανάμεσά μας υπάρχουν «Murtadeen Fitri», που γεννήθηκαν από μουσουλμάνους γονείς, και «Murtadeen Milli», που ασπάστηκαν το Ισλάμ και μετά το εγκατέλειψαν. Κάποιοι έχουμε ελληνική καταγωγή, ενώ άλλοι καταγόμαστε από άλλες χώρες. Το κοινό χαρακτηριστικό μας είναι ότι όλοι γίναμε Χριστιανοί, και εν Χριστώ δεν μετράει η καταγωγή, ούτε η κοινωνική θέση ούτε το φύλο ακόμη, αλλά είμαστε όλοι ένα εν Αυτώ (βλ. Γαλ. 3:28, Κολ. 3:11). Αποστάτες από το Ισλάμ υπάρχουν βέβαια πολλοί, και μετά την αποστασία από το Ισλάμ παίρνουν διάφορους δρόμους: άλλοι γίνονται Χριστιανοί όπως εμείς, άλλοι γίνονται Βουδιστές, άλλοι άθεοι. Εμείς καλοδεχόμαστε κάθε επίσκεψη από αποστάτη του Ισλάμ που έχει πάρει άλλο δρόμο.

Η πρώτη αραβική φράση στην κεφαλίδα αναφέρει τον πρώτο στίχο του κατά Ιωάννην ευαγγελίου «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος» ( في البدء كان الكلمة والكلمة كان عند الله وكان الكلمة الله.) Στη δεύτερη σειρά αναγράφεται ο λόγος του ψευδοπροφήτη Μουχάμεντ «όποιος αλλάξει τη θρησκεία του, σκοτώστε τον» (من بدل دينه فاقتلوه). Ο κόκκινος λεκές πίσω από τη σιχαμερή αυτή φράση συμβολίζει το αίμα του αποστάτη, που σύμφωνα με το φασιστικό Ισλάμ πρέπει να χυθεί, επειδή τάχα πρόσβαλε τον Θεό αφήνοντας την ισλαμική θρησκεία. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε -ακόμη – την κατάλληλη γραμματοσειρά και το αραβικό πληκτρολόγιο, που χρειάζονται ώστε να είναι τα γράμματα «κολλημένα» μεταξύ τους και οι λέξεις να γράφονται σωστά.

Κάποιοι σήμερα παρουσιάζουν το Ισλάμ ως θρησκεία δικαιοσύνης και ειρήνης, και αυτή η απατηλή ιδέα κάνει ανθρώπους που βαπτίστηκαν Χριστιανοί αλλά έχουν άγνοια της πίστης τους και της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους, να γυρίζουν την πλάτη στον Χριστιανισμό και να γίνονται μουσουλμάνοι. Κανείς Χριστιανός όμως δεν σκοτώνει τους αρνησίχριστους Χριστιανούς που εξισλαμίζονται. Αυτό γιατί ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία αγάπης, που δεν έχει σκοπό την καταστροφή του αμαρτωλού, ούτε του αιρετικού ούτε του αποστάτη, αλλά τη διόρθωσή του. Διαβάζουμε για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά προς έναν αποστάτη στην “προς Φιλιππισίους” επιστολή του αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμυρναίων (+167/168) η οποία γράφτηκε γύρω στο 117  μ.Χ.:

«Θλίβομαι πολύ για τον Ουάλεντα, ο οποίος υπήρξε Πρεσβύτερος κάποτε ανάμεσά σας, διότι τόσο αδιαφόρησε για την θέση που του είχε δοθεί (μέσα στην Εκκλησία).  Σας προτρέπω λοιπόν, να απέχετε από την απληστία, και να είσθε αγνοί  και ειλικρινείς.  Απέχετε από κάθε είδος πονηρίας.
Διότι, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτόν του σε τέτοια ζητήματα, πώς θα τα κηρύττει στους άλλους; Αν ο άνθρωπος δεν φυλάσσει τον εαυτόν του από την απληστία, θα μολυνθεί από την ειδωλολατρία και θα κριθεί ως ένας των ειδωλολατρών. Όμως ποιοι από εμάς έχουν άγνοια για την κρίση του Κυρίου; Μήπως δεν γνωρίζουμε ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο, καθώς διδάσκει ο Παύλος;
Όμως ούτε έχω δει, ούτε έχω ακούσει για τέτοιο πράγμα για σας, εν μέσω των οποίων ο ευλογημένος Παύλος εργάσθηκε, και οι οποίοι αναφέρεσθε στην αρχή της Επιστολής του. Διότι σας επαινεί, σε όλες εκείνες τις Εκκλησίες που τότε μόνο εκείνες γνώριζαν τον Κύριο, αλλά που εμείς ( δηλαδή της Σμύρνης) δεν είχαμε ακόμα γνωρίσει.
Θλίβομαι βαθύτατα λοιπόν, αδελφοί, για εκείνον (τον Ουάλεντα) και την σύζυγόν του, στους οποίους ο Κύριος ας χαρίσει αληθινή μετάνοια!  Ώστε ως εκ τούτου να μεριμνείτε να είσθε μετρημένοι, και να μην θεωρείτε ως εχθρούς τους τοιούτους, αλλά να τους ανακαλείτε, ως πάσχοντα και απολωλότα μέλη, προκειμένου να σώσετε ολόκληρο το σώμα σας. Πράττοντας έτσι, θα οικοδομηθείτε και εσείς.»

Στο ιστολόγιό μας θα παρουσιάζουμε το Ισλάμ όπως είναι, κάνοντας κάθε προσπάθεια να μην προσβάλουμε τους μουσουλμάνους ως πρόσωπα. Όμως πάγια αρχή μας είναι να μην αποκαλύπτουμε την ταυτότητά μας, καθώς δεν αισθανόμαστε έτοιμοι για μαρτύριο.

Στις σελίδες αυτές θα βρείτε και άρθρα που δεν γράψαμε εμείς, αλλά τα βρήκαμε έτοιμα σε κάποιο βιβλίο ή ιστοσελίδα. Στις περιπτώσεις αυτές πάντα θα αναφέρουμε το όνομα του συγγραφέα.

Επίσης θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των νυν μουσουλμάνων, στην Ελλάδα και αλλού, παρά μόνο ασχολούμαστε με την πίστη του Ισλάμ. Δεν επικροτούμε ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ βία κατά μεταναστών με την φασιστική αιτιολογία ότι «είναι μουσουλμάνοι» και δεν υιοθετούμε απλοϊκές θεωρίες για το πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ότι δηλ. η μια πλευρά είναι οι «άγγελοι» και η άλλη οι «διάβολοι», καθώς άσπρο και μαύρο δεν υπάρχει στη ζωή. Ελπίδα μας είναι η πίστη στον Χριστό να φέρει τη συμφιλίωση και την συγχώρεση μεταξύ όλων των ανθρώπων, αδικούντων και αδικουμένων, και «η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, να διαφυλάξει τις καρδιές μας και τα διανοήματά μας διαμέσου τού Ιησού Χριστού» (Φιλ. 4:7).

Όποιος έχει αποστατήσει από το Ισλάμ ή σκέπτεται να το κάνει, και θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας ή να δημοσιεύσουμε τη μαρτυρία του, και γενικότερα όποιος θέλει να μας στείλει κάποιο κείμενό του, μπορεί να το καταχωρήσει σε σχόλιο ή να το στείλει στη διεύθυνση greek.murtadπαπάκιgmail.com.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Μαρτυρίες αποστατών

312 Σχόλια

 1. OSON AFORA THN THESH THS GYNAIKAS STO ISLAM:

  During the early days of Islam in the 7th century CE, reforms in women’s rights affected marriage, divorce and inheritance. Women were not accorded such legal status in other cultures, including the West, until centuries later.(The Oxford Dictionary of Islam)

  William Montgomery Watt states that Muhammad, in the historical context of his time, can be seen as a figure who testified on behalf of women’s rights and improved things considerably. Watt explains: «At the time Islam began, the conditions of women were terrible – they had no right to own property, were supposed to be the property of the man, and if the man died everything went to his sons.» Muhammad, however, by «instituting rights of property ownership, inheritance, education and divorce, gave women certain basic safeguards.» Haddad and Esposito state that «Muhammad granted women rights and privileges in the sphere of family life, marriage, education, and economic endeavors, rights that help improve women’s status in society.»

  In the 12th century, the famous Islamic philosopher and islamic qadi (judge) Ibn Rushd, known to the West as Averroes, claimed that women were equal to men in all respects and possessed equal capacities to shine in peace and in war, citing examples of female warriors among the Arabs, Greeks and Africans to support his case.] In early Muslim history, examples of notable women who fought during the Muslim conquests and Fitna (civil wars) as soldiers or generals included Nusaybah Bint k’ab Al Maziniyyah,Aisha, Kahula and Wafeira

  Aisha Abd al-Rahman, writing under her pen name Bint al-Shati («Daughter of the Riverbank»), was the first modern woman to undertake Qur’anic exegesis, and though she did not considered herself to be a feminist, her works reflect feminist themes. She began producing her popular books in 1959, the same year that Naguib Mahfouz published his allegorical and feminist version of the life of Muhammad. She wrote biographies of early women in Islam, including the mother, wives and daughters of the Prophet Muhammad, as well as literary criticism.

  KAI GIA NA LEME THN ALHTHEIA H ISLAMIKH DHMOKRATIA TOU PAKISTAN AN THUMAMAI EIXE GYNAIKA PRWTHUPOURGO H MOU FAINETAI…………A NAI EIXE THN BENAZIR BHUTO , H ISLAMIKH DHMOKRATIA TOU PAKISTAN!!!!!!!!!!!!
  H ELLADA AKOMA NA VGALEI GYNAIKA PROEDRO ELPIZW NA VGALEI BAS KAI VGOUME APO AUTHN THN ADIEXODO MONO MIA GYNAIKA PISTEUW OTI THA TO KANEI

  • @saladin, η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ αντιπροσωπεύεται από αυτά τα κείμενα του Αβερρόη και των φεμινιστριών; Εσύ είδες καμιά ισότητα σε ισλαμικές χώρες;

   Απαντάω ανάμεσα στα δικά σου.

   OSON AFORA THN THESH THS GYNAIKAS STO ISLAM:
   During the early days of Islam in the 7th century CE, reforms in women’s rights affected marriage, divorce and inheritance. Women were not accorded such legal status in other cultures, including the West, until centuries later.(The Oxford Dictionary of Islam)

   Το να συγκρίνεται το Ισλάμ με τη Δύση της εποχής του είναι παραπλανητικό και γίνεται για να φανεί ανώτερο. Στη Ρωσία οι γυναίκες κληρονομούσαν κανονικότατα και κυβερνούσαν (ένα παράδειγμα είναι η αγία Όλγα, βασίλισσα της Ρωσίας, που αρχικά ήταν ειδωλολάτρισσα.). Στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία οι γυναίκες είχαν ήδη πολύ περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έδωσε ο Μουχάμμαντ. Κατείχαν περιουσία, ασχολούνταν με το εμπόριο και διάφορες άλλες εργασίες για δικό τους όφελος (όχι μόνο ως άμισθοι υπάλληλοι στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα ή του συζύγου). Υπάρχουν πολλά αρχεία με ονόματα επιχειρηματιών γυναικών και είναι γνωστό ότι η αυτοκράτειρα Θεοδώρα ασχολιόταν από μόνη της με επιτυχία με το εμπόριο, για το οποίο είχε δικά της καράβια, χωρίς την άδεια του συζύγου της αυτοκράτορα Θεοφίλου. Με το θάνατο του συζύγου τους οι γυναίκες της Ρωμανίας όχι μόνο κληρονομούσαν, αλλά γίνονταν αρχηγοί της οικογένειας. Υπήρχαν ποιήτριες, ιστορικοί, ηγουμένες μοναστηριών, αυτοκράτειρες (500 χρόνια πριν την πρώτη Δυτική μονάρχη, την Ελισάβετ Τυδώρ της Αγγλίας). Γυναίκες τιμώνταν ως αγίες. Ήταν υποχρεωτικό να παίρνουν τα κορίτσια στοιχειώδη εκπαίδευση, δηλ. ανάγνωση, αριθμητική και μουσική, μαζί με την εκμάθηση των γυναικείων εργασιών, κι έχουμε στοιχεία για δασκάλους κοριτσιών ήδη από τον 3ο αι. Κάποια κορίτσια φοιτούσαν σε σχολεία θηλέων σε μοναστήρια. Βέβαια στην πλειοψηφία τους δεν πήγαιναν στα Πανεπιστήμια της εποχής όπως τα αγόρια, πάντως τα κορίτσια των ανώτερων τάξεων έπαιρναν συχνά σημαντική μόρφωση από δασκάλους στο σπίτι. Στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούσαν μαζί με τους άντρες και γυναίκες γιατροί (όπως και γυναίκες νοσοκόμες μαζί με τους νοσοκόμους), πράγμα που αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες είχαν υψηλή μόρφωση.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτα η μέλλουσα σύζυγος του αυτοκράτορα στεφόταν αυτοκράτειρα, και την επευφημούσε ως αυγούστα ο λαός, και μετά γινόταν ο γάμος. Ένας «Βυζαντινός» μπορούσε να προτιμήσει να πάρει το επώνυμο της μητέρας του, αντί για του πατέρα του, αν έκρινε ότι τον συνέφερε καλύτερα. Αρκετές φορές ο λαός ξεσηκώθηκε εναντίον αυτοκρατόρων, επειδή θεωρούσε ότι δεν φέρονταν με την πρέπουσα τιμή στη σύζυγό τους.

   William Montgomery Watt states that Muhammad, in the historical context of his time, can be seen as a figure who testified on behalf of women’s rights and improved things considerably. Watt explains: “At the time Islam began, the conditions of women were terrible – they had no right to own property, were supposed to be the property of the man, and if the man died everything went to his sons.” Muhammad, however, by “instituting rights of property ownership, inheritance, education and divorce, gave women certain basic safeguards.” Haddad and Esposito state that “Muhammad granted women rights and privileges in the sphere of family life, marriage, education, and economic endeavors, rights that help improve women’s status in society.”

   Ο Watt μιλάει πάντα για τα πλαίσια της εποχής και της περιοχής του Μουχάμμαντ. Σε σύγκριση με την κατάσταση των γυναικών στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αυτά που θέσπισε ο Μουχάμμαντ μάλλον πισωγύρισμα ήταν. Επίσης, αν τα εξετάσουμε, η γυναίκα δεν παύει να είναι ιδιοκτησία του πατέρα της, παρά μόνο με το γάμο (οπότε γίνεται ιδιοκτησία του συζύγου της) και η μόνη αλλαγή είναι ότι αντί να πάρει ο πατέρας/προστάτης της την προίκα (μάχρ) για λογαριασμό του, την κρατάει εκείνη. Το μερίδιό της γυναίκας στην κληρονομιά είναι μικρότερο από του άντρα. Το διαζύγιο το παίρνει πολύ δύσκολα, οφείλει να αποδείξει ότι έχει «εύλογη αιτία» και υποχρεούται να δώσει πίσω την προίκα, ενώ ο άντρας λέει μόνο τρεις φορές τη λέξη «διαζύγιο» ή «σε χωρίζω» μπροστά σε έναν μάρτυρα και δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις σε κανένα. Καταργείται η δυνατότητα η γυναίκα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να προτείνει γάμο στον άντρα. Και αν οι γυναίκες στην προϊσλαμική εποχή δεν είχαν δικαίωμα στην περιουσία, πώς η Χαντίτζα η πρώτη σύζυγος του Μουχάμμαντ είχε πλούτο και δικά της καραβάνια που τα διαχειριζόταν μόνη της;

   In the 12th century, the famous Islamic philosopher and islamic qadi (judge) Ibn Rushd, known to the West as Averroes, claimed that women were equal to men in all respects and possessed equal capacities to shine in peace and in war, citing examples of female warriors among the Arabs, Greeks and Africans to support his case.] In early Muslim history, examples of notable women who fought during the Muslim conquests and Fitna (civil wars) as soldiers or generals included Nusaybah Bint k’ab Al Maziniyyah,Aisha, Kahula and Wafeira

   Μόνο που ο Αβερρόης θεωρήθηκε αιρετικός και τα βιβλία του κάηκαν, ενώ αυτός εξορίστηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι το ινστιτούτο που θέλει να «αναμορφώσει» το Ισλάμ έχει το όνομά του. (Βλ. https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/04/16/slavery-reforms/)

   Aisha Abd al-Rahman, writing under her pen name Bint al-Shati (“Daughter of the Riverbank”), was the first modern woman to undertake Qur’anic exegesis, and though she did not considered herself to be a feminist, her works reflect feminist themes. She began producing her popular books in 1959, the same year that Naguib Mahfouz published his allegorical and feminist version of the life of Muhammad. She wrote biographies of early women in Islam, including the mother, wives and daughters of the Prophet Muhammad, as well as literary criticism.

   Το ότι μια μουσουλμάνα γράφει βιβλία σημαίνει ότι η γυναίκα έχει υψηλή θέση στο Ισλάμ; Γυναίκες συγγραφείς και ποιήτριες παντού υπάρχουν. Ή το ότι η συγκεκριμένη θέλει να δώσει μια φεμινιστική διάσταση στη ζωή του Μουχάμμαντ σημαίνει ότι έχει και δίκιο;

   KAI GIA NA LEME THN ALHTHEIA H ISLAMIKH DHMOKRATIA TOU PAKISTAN AN THUMAMAI EIXE GYNAIKA PRWTHUPOURGO H MOU FAINETAI…………A NAI EIXE THN BENAZIR BHUTO , H ISLAMIKH DHMOKRATIA TOU PAKISTAN!!!!!!!!!!!!
   Καλά θυμάσαι. Ήταν κόρη πρωθυπουργού και δολοφονήθηκε το 2007. Καμιά γυναίκα χαλίφη ξέρεις; Γιατί το πολιτικό σύστημα του Ισλάμ είναι το θεοκρατικό χαλιφάτο. Η δημοκρατία θεωρείται shirk που αρνείται το νομοθετικό δικαίωμα του Αλλάχ και οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε εκλογές, αλλά να επιζητούν τη σαρία, εκτός αν 1) ζουν σε κάποια μη μουσουμανική χώρα και μπορούν με την ψήφο τους να δράσουν υπέρ του Ισλάμ, 2) ζουν σε κάποιο κοσμικό κράτος όπου οι μουσουλμάνοι πλειοψηφούν, οπότε πρέπει να ψηφίζουν αυτούς που θα κυβερνήσουν σύμφωνα με τη σαρία. (δες εδώ http://www.islam-qa.com/en/ref/107166)

 2. Muslim majority countries have produced several female heads of state: Benazir Bhutto of Pakistan, Mame Madior Boye of Senegal, Tansu Çiller of Turkey, Kaqusha Jashari of Kosovo, and Megawati Sukarnoputri of Indonesia. Bangladesh was the first country in the world to have one female head of state follow another, those two being Khaleda Zia and Sheikh Hasina.

  • @saladin, αυτά τα επιχειρήματα συνήθως τα επικαλούνται φεμινίστριες, και μάλιστα Δυτικές που έγιναν μουσουλμάνες και θέλουν να αλλάξουν το Ισλάμ σύμφωνα με τα γούστα τους. Αναφέρονται σε «χώρες όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι» όπου όμως είναι «κοσμικά» κράτη, και σε μερικά από αυτά απαγορεύονται πολλά ισλαμικά θέσφατα (π.χ. χιτζάμπ). Κανονικά στο Ισλάμ ούτε καν οι εκλογές δεν εγκρίνονται, αλλά η επιθυμητή πολιτική μορφή είναι το χαλιφάτο, και στις χώρες όπου οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία, σύμφωνα με τη σούννα, οι μη-μουσουλμάνοι θα έπρεπε να πληρώνουν στους μουσουλμάνους τζίζυα.

   • «Κανονικά στο Ισλάμ ούτε καν οι εκλογές δεν εγκρίνονται, αλλά η επιθυμητή πολιτική μορφή είναι το χαλιφάτο»

    Χωρίς εκλογή του Χαλίφη, ποιός θα γίνει Χαλίφης; Σοβαρολογείς πως δεν εγκρίνονται εκλογές; Έχει κάτι απο το Κοράνι ή τις παραδόσεις να το τεκμηριώσεις;

    • @Σεβαστιανέ: Η εκλογή του χαλίφη παραδοσιακά δεν γίνεται με εκλογές σαν αυτές που ξέρουμε σήμερα, γίνεται από συμβούλιο εκλεκτόρων, τη Shura όπως έγραψε και ο Άχμεντ, η οποία στηρίζεται στο Κοράνιο 42:38. Αυτή στα προϊσλαμικά χρόνια αποτελούνταν από τους πρεσβύτερους μιας φυλής, που όλοι ήταν άντρες. Στα επόμενα χρόνια για να γίνει κανείς μέλος της Shura έπρεπε να είναι μουσουλμάνος, ενήλικος, να γνωρίζει πολύ καλά τον ισλαμικό νόμο και να είναι έξυπνος ώστε να μπορεί να ξεχωρίζει έναν κατάλληλο από έναν ακατάλληλο υποψήφιο. Η Shura αυτή έπρεπε να συμβουλεύει και τον χαλίφη στη συνέχεια. Απ’ όσο ξέρω ο χαλίφης μπορούσε να συμπεριλάβει σ’ αυτήν κι ένα μη μουσουλμάνο σύμβουλο.
     Υπάρχουν άλλοι δυο τρόποι για εκλογή χαλίφη: ο χαλίφης πριν πεθάνει να ορίσει τον διάδοχό του, ή κάποιος να επαναστατήσει και να αρπάξει την εξουσία, οπότε πρέπει να γίνει αποδεκτός. Ο δεύτερος τρόπος μοιάζει με την κληρονομική βασιλεία αν και δεν είναι, και ο τρίτος με τα πραξικοπήματα που ξέρουμε.
     Ο Άμπου Μπακρ εξελέγη από shura, στη συνέχεια ανακήρυξε τον διάδοχό του Ομάρ, εκείνος πριν πεθάνει όρισε μια shura από 6 εκλέκτορες που επέλεξαν τον Ουθμάν. Όταν αυτός δολοφονήθηκε, οι σύντροφοι του Μουχάμμαντ αλλά και ο στρατός πρότειναν στον Άλι να γίνει χαλίφης, κι εκείνος δέχτηκε. Στη συνέχεια ο Muawiyah, ιδρυτής της δυναστείας των Ουμαγιάδων, άρπαξε την εξουσία κι έκανε το αξίωμα κληρονομικό.
     Αν μιλήσουμε και για εκείνους που θέλουν να είναι ο χαλίφης οπωσδήποτε από τους Κουραϊσίτες, και για τους Σιΐτες που θεωρούν ως πρώτο κανονικό χαλίφη τον Άλι και δεν δέχονται τον οποιονδήποτε εμίρη αλλά θέλουν να κυβερνώνται από απόγονο του Μουχάμμαντ, τότε τα περιθώρια για εκλογές στενεύουν αρκετά.
     Στις εκλογές όπως τις ξέρουμε στις δυτικές κοινωνίες και σε όλα τα κράτη που ακολουθούν κοινοβουλευτικό σύστημα, ψηφίζουν άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως θρησκείας, και με διάφορα κίνητρα. Δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο για να διαμορφώσουν μια shura που θα μπορέσει να εκλέξει έναν χαλίφη.
     Παραδόσεις υπάρχουν αρκετές αν θες να το ψάξουμε, μόνο που λόγω χρόνου δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα.
     Δες και εδώ: http://www.islam-qa.com/en/ref/111836

 3. KALA THA PAW STO ARTHRO PRWTA APADHSE MOU SE AUTA POU SOU LEW…………………..

 4. HMOUN SIGOUROS OTI THA TO ELEGES ME OSOUS XRISTIANOUS EXW ERTHEI SE ANTIPARATHESH OTAN DEN EXOUN TI NA POUN KAI VLEPOUN TO SWSTO KAI OXI TO DIESTREVLOMENO POU ANADEIKNUOUN AUTOI TO IDIO ME ESENA LENE <> XAXAXAXAXAXAXAX………………………………..ELEOS PIA

 5. TO PAKISTAN EINAI KOSMIKO THA ME TRELANEIS <> LEGETAI SOU FENETAI KOSMIKO………………..H INDONHSIA EINAI KOSMIKO KRATOS……………….AUTA TAKRATH GIA NA MHN LES EFARMOZOUN THN SARIA KAI EINAI KOSMIKA……ELEOS PIA…..

 6. GIA NA MHN KSEXNAME KIOLAS POIOI EKANAN TON AVERROH MISHTO EEEEEE? GIA NA MHN KSEXNAMAI HTAN ISLAMIKOS DIKASTHS DHLADH IKSERE THN SARIA APEXW KAI EPISHS MEXRI NA GINOUN OI STAUROFORIES HTAN AN THIMAMAI AGAPHTOS TOSO STO LAO OSO KAI STOUS XALIFIDES OSO GIA TA VIVLIA TOU HTAN THA LEGAME <> STON ISLAMIKO KOSMO MEXRI POU HRTHAN OI STAUROFOROI KAI EKANAN OTIDHPOTE POU NA EXEI EPIDRASEIS APO TOUS ARXAIOUS ELLHNES MISHTO……………………………………………..ELEOS PIA ME AUTA POU AKOUW THA TRELATHW

  OSO GIA TO AN EINAI AIRETIKOS TWRA PIA GIA NA XEREIS META APO POLLOUS AIWNES APO TIS STAUROFORIES DEN THEWRHTAI AIRETIKOS MALISTA XRHSIMOPOIHTAI APO POLLOUS NOMODIDASKALOUS TOU ISLAM GIA NA ERMHNEUTOUN ENNOIES TOU IEROU KORANIOU………………………………

  ETSI GIA NA MHN DEIXNOUME MONO TA DIESTREVLOMENH EIKONA TOU ISLAM POU THN POULATE GIA ALHTHINH……………………………………………………

  GIA AUTON TON LOGO KAI MONO EPEIDH EISTE UPOKRITES AN POTE APARNUOMONA TO ISLAM THA GINOMOUN EVRAIOS GIA TI AUTOI PISTEUW META TO ISLAM ANTIPROSWPEUOUN TON KATHARO MONOTHEISMO XWRIS PAGANISTIKA KATALOIPA KAI EPIDRASEIS………………..

  • Εβραιος… Απο τη μια άρνιση του Χριστου στην αλλη…

  • @saladin, το να λες ότι οι Σταυροφόροι έκαναν μισητό τον Αβερρόη είναι και ανακριβές και αστείο. Η αλήθεια είναι ότι οι Δυτικοί εκτίμησαν το έργο του όσο κανένας (ειδικά αυτό για τον Αριστοτέλη) και το εκτιμούν ως σήμερα! Αγαπητός ήταν σε κάποιον χαλίφη, αλλά όχι στον επόμενο, και εναντίον του κινήθηκαν οι ορθόδοξοι μουσουλμάνοι, όχι οι σταυροφόροι… Και μην νομίζεις ότι οι συγκεκριμένες θέσεις του δεν θεωρούνται και σήμερα αιρετικές. Απλά σήμερα βολεύει τους απολογητές του Ισλάμ να τον χρησιμοποιούν όταν απευθύνονται σε Δυτικούς, όπως και τον Αβικέννα και τον Ραζί που ήταν εξίσου αιρετικοί, όπως είδες στο άρθρο https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/03/17/islamic-achievements/
   Το ότι ο Αβερρόης «HTAN ISLAMIKOS DIKASTHS DHLADH IKSERE THN SARIA APEXW» δεν είναι παράξενο, αφού τέτοιος ήταν κι ο πατέρας του. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν προχώρησε σε σε αίρεση στη συνέχεια. Τι νομίζεις ότι είναι η σαρία, αντιβιοτικό κατά των αιρέσεων; Αντίθετα ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος που δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει το μυαλό του, δεν είναι παράξενο όσο περισσότερο γνωρίζει τη σαρία τόσο περισσότερο να απομακρύνεται από το Ισλάμ.
   Ίσως σε ενδιαφέρει ότι ο αλ-Γκαζάλι, ο ίδιος άνθρωπος που έφερε τον Σουφισμό κοντά με το Ορθόδοξο Ισλάμ, ήταν αυτός που κατηγορούσε τους περισότερους από αυτούς τους διανοητές για αίρεση. Και για να μάθεις πέντε πράγματα για τον Αβερρόη από αμερόληπτη πηγή που εκτιμά το έργο του, ορίστε: http://www.philosophybasics.com/philosophers_averroes.html

 7. EKEI POU EXW THELW NA PW BEST SELLER STON ISLAMIKO KOSMO

 8. KAI AN THIMASAI KALA OI XALIFIDES EKLEGONTAN APO TON LAO …………………………………………

  • Οι χαλιφηδες εκλεγονταν από shura οι τέσεροι πρωτοι. Shura ειναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι. Οι επόμενοι χαλίφηδες ήταν δυναστίες. Στις δημοκρατιες ψηφίζουν ολοι.

   • Ακριβώς. Άσε που ψηφίζουν και αυτοί, που σε ένα καθαρόαιμο ισλαμικό κράτος θα ήταν dhimmi. Αλλά το χειρότερο απ’ όλα στα λεγόμενα ‘ισλαμικά» κράτη, είναι ότι δεν τηρούν την απαγόρευση του Ισλάμ για τον τόκο. Ένα χαρακτηριστικό που κάποτε με γοήτευε… Έχουν δηλαδή όλα τα κακά του Ισλάμ και κανένα καλό.

 9. OSO GIA TON FORO TWN MH XRISTIANWN …………………………….EINAI OPWS EGW PLHRWNW STO ELLHNIKO KRATOS GIA NA VGALW ADEIA PARAMONHS KAI SE ENA ISLAMIKO KRATOS DEN KOITANE THN ETHNOTHTA ALLA THN THRHSKEIA ……….OTAN ESEIS KANETE NOMO WSTE NA MHN PLHRWNW GIA THN ADEIA DIAMONHS MOU ELA PES MOU OK………………………………………

  • Δεν είναι το ιδιο saladin. Φόρο πληρωναν οι ντόπιοι που τους κατάκτησαν μουσουλμάνοι. Άδεια παραμονής στη χωρα τους.

   • Τι ωραία… Δηλαδή σε πιέζουνε να γίνεις μουσουλμάνος για να μην πληρώνεις… Όπως στη Σαουδική Αραβία… Γιατί ρε saladin δεν πήγες σε ένα τέτοιο ωραίο κράτος και ήρθες εδώ στους άπιστους;; Άμα το έβρισκες τόσο καλό θα πήγαινες…

 10. Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής. Αφού ο Χριστός ο ίδιος έλεγε ότι είναι ο ιός του Θεού άρα και Θεός και ότι μόνο μέσω του ονόματος του κερδίζεις την βασιλεία των ουρανών. Για εσάς τους μουσουλμάνους που τον σέβεστε σαν προφήτη δεν είναι βλασφημία που θεωρούσε τον εαυτό του Θεό?? Πως τιμάτε σαν προφήτη έναν ο οποίος έλεγε ξεκάθαρα ότι είναι Θεός??

 11. KAI GIA NA SOU DEIXW THN YPOKRISIA SOU ESU WS PRWHN MOUSOULMANOS THA EPREPE NA XEREIS OTI O STIXOS POU ANAFERW OTI LEEI PWS MERIKA APO AUTA POU LEEI TO KORANIO EINAI ALLHGORIKA KAI ALLA KURIOLEKTIKA DEN EINAI STHN SURA AN-NISA ALLA STHN SURA AL-IMRAN KAI NA O STIXOS:

  He it is who has sent down to thee the Book: In it are verses basic (of established meaning); they are the foundation of the Book: others are allegorical. But those in whose hearts is perversity follow the part thereof that is allegorical, seeking discord, and searching for its hidden meanings, but no one knows its hidden meanings except God. And those who are firmly grounded in knowledge say: «We believe in the Book; the whole of it is from our Lord:» and none will grasp the Message except men of understanding.(Sura 3:7)

  AUTOS EINAI O STIXOS POU ZHTAS YPOTITHEMENE PRWHN MOUSOULMANE…………………………………AUTOS EINAI O PRAGMATIKOS STIXOS POU EXEI EGKRITHEI APO THN PAGKOSMIA ISLAMIKH KOINOTHTA KAI EINAI DEKTOS APO OLOUS………………………………….MHN MOU PAROUSIASEIS TWRA ESU ALLOUS DIESTREVLOMENOUS STIXOUS…………….

  • O GreekMurtad δεν ξερει το στίχο η εσύ που ελεγες οτι ειναι αλλού; Γιαυτο σου ειπαμε φερε να τον δουμε… Και κάνεις λάθος. Ο στιχος είνε για Aleph Lam Mim οχι για το σχίσιμο του φεγκαριού.

  • @saladin, καλώς τονα κι ας άργησε. Δυο μέρες σου ζητάω να φέρεις τον στίχο να τον συζητήσουμε. Τώρα που τον έφερες, λίγο υπομονή και θα τον συζητήσουμε.
   Επίσης μην βάζεις το ίδιο σχόλιο πολλές φορές. Ήδη έχουν μαζευτεί ένα σωρό εδώ, αν τα βάζεις και τρεις φορές το καθένα αλίμονο.

  • @saladin εδώ δεν παρουσιάζουμε «διαστρεβλωμένους στίχους». Ούτε είπα ποτέ ότι αλληγορικοί στίχοι δεν υπάρχουν, σου είπα να φέρεις το χωρίο που λες να το συζητήσουμε. Για το θέμα των αλληγορικών χωρίων (με τα οποία ποτέ ως τώρα δεν ασχοληθήκαμε, γιατί το πρόβλημα είναι στα κυριολεκτικά) πήγαινε στη νέα ανάρτηση εδώ https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/05/01/quran-allegories/ και βάλε σε εκείνο το ποστ ό,τι σχόλια και παρατηρήσεις έχεις. Δες και την ταινία, μπορεί να σε ενδιαφέρει.

 12. PRWTON GIA NA APADHSW EMEIS THEWROUME OTI POTE DEN EIPE OTI EINAI THEOS OUTE OTI EINAI UIOS TOU THEOU AUTA EINAI PAGANISTIKA KATALOIPA

  KAI DEUTERON AN DEITE NA MHN APADAW PIA SE AUTO TO BLOG THA EINAI GIA TI THA EXW SIXATHEI THN UPOKRISIAS KAI TON SKOTADISMO SAS KAI EPEIDH DEN THA THELW NA MPW SE AUTO TO MISOS POU DIASPEIRETE WS ALLOI XRISTIANOI TALIMPAN …………………………………………..

 13. Έχετε και τιμάτε έναν προφήτη δηλαδή που δεν ξέρετε τι έλεγε και γιατί σταυρώθηκε… Μάλιστα …

 14. Και γιατί οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας και σκοτώνουν αθώους μέχρι σήμερα?? Δεν έχουν διαβάσει το κοράνι που ομιλεί για ειρήνη και αγάπη?? Μπορεί αυτός που αγαπάει να σκοτώνει?? Μπορεί ένας που σκοτώνει να πλησιάσει το Θεό και να είναι αρεστός όταν σκοτώνει τα τέκνα του Θεού?? Μήπως επιτρέπει το κοράνι να σκοτώνουν? Γιατί δεν αφήνετε να τους κρίνει ο Θεός και τους κρίνετε εσείς εδώ στην γη με θάνατο??

  Όταν είχα πάει Ινδία είδα τις γυναίκες μουσουλμάνων να τρώνε μόνες τους και όχι μαζί με όλη την οικογένεια. Ρώτησα γιατί και μου είπαν δεν επιτρέπετε, γιατί συμβαίνει αυτό?? Γιατί ο άντρας μπορεί να έχει πολλές γυναίκες αλλά η γυναίκα να έχει μόνο έναν άντρα?? Είναι οι γυναίκες χαμηλότερου επιπέδου για εσάς και τις αδικείτε έτσι? Δεν θα ήταν δίκαιο και η γυναίκα να έχει πολλούς άντρες ? Πως θα αισθανόταν ο Μωάμεθ αν οι γυναίκες του είχαν και άλλους άντρες άραγε??

 15. egw hxera pou einai, alloi den hxeran………………kai autoi oi alloi upotithemenoi prwhn mousoulmanoi den elegan oti den htan ekei pou elega alla oti den uparxei kan…………………………….e loipon egw sas ton efera…………………………………………..

  KAI OPWS EIPES DHMHTRH OI FANATIKOI AUTOI OPWS KAI ESEIS EDW PARERMHNEUOUN POLLA PRAGMATA APO TO IERO KORANI KAI GENIKWS APO THN THRHSKEIA PROS OFELOS TOU KAI AUTO ME TIS GYNAIKES POU TO KANOUNE KAPOIOI THA ELEGA PSEUTOTHEOUSES MOUSOULMANOI POU DEN XEROUNE TI TOUS GINETE………………………………………………….

 16. AUTO GIA TO SXISIMO TOU FEGGARIOU TO EFERA WS PARADEIGMA GIA NA TOU DEIXW OTI DIAKEKRIMENH ANALUTES TOU KORANIOU OPWS O YUSUF ALI KORANIKH GLSSA DEN EIPA OTI HTAN EKEINO……………………………

 17. OSON AFORA THN POLUGAMIA THN EXETE PAREXHGHSEI…………………………….PRWTON MPOREI NA THESEI H GYNAIKA STO SYMVOLAIO GAMOU NA MHN PANTREUTEI LLH O ANTRAS KAI AN TO KANEI MPOREI NA THS PLHRWSEI OSA EIXAN UPOSXETHEI…………………………………………………KAI DEUTERON AN DIAVASATE TO KORANIO TO THETEI WS PRAXH PROSTASIAS MIAS ANUPERASPISTHS GYNAIKAS OXI WS PRAXH ME STOXO TON POTHO ALLWSTE TO LEEI MESA STO IERO KORANIO AN PANTREUTEITE ME SKOPO TON POTHO EINAI MIA APO TIS MEGALUTERES AMARTIES……………………… ………………………………..

  • Όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι με ένα σωρό γυναίκες τις πήρανε για να τις «προστατέψουνε»;; Κι όταν τις χωρίζουνε και παίρνουνε άλλες δε θέλουνε να τις προστατεύουνε άλλο;; Και τις πολλές σκλάβες παλλακίδες τι τις θέλανε;;

 18. ειρηνη κι ευλογια Κυριου μεθ΄ημων παντοτε, αμην

  να ρωτησω κατι στους πιστους του ισλαμ?
  ειναι ο ανθρωπος αναμαρτητος? οχι… ειναι η απαντηση και για εσας, αν δεν κανω λαθος…

  καπου στο κορανι και τα συναφη αυτου βιβλια, αναφερει (οι φιλοι σας οι αποστατες το γνωριζουν καλυτερα απο μενα) σε καποιο σημειο που ρωτουσαν εναν εναν τους προφητες για καποιο θεμα – συγχωρηστε με, μου διαφευγουν οι λεπτομερεις-, απο τον πρωτο ως τον τελευταιο ως προς εσας, τον μοχαμμεντ, και ο καθενας παρεπεμπε στον επομενο, λεγοντας με παρομοια λογια, οτι εγω ειμαι αμαρτωλος, πηγαινε να ρωτησεις τον ταδε επομενο προφητη μετα απο αυτον…
  Μονο ο Ιησους ειπε … να ρωτησετε τον μοχαμμεντ…
  ΔΕΝ ειπε οτι ειναι ο ιδιος αμαρτωλος… ΓΙΑΤΙ?
  ακομα κι ο μοχαμμεντ δεν τολμησε να απαντησει με τον τροπο που απαντησε ο Ιησους…
  μηπως διοτι Εκεινος, ειναι ο Μεσσιας και ο Υιος του Ενος και Μοναδικου Αληθινου Θεου, και ΑΡΑ ο ιδιος ο ΘΕΟΣ???

  ειρηνη κι ελεος του Θεου ημων, Αμην

  Κυριε Ιησου Χριστε ελεησον με, και ελεησε τους, γιατι ουκ οιδασι τι ποιουσιν!
  ΑΜΗΝ

 19. OTI O IHSOUS(EIRHNH SE AUTON) HTAN KAI EINAI O MESSIAS POU THE ERTHEI NA MAS SWSEI STHN MERA THS KRISHS DEN TO ARNOUMASTE EMEIS ARNOUMASTE THN PROSVOLH TOU THEOU PISTEONTAS OTI ENAS ANTHRWPOS OPWS ESU KAI EGW EINAI O UIOS TOU THEOU………..MA AKOMA KAI O UPOTITHEMENOS MESSIAS POU PERIMENOUN OI EVRAIOI DEN LENE OTI EINAI UIOS TOU THEOU ALLA ANTHRWPOS TOTE ESEIS PWS EPIKALEISTE TON MESSIA TOUS STO PROSWPO TOU IHSOU(EIRHNH SE AUTON) OTAN LETE OTI EINAI UIOS TOU THEOU……………………………KAI ARA O IDIOS O THEOS ……………………..EGW THIMAMAI STO DWDEKATHEO ELEGAN GIA PAIDIA TWN THEWN KAI ALLA TETOIA POU LETE ESEIS TO EIXAN PEI POTE AUTO OI EVRAIOI KATA THN PALAIA DIATHIKH……………………………………………….?

  • @saladin Δεν τα λες όλα. Το Ισλάμ διδάσκει ότι ο Χριστός θα έρθει να καταδικάσει τους Χριστιανούς για «shirk», ότι βάζουν συνεταίρους στον Θεό. Μην πούμε τώρα και για τα γουρούνια και γελάσει ο κόσμος…
   Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν εδώ πολλές δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι ο Ιηούς Χριστός είναι Θεάνθρωπος και όχι άνθρωπος όπως εσύ κι εγώ. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις διδασκαλίες της Καινής Διαθήκης, αλλά και τις προφητείες της Παλαιάς, απλά οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι αυτά τα βιβλία περιέχουν σωστή θεοογία, ενώ το Κοράνι εσφαλμένη και απατηλή.

 20. ειρηνη ημιν εν Κυριω, παντοτε, Αμην

  οι εβραιοι ακριβως για το λογο αυτον Τον σταυρωσαν, γιατι «φημολογουσε» ο ιδιος οτι ειναι ο Υιος του Θεου, οτι ειναι ο ιδιος ο Θεος…
  οποτε για εκεινους ηταν ενας βλασφημος και για αυτο και Τον σταυρωσαν!

  ποτε δεν Τον δεχτηκαν ως Εκεινον που ο ιδιος κηρυξε στον κοσμο οτι ειναι, ο Μεσσιας, ο Υιος του Θεου, ο Λογος του Θεου, ο ιδιος ο Θεος!

  μην διαστρεβλωνετε την Αληθεια Του και μην προσπαθησετε να πεισετε κανεναν με τις κυκλικες σας επιχειρηματολογιες και τις μωρολογιες…

  οπως συμβουλεψα φιλικα και τη Λαλα σε προηγουμενο σχολιο μου, … καντε πρωτα το σταυρο σας Ή πειτε το Κυριε Ιησου Χριστε ελεησον με,… και μετα ελατε να συζητησουμε!

  βγειτε επιτελους απο την κρυψωνα σας, ανοιξτε τα ματια σας στην Μια και Μοναδικη Αληθεια του Ενος και Μοναδικου Τριαδικου Αληθινου Θεου, και τοτε μιλαμε και παλι…

  οσοι δεν δεχονται Εκεινον, ειναι διαστρεβλωτες της Αληθειας και πωρωμενοι ως το κοκκαλο!
  Αρνητες Του = βλασφημοι, αιρετικοι, πλανεμενοι = ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ

  και το ειπε ο ιδιος ο Κυριος…

  ανοιξτε τα ματια σας οσο ειναι καιρος… καντε την ευχη… ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ…

  μη φοβου! μονο ο Σατανας φοβαται, φριττει και διασκορπιζεται στο Ονομα Του Κυριου και Σωτηρος ημων Ιησου Χριστου…

  εχετε δει δαιμονια να βγαινουν στο Ονομα Της Αγιας Τριαδος? εχετε δει μαγους και σατανιστες να μην μπορουν να ασκησουν τη μαγεια τους οταν βρισκονται αντιμετωποι με το Ονομα Του Ιησου Χριστου και του Σταυρου Αυτου???

  οσο ειστε κλεισμενοι στις φυλακες των αομματων ψυχων σας, δεν μπορειτε να δειτε τιποτα απο αυτα,… αλλα και αν τα δειτε,… δεν τα παραδεχεστε… γιατι ο τυφλος μπροστα του δε βλεπει τιποτα!

  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
  Αμην

  IC XC
  NI KA

  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ (ΣΙΑΣΚΟΡΠΙΖΕΙ-ΔΙΑΛΥΕΙ)
  οτιδηποτε και να πειτε ή να κανετε κι εσεις και οσοι ειναι αρνητες Του και αντιχριστοι!!!

 21. και υποψιν, ουτε μια απαντηση δεν ελαβα επι του θεματος που εθεσα, σε σχεση με αυτο που αναφερει σε καποιο σημειο του το κορανι κλπ σχετιζομενα βιβλια του, οσον αφορα στο οτι ο Ιησους ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ… Α Ρ Α,….

  Α Ν Α Μ Α Ρ Τ Η Τ Ο Σ,…..
  Μ Ο Ν Ο Ο Θ Ε Ο Σ ΕΣΤΙ!!!

  ειρηνη ημιν και Κυριου μεγα ελεος, Αμην

  • @Ματούλα, δεν είναι παράξενο που δεν έλαβες απάντηση, και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λάβεις. Εκτός αν σου πει κανείς ότι το χωρίο είναι αλληγορικό!

 22. EGW PADWS PRIN MPW SE AUTO TO BLOG AN POTE APARNIOMOUNA TO ISLAM(POU POTE DEN THA GINEI) ISWS KAI NA GINOMOUN XRISTIANOS ALLA OTAN MPHKA EDW KAI EIDA THN UPOKRISIA SAS KAI TO PWS DIASTREULWNETE TA PRAGMATA SIXATHIKA KAI ESAS KAI THN THRHSKEIA SAS KALUTERA NA PETHANW ANTIXRISTOS PARA PSEUTHS KAI UPOKRITHS KAI TWRA KATALAVAINW TON STIXO TOU IEROU KORANIOU POU LEEI THA AKOUSETE POLLOUS UPOKRITES ALLA MHN UPOKIPSETE………………………………………………

 23. KAI DEUTERON EGW EIMAI ENAS APLOS MOUSOULMANOS POU APLWS VLEPEI TA AISXOI SAS KAI THELEI NA YA DIAPSEUSEI AN THELETE NA MATHETE GIA THN THEOLOGIA TOU ISLAM PHGETE STHN EGKUKLOPEDIA TOU ISLAM EGW DEN EIMAI THEOLOGOS GIA NA APADHSW SE OLA AUTA, AN KAI THA MPOROUSA ALLA OXI TOSO KALA OSO STHN EGKYKLOPEDIA POU MILANE THEOLOGOI…………………………………………

 24. Saladin, έγραψε:
  «EGW PADWS PRIN MPW SE AUTO TO BLOG AN POTE APARNIOMOUNA TO ISLAM(POU POTE DEN THA GINEI) ISWS KAI NA GINOMOUN XRISTIANOS ALLA OTAN MPHKA EDW KAI EIDA THN UPOKRISIA SAS KAI TO PWS DIASTREULWNETE TA PRAGMATA SIXATHIKA KAI ESAS KAI THN THRHSKEIA SAS KALUTERA NA PETHANW ANTIXRISTOS PARA PSEUTHS KAI UPOKRITHS KAI TWRA KATALAVAINW TON STIXO TOU IEROU KORANIOU POU LEEI THA AKOUSETE POLLOUS UPOKRITES ALLA MHN UPOKIPSETE………………………………………………»

  Καλά το γράφεις «καλύτερα να πεθάνω αντίχριστος» αλήθεια λες μένοντας στο Ισλάμ θα πεθάνεις αντίχριστος, αλλά εδώ υπάρχει κάτι που δεν λες όποιος πεθάνει ή μείνει αντίχριστος δεν πρόκειται να δει σωτηρία και ζωή.
  Γιατί εκτός από τον σωματικό υπάρχει και ο πνευματικός θάνατος, είτε το πιστεύεις είτε όχι (δεν έχει σημασία) ο Χριστός είναι ο Θεός, λες «εγώ δεν το πιστεύω» καλώς δικαίωμά σου, αλλά σε πληροφορώ ότι θα έλθει η στιγμή που θα το μάθεις και εσύ και όλη η ανθρωπότητα, έως τότε να μείνεις εκεί που είσαι όμως μη μιλάς γιά υποκρισία γιατί το Ισλάμ είναι η κατεξοχήν «θρησκεία» της υποκρισίας.
  Οι μουσουλμάνοι μπροστά είναι άψογοι και πίσω κάνουν τα πάντα, ξέρεις καλά τί εννοώ.
  Και αν η αληθεια και τα γεγονότα που αποκαλύπτουν το ψέμμα του Ισλάμ είναι «υποκρισία» και «σίχαμα» τότε αμφιβάλλω πολύ αν γνωρίζεις περί τίνος ομιλείς.
  Μέχρι τώρα οι μουσουλμάνοι είχατε μάθει να λέτε ότι σας κατεβαίνει χωρίς αντίλογο γιατί φοβερίζατε τους πάντες με το χατζάρι του Ισλάμ, ε τί να κάνουμε αυτή η εποχή έχει περάσει σήμερα θέλετε δεν θέλετε θα ακούτε τα στραβά και τα εγκλήματα που έχει κάνει το Ισλάμ.

  • oi xristianoi ke oi evraioi einai oi teleftaioi pou tus simferei na lene afto: ε τί να κάνουμε αυτή η εποχή έχει περάσει σήμερα θέλετε δεν θέλετε θα ακούτε τα στραβά και τα εγκλήματα που έχει κάνει το Ισλάμ.

   lollllllll!!! su eisigume na metriseis twn ari8mwn 8imatwn apo «xristianous» sto onoma ke oxi tou xristianismou apo ton kero tou megalou kostandinou os tis stavrofories os tous pagosmious polemous os tin eksaplosi tis sovietikis enosis (ke twn pseftokaimenwn agiwn stratiwtwn pu 8isiastikan kanodas genoktonies) os ton iero «polemo» sto vietnam ke iraq ke afganistan! dioti o bush milise gia iero polemo otan i8ele na mazepsi strato…

   oloi ekanan eglimata aspume oi othomanoi (ke den leo oi turkoi giati oi kemalikoi itane a8eoi ex8roi tou islam) (pou i istoria edikse pos paroli ti varvarotita itane kaliteroi apo tus aglus i germanus kataktites dioti ektos apo katastrofes afisan ke politismika stoixeia) alla min arxisume na sigrinume giati pistepse me den simferei se kanena:P

   kego sas ipen8imizo pos to megalitero provlima sas den einai oi musulmanoi alla oi paganistes pu katigorune tus xristianous gia polla eglimata opos gia paradeigma ton 8anato tis ipatias ke allwn kata tin vizandini periodo…

   oi musulmanoi apla den asxolunde me tus laous tis vivlou! ke malista istorika prostatefsan arketus pu katadioktikan san eretikoi apo tus vizandinous!!! oi paganistes ke oi a8eoi omos einai poli diavasmenoi ke arxisan na pernune arketi dinami ke apixisi: des to zeitgeinst ke alla polla sites ke diafimiseis pu kanune

   • @lala, ο Δυτικός άνθρωπος δεν κρύβει τίποτα από την Ιστορία του, σε αντίθεση με το Ισλάμ που όλα θέλει να τα κουκουλώνει και να τα εξωραΐζει, και όποιος ασκεί κριτική κινδυνεύει. Κι εγώ δεν ξέρω πόσα βιβλία Δυτικών, και μάλιστα Χριστιανών, κριτικάρουν τις Σταυροφορίες, πόσες ταινίες και σειρές έχουν γυριστεί από Δυτικούς κατά της αποικιοκρατίας, του πολέμου του Βιετνάμ, του Ναζισμού, του ΔΝΤ και άλλων σκοτεινών σημείων της Ιστορίας. Ιστοσελίδες που ασκούν κριτική σε όλα αυτά υπάρχουν σε όλο τον δυτικό κόσμο, και τους ανθρώπους που τις διαχειρίζονται συνήθως δεν τους πειράζει κανείς, ούτε και καλεί στην εξόντωσή τους. Μόνο στα κρυφά και ύπουλα μπορούν να τους βλάψουν όσοι έχουν συμφέρον, αλλιώς θα ξεσηκωθεί η κοινή γνώμη. Ακόμα και Εβραίοι κατά του κράτους του Ισραήλ υπάρχουν, και βιβλία γράφουν και υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους. Γνωρίζεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ισλαμικό κόσμο; Όποιος τολμήσει να κάνει κριτική στον Μουχάμμαντ αυτομάτως θεωρείται «αποστάτης» που πρέπει να πεθάνει!
    Μην αρχίσουμε τώρα να μετράμε εδώ ποιος άφησε τι σε αντάλλαγμα για τη σκλαβιά και την υποτέλεια που δημιούργησε. Δεν είναι το θέμα του ιστολογίου, ούτε και το Ισλάμ θα βγει ωφελημένο από μια τέτοια σύγκριση.
    Ο δικός μου τομέας είναι οι μουσουλμάνοι. Μουσουλμάνος ήμουν και με αυτό ασχολούμαι. Τους νεοπαγανιστές τους αφήνουμε σε άλλους που ήταν παγανιστές και τα ξέρουν πιο καλά.

    • allou afta peri «kalous» ditikous!!! kego ditiki eimai ke asxolume eis va8os me tin istoria ke ksero poli kala pia i «ef8ini» twn ditikwn ke sti mikrasiatiki katastrofi, ke sto palestiniako ke sto kipriako ke sto makedoniko ke sto kosovo ke stin eksa8liosi tis afrikanikis ipirou akoma ke stin katastrofi tou perivallondos! i nomizeis einai tixaia pu den ipografei i ameriki tis sin8ike kioto i pos tixaia pernume ola ta petrelaia tis livis se ekseftelistiki timi i tixaia i pliopsifia twn xorwn tou nato einai ditikes ke oles exun stili strato sto afganistan ke sto iraq!

     den eipa oi alloi einai agioi. oloi exune mavres selides stin istoria ke oloi anekseretos vriskonde sti lista polemwn ke genoktoniwn! apla leo pos protoi sti lista den einai oi musulmanoi… oute defteroi oute triti oute tetartoi oute pemtoi…. anws den 8a kano istoriki dialeksi afu einai ektos 8ematos… opios 8elei na morfo8ei as aniksei kana vivlio. to kovo os edo giati opos eipa ke pio panw an arxisume me to pios ekane ta pio megala eglimata den 8a teleiosume pote

     http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_and_disasters_by_death_toll

     • @lala, για όλα τα εγκλήματα των Δυτικών που λες υπάρχουν Δυτικοί που τα καταδικάζουν: για τη Μικρά Ασία π.χ. υπάρχει ο George Horton, για τα πετρέλαια της Βενεζουέλας και το Παλαιστινιακό και το Κόσοβο και το Ιράκ κ.α. υπάρχουν ένα σωρό ακτιβιστές και γίνονται τόσα μποϊκοτάζ και διαδηλώσεις. Για τις αδικίες που έκαναν μουσουλμάνοι ποιος μουσουλμάνος διαμαρτυρήθηκε; Ένας βρέθηκε να αντισταθεί στον σουλτάνο που ήθελε να κρεμάσει τον πατριάρχη Γρηγόριο, ο σεϊχουλισλάμης που λέμε εξελληνισμένα. Αποτέλεσμα; Τον σκότωσε κι εκείνον.
      Ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται. Μουσουλμάνοι και ψευτοχριστιανοί παραβιάζουν με μεγάλη άνεση τον χρυσό κανόνα «μην κάνεις στους άλλους ό,τι δεν θέλεις να κάνουν σ’ εσένα» για το συμφέρον. Η μόνη σωτηρία είναι η επιστροφή στον Χριστό.

     • αλλο το να κανει ενα κρατος καποιο κακο απο οικονομικο συμφερον και μονο και αλλο να ειναι υποκινουμενο απο τη θρησκεια του λαου του!

      μη μπερδευεται τα αυγα με τα πασχαλια!!!

      αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας

      ελεος πια με τις ασταθεις και ανυπαρκτες ουσιαστικα δικαιολογιες των οπαδων του ισλαμ…

      • ego milisa me vasi twn statistikwn tou wiki! exete alla statistika pu na apodiknioun to andi8eto efxaristos na mu ta dikse te!
       min dikaiologume omos ta adikaiologita!epanalamvano eglimata eginan apo olous! oloi vriskonde sti «mavri lista» tin protia omos tin exune oi ditikoi! den einai diki mou apopsi! eleos!

 25. Αδελφέ Saladin εθελοτυφλείς. Η αλήθεια είναι ολοφάνερη μπροστά σου και δεν θέλεις να την δεις. Άνοιξε τα μάτια σου και μελέτησε λίγο την ορθόδοξη εκκλησία. Είσαι πολύ τυχερός γιατί γνωρίζεις ελληνικά και μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα.
  Και εμείς έχουμε φανατικούς ορθοδόξους χριστιανούς αδερφέ, τους λεγόμενους Ζηλωτές. Αλλά οι Ζηλωτές όσο και αν έχουν σκληρή γλώσσα δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Όσο και φανατικός να είσαι Saladin, πρέπει να έχεις αγάπη μέσα σου ακόμα και για τους εχθρούς σου. Η ορθόδοξη παράδοση ξέρεις τι λέει??
  Δεν είναι ωφέλιμο να αγαπάς αυτούς που σε αγαπούν αλλά τους εχθρούς σου, αυτούς που σε μισούν και έτσι κερδίζεις τον παράδεισο. Ο Θεός είναι αγάπη Saladin προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Γιατί οι φανατικοί οι δικοί σου Saladin αφαιρούν ζωές? Αισθάνεσαι περήφανος που είσαι σε μια θρησκεία που κάνει αυτό το πράγμα?? Πιστεύεις ότι αυτοί θα πάνε στον παράδεισο? Θέλω να ξέρω τι πιστεύεις για αυτό. Επίσης γιατί έχουν ερωτικές σχέσεις με πολλές γυναίκες? Δεν είναι θέμα προστασίας φίλε μου, διότι έχουν και ερωτικές σχέσεις. Φαντάζεσαι πως θα νιώθουν οι γυναίκες αυτές βλέποντας τον σύζυγο να πετάγεται από κρεβάτι σε κρεβάτι? Φέρε τον εαυτό σου στην θέση μιας τέτοιας γυναίκας που την μεταχειρίζεστε σαν πράγμα. Και ο προφήτης Μωάμεθ τα έκανε τα παραπάνω νομίζω και όχι μόνο οι φανατικοί.

  Saladin σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι κάνεις τα παραπάνω που είπα, αλλά ανήκεις σε μια θρησκεία που γίνονται σε μεγάλο ποσοστό και τα έκανε και ο ίδιος ο Μωάμεθ αν δεν κάνω λάθος. Και πολλές γυναίκες είχε και σκότωσε σωστά?? Για αυτούς είναι ο λόγος του Θεού ΣΟΥ. Δεν εθελοτυφλείς λοιπόν όταν αποδέχεσαι όλα τα παραπάνω, όταν είναι πρακτικές του μουσουλμανικού κόσμου??

  Εδώ έχουμε 2 αντιθέτους κόσμους Saladin. Πραγματικά 2 αντίθετες πλευρές. Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει ΤΑΠΕΙΝΟΓΡΟΣΗΝΗ και ΕΞΕΥΕΤΕΛΙΣΜΟ του εαυτού μας όπως έκανε και ο Ιησούς Χριστός. Εσείς πρεσβεύετε ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
  Παίρνετε τον ρολό του Θεού και τιμωρείτε και κρίνετε επί τής γης. Και εσύ ανήκεις σε μια τέτοια θρησκεία. Κάτσε και μελέτησε εσύ ποιος είναι ο σίγουρος δρόμος της σωτηρίας προς τον παράδεισο. Κάτσε μελέτησε τον Χριστό διότι δεν ξέρεις πολλά για αυτόν. Είναι μια προσωπικότητα που έλεγε ξεκάθαρα ότι είναι Θεός, διέταζε τα στοιχειά της φύσης και ξαναέφερνε στην ζωή σε νεκρούς . Αλλά ήταν ταπεινός και αγάπη Saladin. Μπορούσε να μετακινήσει βουνά και όμως δέχθηκε τον σταυρό με τα χειροτέρα βασανιστήρια και εξευτελισμό που μπορεί να αντέξει άνθρωπος. Κουβάλησε τον Σταυρό Του στο όρος Γολγοθά (όπως πρέπει να κανουνε και εμεις μέσα στην ζωή μας) με ξεσκισμένες σάρκες και παρέδωσε τον πνεύμα Του προσευχόμενος για τους σταυρωτές Του. Άνοιξε την καρδιά σου και ψάξε Saladin. Διάλεξε εσύ τον δρόμο που νομίζεις.
  Την αγάπη μου αδερφοί μου.
  Ο Ελεήμον Θεός πάντα μαζί μας.

 26. GREEK MURTAD EGW PERIMENO MHN ME STELNEIS TWRA SE PARAPOMPES KAI VLAKEIES EIPES NA STON FERO TON STIXO PERI ALLHGORIAS KAI THA MOU APADHSEIS….EDW……………………………………ANTE EGW PERIMENO NA DW TI ASPADHSH THA DWSEIS…………………………………………………….EIDOU KAI O STIXOS:

  He it is who has sent down to thee the Book: In it are verses basic (of established meaning); they are the foundation of the Book: others are allegorical. But those in whose hearts is perversity follow the part thereof that is allegorical, seeking discord, and searching for its hidden meanings, but no one knows its hidden meanings except God. And those who are firmly grounded in knowledge say: “We believe in the Book; the whole of it is from our Lord:” and none will grasp the Message except men of understanding.(Sura 3:7)

  • @saladin, αν δεν το κατάλαβες, η παραπομπή όπου σε στέλνω είναι άρθρο που ετοιμάσαμε ειδικά για αυτόν τον στίχο, και στο τέλος έχω και ένα ενδιαφέρον βίντεο (σύντομο). Δηλαδή η απάντηση που περιμένεις είναι σε αυτή τη νέα ανάρτηση. Ξαναβάζω το λινκ για να μην μπερδεύεσαι με τα άλλα για τον Αβερρόη: https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/05/01/quran-allegories/ Ό,τι άλλο θες να γράψεις για αλληγορίες του Κορανίου, βάλε το σε σχόλιο εκεί.

 27. DHMHTRH AUTA NA TA ELEGES STOUS STAUROFOROUS………..AN ZOUSES STHN EPOXH TOUS ….APO TH MIA MOU LETE NA MHN PERNW TOUS STAUROFOROUS WS PARADEIGMA XRISTIANOU KAI APO THN ALLH ESEIS KANETE TO IDIO ME TOUS TROMOKRATES KAI ALLOOUS FANATIKO9US ………UPOKRISIA MEXRI TO KOKKALO……………………….

  • οι σταυροφοροι δεν ηταν υποκινουμενοι απο τη θρησκεια!

   αν ηταν, ο πρωτος κανονας για τους χριστιανους, ειναι η αγαπη και ειναι ρητη η εντολη του ου φονευσεις οπως ηταν και τοτε…

   αυτοι οι ανθρωποι εκαναν τα παντα για το συμφερον τους, βαζοντας μπροστα το ονομα Του Θεου… το ονομα Του οποιου ομως οχι δεν τιμουσαν με αυτην τους την πραξη, αλλα και βλασφημουσαν και βεβηλωναν!

   που την ειδατε την υποκρισια, φαρισαιοι εσεις?

   οσον αφορα στους ταλιμπαν και τους λοιπους βομβιστες τρομοκρατες, τα δικα τους βιντεο και μονο, λενε οτι το κανουν στο ονομα του ισλαμ, και οι ιδιοι οι μουσουλμανοι τους εκπαιδευουν και τους χρηματοδοτουν…

   βεβαια υπαρχουν και εκεινοι οι μουσουλμανοι που θεωρουν το ισλαμ καθαρο και καλο και εναντιωνονται σε τετοιες πραξεις…

   και φυσικα υπαρχουν και οι μουσουλμανοι που δε θελουν να τους χαρακτηριζουν τρομοκρατες και κακουργους και δολοφονους, και βγαινουν να φωναξουν οτι αυτο δεν ειναι το ισλαμ…

   δυστυχως ομως, αυτο ειναι… αυτο δειχνετε… ακομα και σημερα… και μονο οι προοδευτικοι και οι αφελεις εχουν τη γνωμη οτι τα πραγματα ειναι διαφορετικα απο αυτα που παρουσιαζονται…

   οι υπολοιποι ή εθελοτυφλουν, ή εχουν σκοπιμα συμφεροντα να κανουν τα οσα κανουν, και να υποστηριζουν εμεσως πλην σαφως τα δρωμενα αυτα.

   μη συγκρινετε ατυχη παραδειγματα λοιπον, γιατι κανενας λογικος ανθρωπος δεν μπορει να δεχτει τετοια ασταθη, ανουσια, ανοητα και φαυλα επιχειρηματα…

   βαρεθηκαμε να τα ακουμε… πειτε τα σε κανεναν που δεν ξερει ποιο ειναι το ισλαμ και οι πιστοι του,… σε καποιον που ζει ισως σε αλλον πλανητη…

   γιατι τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους…

   και οπως λενε και οι προγονοι μας,… χωριο που φαινεται, κολλαουζο δε θελει!

   μονοι σας βγαζετε τα ματια σας και επειτα προσπαθειτε να καλυψετε τα αδιανοητα!

   ελεος πια…

   να τα πειτε σε κανενα τριχρονο παιδακι που ισως και να σας πιστευε!!!

   εμεις ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, και ματια εχουμε, και αυτια, και το μυαλο να δουμε και να καταλαβουμε… και τη διακριση εχουμε να ξεχωρισουμε την απατη, τη βρωμια και το δηλητηριο,… οσο καλα και ομορφα πακεταρισμενο πανε καποιοι «εξυπνοι» να μας το σερβιρουν!

   ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ,
   ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ
   ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΟΙ
   ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ!!!

   ΑΜΗΝ

 28. EMEIS EIMASTE OI ALLHTHINOI MONOTHEISTES DHMHTRH AKOMA KAI OI EVRAIOI AN KAI OSO NANE EXOUME DIAFORETIKH THRHSKEIA MAS THEWROUNE OTI HMASTE DIKAIOI ANTHRWPOI TOU THEOU KATHWS THROUME TOUS EFTA NOMOUS TOU NWE(AN XEREIS TI EINAI)……………………KAI HMASTE MONOTHEISTES APALAGMENOI APO KATHE PAGANISTIKH EPIDRASH(VLEPE ENANTHRWPHSH TOU THEOU VLEPE EIKONES…KAI ALLA POLLA…..)

 29. A KAI KATI ALLO OTI VEVAIA LETE GIA MAS OTI DHLADH DEN DEXOMASTE THN ALHTHEIA (THN ALHTHEIA POU ISXURIZESTE OTI EXETE) ISXUEI KAI GIA SAS(OTI DHLADH DEN DEXESTE THN ALHTHEIA POU EGW DIATHETW)……………………………………………..

 30. KAI THA HTHELA NA PW OTI DEN SAS PEIRAZEI O EVRAIKOS NOMOS(POU STO KATW KATW EINAI OLOIDIOS ME TON ISLAMIKO) GIA TI DEN APOTELOUN OI EVRAIOI APEILH GIA TIS APATEWNIWS SAS ALLA O ISLAMIKOS (POU APOTELEI APEILH GIA TIS APATEWNIES SAS) SAS PEIRAZEI…………..XAXAXAXAXAXAXA

  • @saladin, ο Εβραϊκός νόμος αν και δεν είναι ολόιδιος, πραγματικά μοιάζει πολύ με τον ισλαμικό, αφού είναι αντιγραφή του… Πολλοί θεωρούν το Ισλάμ ένα βελτιωμένο μοντέλο εβραϊκού αντιχριστιανισμού που επινόησε ο σατανάς για να καταστρέψει τον Χριστιανισμό πιο αποτελεσματικά απ’ ότι ο Εβραϊσμός και ο παγανισμός.
   Αν ήμουν πρώην Εβραίος, ίσως να έφτιαχνα μπλογκ για τον Σιωνισμό, όπως ο πρώην Εβραίος και νυν Ορθόδοξος εδώ: http://www.realzionistnews.com/ Φαίνεται τρελούτσικος, αλλά είναι πανέξυπνος. Όμως ήμουν μουσουλμάνος, τι να κάνουμε…
   Για ποιες «απατεωνιές» μιλάς;

 31. PADWS BRAVO PROLAVES KAI EKANES ENA KALO PSEMA(ARTHRO) MESA SE MIA MERA OSO DHLDH EGW EXW TON STIXO STO BLOG SAS GIA TI PRIN DEN TO EIXES AUTO TO PSEMA(ARTHRO)………………………………………….

  • @saladin, το αν κάποιος ψευδοπροφήτης βάζει μέσα στις «αποκαλύψεις» που λέει ότι δέχεται από τον Θεό και διάφορες ακατανόητες αρλούμπες δεν είναι επικίνδυνο. Κανένας δεν βλάπτεται από τα lam και mim του Μουχάμμαντ. Το πρόβλημα είναι στα κυριολεκτικά εδάφια, αυτά που οι μουσουλμάνοι πρέπει να τηρούν κατά γράμμα: στο ότι μπορούν να παντρεύονται χωρίς πρόβλημα ανήλικα παιδιά, να υποδουλώνουν «απίστους», να σφάζουν όποιον παγανιστή δεν θέλει να γίνει μουσουλμάνος, να υπερισχύουν επί των άλλων θρησκειών. Αν το Κοράνι δεν είχε μέσα τέτοιες εντολές παρά μόνο ακατανόητα lam και mim, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα μ’ αυτό.
   Για τα ακυρωμένα εδάφια, που είναι σοβαρό πρόβλημα γιατί αυτοί που δεν ξέρουν παρασύρονται από αυτά, έχουμε γράψει τουλάχιστον 3 άρθρα.
   Μια και το ανέφερες όμως και επέμενες τόσο, κρίναμε ότι καλό είναι να γράψουμε και για τα αλληγορικά, για να μην έχει κανείς παράπονο 🙂

 32. GREEKMURTAD AUTES TIS VLAKIES TIS EXW XANAKOUSEI MPLA…..MPLA…………APO OTI THUMAMAI O ADERFOS AXMET ELDIN SE DIAPSEUSEI SE OLA POU LES KAI MHN OTI DEN TO EXEI KANEI THA PSEUDESAI ………………………….

  KAI MATOULA AUTA POU LES ESU GIA TOUS STAUROFOROUS TA LEW EGW GIA TOUS PSUTOMOUSOULMANOU H OPWS KAPOIOI EDW PSEUTOPRWHNMOUSOULMANOI………………………………………………KAI VEVAIA NA MHN THIMHSW KAI TROMAXW KAPOIOUS EDW TI HTAN O XRISTIANISMOS H KAI KALA THRHSKEIA THS AGAPHS STO MESSAIWNA……….XAXAXAXAXAX
  PADWS MOU KANATE ENA KALO ME KANATE NA KATALAVW GIA TI DEN PREPOI POTE NA GINW XRISTIANOS (DITHEN AGATHOS KAI KALOS ANTHRWPOS ALLA MESA MOU SIGOVRAZEI O SATANAS)

  LEBAIKE ALLAHUMA LEBAIK, LEBAIKE LA SHERIKE LEK LEBAIK

  ESH HEDU ENE LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RESOUL ALLAH (GIA NA MHN LETE MONO ESEIS TA DIKA SAS KAI AN AFAIRESETE AUTO TO SXOLIO SHMAINEI OTI FOVASTE KATI)

  • Είστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα… ΄
   @saladin τι σημαίνουν αυτά που γράφεις εδώ; Γιατί πρέπει να τα φοβούνται οι αποστάτες;

 33. DHLADH THWREIS TON AVRAAM KAI OLOUS TOU PROPATWRES TWN EVRAIWN KAI TWN MOUSOULMANWS ALLA KAI DIKWN………………….SAS OTI HTAN UPOKINOUMENOI APO TON SATANA GIA TI OI EVRAIOI EFARMOZOUN AUTO POU EFARMOZE O MWUSH KAI OLOI OI ALLOI PROFHTES………………………………………….

  • Μην μπερδεύεσαι saladin. Ποτέ δεν είπα ότι θεωρώ αυτούς τους προφήτες υποκινούμενους από τον σατανά. Και ποιος σου είπε ότι οι μετά τον Χριστό Εβραίοι εφαρμόζουν αυτά που εφάρμοζε ο Ιησούς κι αυτά που ήθελαν οι προφήτες; Με τη σταυρική θυσία του Ιησού ήρθε η εκπλήρωση του μωσαϊκού νόμου (βλ. https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/02/09/o-t-abrogation/) και έχει δοθεί νέος νόμος στους ανθρώπους. Ένας νόμος που οι μουσουλμάνοι απορρίπτουν, κι αντί να τον τηρήσουν αντιγράφουν τον παλιό Μωσαϊκό!
   Ας ακούσουμε ο ίδιος ο Ιησούς τι είπε στους Εβραίους που ήθελαν να Τον θανατώσουν, και τι είπε για τον Αβραάμ:
   Ιω. 8:31-47
   31 Ο Ιησούς, λοιπόν, έλεγε στους Ιουδαίους, που είχαν πιστέψει σ’ αυτόν: Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου·
   32 και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.
   33 Του αποκρίθηκαν: Σπέρμα τού Αβραάμ είμαστε, και ποτέ δεν γίναμε δούλοι σε κανέναν· πώς εσύ λες ότι: Θα γίνετε ελεύθεροι;
   34 Τους αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι: Καθένας που πράττει την αμαρτία, είναι δούλος της αμαρτίας.
   35 Και ο δούλος δεν μένει πάντοτε μέσα στο σπίτι· ο γιος μένει πάντοτε.
   36 Αν, λοιπόν, ο Υιός σάς ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι.
   37 Ξέρω ότι είστε σπέρμα τού Αβραάμ· αλλά, ζητάτε να με θανατώσετε, επειδή ο δικός μου λόγος δεν χωράει μέσα σας.
   38 Εγώ μιλάω ό,τι είδα κοντά στον Πατέρα μου· και εσείς, παρόμοια, κάνετε ό,τι είδατε κοντά στον πατέρα σας.
   39 Αποκρίθηκαν και του είπαν: Ο πατέρας μας είναι ο Αβραάμ. Ο Ιησούς λέει σ’ αυτούς: Αν ήσασταν παιδιά τού Αβραάμ, θα κάνατε τα έργα τού Αβραάμ.
   40 Τώρα, όμως, ζητάτε να με θανατώσετε, έναν άνθρωπο που σας μίλησα την αλήθεια, την οποία άκουσα από τον Θεό· αυτό ο Αβραάμ δεν το έκανε.
   41 Εσείς κάνετε τα έργα τού πατέρα σας. Του είπαν, λοιπόν: Εμείς δεν γεννηθήκαμε από πορνεία· έναν πατέρα έχουμε, τον Θεό.
   42 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε σ’ αυτούς: Αν ο Θεός ήταν πατέρας σας, θα αγαπούσατε εμένα· επειδή, εγώ από τον Θεό βγήκα, και έρχομαι· δεδομένου ότι, δεν ήρθα από τον εαυτό μου, αλλά με απέστειλε εκείνος.
   43 Γιατί δεν γνωρίζετε τη λαλιά μου; Επειδή, δεν μπορείτε να ακούτε τον λόγο μου.
   44 Εσείς είστε από τον πατέρα τον διάβολο, και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες τού πατέρα σας. Εκείνος ήταν εξαρχής ανθρωποκτόνος, και δεν μένει στην αλήθεια· επειδή, αλήθεια δεν υπάρχει σ’ αυτόν. Όταν μιλάει το ψέμα, μιλάει από τα δικά του· επειδή, είναι ψεύτης, και ο πατέρας τού ίδιου τού ψεύδους.
   45 Και εγώ, επειδή λέω την αλήθεια, δεν με πιστεύετε.
   46 Ποιος από σας με ελέγχει για αμαρτία; Αν, όμως, σας λέω αλήθεια, γιατί εσείς δεν με πιστεύετε;
   47 Όποιος είναι από τον Θεό, ακούει τα λόγια τού Θεού· γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε, επειδή δεν είστε από τον Θεό.
   48 Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, αποκρίθηκαν και του είπαν: Καλά δεν λέμε εμείς ότι, εσύ είσαι Σαμαρείτης και έχεις δαιμόνιο;
   49 Ο Ιησούς αποκρίθηκε: Εγώ δεν έχω δαιμόνιο, αλλά τιμάω τον Πατέρα μου, κι εσείς με ατιμάζετε.
   50 Και εγώ δεν ζητάω τη δόξα μου· υπάρχει αυτός που ζητάει και κρίνει.
   51 Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Αν κάποιος φυλάξει τον λόγο μου, δεν θα δει θάνατο στον αιώνα.
   52 Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, είπαν σ’ αυτόν: Τώρα καταλάβαμε ότι έχεις δαιμόνιο. Ο Αβραάμ πέθανε και οι προφήτες, κι εσύ λες: Αν κάποιος φυλάξει τον λόγο μου, δεν θα γευθεί θάνατο στον αιώνα.
   53 Μήπως εσύ είσαι μεγαλύτερος από τον πατέρα μας τον Αβραάμ, που πέθανε; Και οι προφήτες πέθαναν· εσύ για ποιον κάνεις τον εαυτό σου;
   54 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε: Αν εγώ δοξάζω τον εαυτό μου, η δόξα μου δεν είναι τίποτε· ο Πατέρας μου είναι αυτός που με δοξάζει, τον οποίο εσείς λέτε ότι είναι Θεός σας·
   55 και δεν τον γνωρίσατε, εγώ όμως τον γνωρίζω· και αν πω ότι δεν τον γνωρίζω, θα είμαι όμοιος με σας, ψεύτης· αλλά, τον γνωρίζω, και τηρώ τον λόγο του.
   56 Ο Αβραάμ, ο πατέρας σας, είχε αγαλλίαση να δει τη δική μου ημέρα· και είδε, και χάρηκε.
   57 Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, είπαν σ’ αυτόν: Ακόμα 50 χρόνια δεν έχεις, και είδες τον Αβραάμ;
   58 Ο Ιησούς είπε σ’ αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι.
   59 Σήκωσαν, λοιπόν, πέτρες για να ρίξουν εναντίον του· ο δε Ιησούς κρύφτηκε, και βγήκε από το ιερό, περνώντας από ανάμεσά τους· και μ’ αυτόν τον τρόπο αναχώρησε.

 34. KAI EUXARISTO GIA TI ME UTHN FRASH (Αν ήμουν πρώην Εβραίος, ίσως να έφτιαχνα μπλογκ για τον Σιωνισμό,) MOU EDWSE THN APODEIXH OTI DEN ENDIAFERESAI GIA TON XRISTIANISMO ALLA EXEIS ENA PROSWPIKO THEMA ME TO ISLAM KAI ME THN ALHTHEIA…………………………

  • @saladin δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, γιατί όλα αυτά μόνος σου τα συμπεραίνεις και μόνος σου τα πιστεύεις. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, που λέμε στην Ελλάδα.
   Να δούμε τι άλλη «απόδειξη» θα επινοήσεις…

  • Φίλε δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά εδώ εξομοιώνεις το Σιωνισμό με το Ισλάμ.

 35. OSO GIA TON AVERROH GENITHIKE KAI PETHANE MOUSOULMANOS GIA NA MHN NOMIZOUN OTI ALLAXOPISTHSE MERIKOI……………………………..KAI AN GIA SENA TO NA KAINE TA VIVLIA KAPOIOU EINAI DEIGMA AGAPHS TOTE EXEIS DIKIO…………………ELEOSSSSSSSSSSSSSSSS

  As a Qadi (judge), Ibn Rushd wrote the Bidāyat al-Mujtahid wa Nihāyat al-Muqtasid, a Maliki legal treatise dealing with Sharia (law) and Fiqh (jurisprudence) which, according to Al-Dhahabi in the 13th century, was considered the best treatise ever written on the subject. Ibn Rushd’s summary the opinions (fatwa) of previous Islamic jurists on a variety of issues has continued to influence Islamic scholars to the present day, notably Javed Ahmad Ghamidi. While Ibn Rushd himself claimed that women in Islam were equal to men in all respects and possessed equal capacities to shine in peace and in war.(Encyclopaedia of Islam)

  • http://www.philosophybasics.com/philosophers_averroes.html

   However, despite the general liberalism of the Almohad Dynasty, public pressure from the more orthodox Islamic elements under the third Almohad caliph, Abu Yusuf Ya’qub al-Mansur, led to the formal rejection of Averroës and his strictly rationalist views in 1195. He was tried as a heretic by the religious community of Córdova, exiled to Lucena (a largely Jewish village outside of Córdoba) his writings were banned and his books burned. Just two years later, shortly before his death, he was rehabilitated, despite continued doubts about his orthodoxy.

   Averroës died on 10 December 1198 in Marrakesh, Morocco, and his writings found new audiences after his death, mainly in the Christian and Jewish worlds.

  • «OSO GIA TON AVERROH GENITHIKE KAI PETHANE MOUSOULMANOS GIA NA MHN NOMIZOUN OTI ALLAXOPISTHSE MERIKOI…»
   Πιστεύεις ότι αν αλλαξοπιστούσε θα το έλεγε; Εδώ αιρετικό τον θεώρησαν, κι έκαψαν τα βιβλία του και τον εξόρισαν. Γιατί να πει ότι αλλαξοπίστησε, για να τον σκοτώσουν;
   Η αλήθεια είναι ότι για σε θρησκεία σαν το Ισλάμ που σκοτώνει τους αποστάτες, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά πιστεύουν όσοι γεννήθηκαν μουσουλμάνοι και ζουν ανάμεσα σε μουσουλμάνους.

 36. MEXRI KAI SHMERA EPHREAZEI TOUS ANALUTES TOU ISLAM(HTAN KAI AIRETIKOS TROMARA SOU…….)

 37. KAI PIOS DEN MOU LEEI OTI OLA AUTA POU EPIKALEISTE DEN TA EPINOHSATE ESEIS……………………………………………GIA NA PISTEPSTE SE ENA AKOMA PSEMA TOU SATANA (OTI O THEOS EXEI PAIDI H OTI EINAI TRIADIKOS)

 38. MOU LES AUTA POU SOU LEW OTI APOKATASTATHIKE H THESH TOU STO ISLAM
  shortly before his death, he was rehabilitated,

 39. KAI POTE EGINE MISHTOS STHN EPOXH TWN STAUROFORIWN(TUXAIO………………….MPA DEN NOMIZW) KAI N LES OTI AUTA PERI STAUROFORIWN EINAI ASTEIA TOTE AUTA POU LES OTI EINAI ALHTHEIA PERI ISLAM EINAI AKOMA PIO ASTEIA……………………………

  • @saladin, αυτά που λέμε για το Ισλάμ τα τεκμηριώνουμε κιόλας με ισλαμικές πηγές, τις οποίες τις παραθέτουμε. Μάλιστα βάζουμε και λινκ σε ισλαμικές ιστοσελίδες για να τα βρίσκει όποιος θέλει. Δεν ξέρω πού βρίσκεις το αστείο σ’ αυτό. Στις πηγές μήπως;

 40. TELOS PADWN SE OLES TIS PSEUTIES SOU EXEI APADHSEI O ADELFOS AXMET ELDIN……………………………………………………..SAS APOXERETW KAI EUXOMAI O THEOS NA SAS VOHTHHSEI NA DEITE THN ALHTHEIA (TO ISLAM)

  ESH HEDU ENE LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RESOUL ALLAH

  ALLAHU AKBAR

  • @saladin ξέρουμε τι έχει γράψει ο Ελντίν, και του έχουμε απαντήσει κατάλληλα. Κι εμείς ευχόμαστε σ’ εσένα να αξιωθείς μια μέρα το φως του Χριστού. να είσαι καλά.

 41. σε τιποτα δεν απαντησες φιλτατε και φυσικα δεν εχεις ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος αρνητης Του και αντιχριστος να παραθεσει κατι αξιολογο ως απαντηση σε οσα σου ανεφερα στα προηγουμενα μου σχολια…

  ουτε για το φως της Αναστασης, ουτε για τα νερα του Ιορδανη στα Θεοφανεια, ουτε για τους εξορκισμους στο Ονομα Του Ιησου Χριστου Υιο Του Ενος και Μοναδικου Αληθινου Τριαδικου Θεου…

  και φυσικα, πως να απαντησετε… παρα μονο αναμοχλευετε τα ιδια και τα ιδια φαυλα επιχειρηματα, ως παπαγαλακια, της δηλητηριασμενης πλυσης εγκεφαλου που υποστηκατε και της παραπλανησης που με τοση ευλογη χαρα ενστερνηστηκατε…

  να σου πω, εαν κι εγω ημουνα υπερ της δικτατοριας, της εκδικητικοτητας, του μισους και των αισχων, θα ειχα ασπαστει το Ισλαμ…

  ναι, γιατι να μη μου ειναι νομιμο να κρεββατωνω οποια θελω με τις ευλογιες του ψευδοπροφητη μου? ναι, γιατι να μην κανω ολους τους απογονους μου αξιους συνεχιστες της παραλογης και παραφορης τρελλας και υπερτατου εγωισμου μου? ναι, γιατι να μην κρεββατωνω και αλλες τοσες με ή χωρις τη θεληση τους,… εφοσον τις κατεχω με το δεξι μου χερι? ναι, γιατι να μην κρεββατωνω παρθενες και μαλιστα οσο το δυνατον τρυφερουδια,… κατω των 12? ναι, γιατι να μην σκοτωνω οποιον μου καθεται στραβα στο στομαχι και παει να με κρινει για την παραφορα αμαρτωλη ζωη μου και τααισχη τα οποια πραττω στο ονομα του προφητη του θεου μου?

  ναι, γιατι να εχω καποιον Θεο να με ελεγχει για οτιδηποτε κανω? αφου με τις ευλογιες του θεου μου, μπορω να εχω οτιδηποτε επιθυμησω, και οποιαδηποτε, αρκει να μην ειναι παντρεμενη με μουσουλμανο, σε οποια ηλικια, θρησκεια, οικογενειακη κατασταση, περιουσιακη κατασταση κι αν ειναι?

  και ακομα καλυτερα, οσες περισσοτερες, τοσο καλυτερα,… ιδιως αν ειναι και πλουσιες, αφου μετα το γαμο με τη θεληση τους ή μη, επικαρπωνομαι και την περιουσια της, κι αμα μου τη σπασει η εν λογω ή τη βαρεθω ή γερασει, αφου την εχω ξεζουμισει σαν μια καλη λεμονοκουπα και παρω οσα χρειαστω, μπορω να την πεταξω στους δρομους με ενα διαζυγιο, και να μην εχει δικαιωμα να αντιδρασει… και να της παρω και οσα της ανηκουν… και αν τολμησει, ας μιλησει… το πολυ πολυ να την παρατησω στην ακρη και να μην της δινω ουτε διαζυγιο… και εαν η κυρια θελησει, ας παει να το βγαλει μονη της, να με ξαλαφρωσει και απο την παρουσια της,… και φυσικα, με τη σειρα μου, να την ξελαφρωσω απο την περιουσια της!!!

  ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ!!!
  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
  ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ

  τι αλλο θα μας πουνε οι πορνοι και μοιχοι σατανολατρεις…

  ΕΛΕΟΣ!!!

  ποιος «ΘΕΟΣ» λεει ποσες φορες να κρεββατωνεις και ποσες και που και με ποιον τροπο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ???!!!

  ποιος «ΘΕΟΣ» επιτρεπει να βιαζονται γυναικες ή παιδια με τις «ΕΥΛΟΓΙΕΣ» του???

  ποιος «ΘΕΟΣ» καθε τρεις και λιγο που εμφανιζοταν ενα εμποδιο-προβλημα για τον ιδιο, ως ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ εστελνε ο «ΘΕΟΣ» τη θεοπνευστη ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ 100% ΥΠΕΡ του ψευτοπροφητη λυση??? μα για οτιδηποτε δεν μπορουσε με τους ως τοτε ισχυοντες νομους να επιλυσει απο μονος του??? και ολες του οι πραξεις ηταν δικαιολογημενες και ευλογημενες και καλα απο το «ΘΕΟ»!!!???

  ΕΛΕΟΣ!!!

  ουτε ιχνος εγκεφαλου και λογικης δεν απεμεινε… ή μαλλον, συμφερει με χιλια ο ασπασμος του ισλαμ!!!

  κριμα που δεν ειμαι αντρας, να το ασπαζομουνα κι εγω!!!

  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ!!!
  ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ, ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ, ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!!!
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΖΕΙ!!!

  Α Μ Η Ν

 42. Επειδή ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να παραποιεί την αλήθεια και τα γεγονότα.
  Η σύγκριση των Ορθοδόξων με τους Δυτικούς επειδή όλοι φέρουν το όνομα Χριστιανοί είναι ένα τσουβάλιασμα ανεπίτρεπτο γιατί τότε πώςμπορεί να εξηγηθεί το 1204 και η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους σταυροφόρους;
  Άλλο η Ορθοδοξία και τελείως άλλο οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι εν πολλοίς «χριστιανοί» που μόνο χριστιανοί δεν είναι αφού αυτό που μισούν περισσότερο είναι ο ίδιος ο Χριστός, μπορεί να τον επικαλούνται αλλά κατά βάθος τον μισούν γιατί απλά δεν αγαπούν ούτε τον Θεό και πολύ περισσότερο τον συνάνθρωπό τους αλλά μένουν σε τυπικές συμπεριφορές και πρότυπα γιά να δικαιολογήσουν το οικοδόμημα του λεγόμενου δυτικού «πολιτισμού».
  Ένας πραγματικός έλληνας πιστός στις παραδόσεις και την Ορθοδοξία δεν είναι δυτικός, από την στιγμή της ιδρύσεως του νεοτέρου ελληνικού κράτους όλοι οι δυτικοθρεμμένοι παλεύουν να αποτινάξουν την ορθόδοξη παράδοση των ελλήνων και να τους ντύσουν με τα δυτικά «φράγκικα» πρότυπα.
  Όπως οι «τούρκοι» θέλαν να τους κάνουν «τούρκους» γι’αυτό και υπήρχαν οι φράσεις «φράγκεψες» ή «τούρκεψες» αντίστοιχα.
  Προσοχή λοιπόν στο τί λέτε και τί γράφετε κάποιοι, γιατί αυτά που γράφετε περί χριστιανών γενικά λες και όλοι είναι το ίδιο δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά άγνοια και αμάθεια.

  Άλλο Ορθοδοξία άλλο Παπισμός και τελείως άλλο οι διάφοροι Προτεσταντισμοί και όσα τους ακολουθούν, έτσι γιά να ξέρουμε τί λέμε και τί γράφουμε.

 43. lala : «oi xristianoi ke oi evraioi einai oi teleftaioi pou tus simferei na lene afto: ε τί να κάνουμε αυτή η εποχή έχει περάσει σήμερα θέλετε δεν θέλετε θα ακούτε τα στραβά και τα εγκλήματα που έχει κάνει το Ισλάμ.»

  Καταρχήν αμφιβάλλεις σε αυτό που έγραψα ότι οι μουσουλμάνοι από τότε που δημιουργήθηκε το Ισλάμ ως θρησκεία μέχρι σήμερα όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την θρησκεία τους είτε αναλυτής είναι είτε συγγραφέας είτε γελοιογράφος είτε απλός άνθρωπος τον απειλούν με θάνατο;
  Γνωρίζεις τις περιπτώσεις που πολλές μάλιστα είναι στην εποχή μας, ναι ή όχι.

  Και μετά γιατί στο όνομα της ιστορίας τσουβαλιάζεις τόσο άνετα ιστορικά γεγονότα και τα παρουσιάζεις ως μία κοινή περίπτωση, αν ήταν έτσι τότε η θεώρηση της ιστορίας θα ήταν πολύ εύκολη.

  Τα γεγονότα βλέπονται βάσει της εποχής τους και όχι με τις σημερινές συνθήκες που είναι τελείως διαφορετικές.

  Και όσον αφορά τους «παγανιστές» που γράφεις πρέπει να γνωρίζεις ότι ηθελημένα, επειδή ανήκουν στο λεγόμενο κίνημα της «Νέας Εποχής», χτυπούν τον Χριστό και όσους τον ακολουθούν και όχι από αγάπη προς τους προγόνους. Συχνά δε διαστρεβλώνουν ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα και μάλιστα χωρίς σοβαρά επιχειρήματα αρνούμενοι και καταξιωμένους ιστορικούς και ειδικά τον Παπαρηγόπουλο για να στηρίξουν τις θέσεις τους.
  Ότι θεωρούν ότι τους βολεύει το υπερτονίζουν και ότι δεν τους βολεύει το παρασιωπούν σκοπίμως, υπάρχει ολόκληρη σελίδα στο oodegr.com γιά τον Νεοπαγανισμό που δεν είναι το ξαναγράφω αναβίωση της αρχαίας θρησκείας αλλά Νεοεποχίτικο φρούτο σε πολλές χώρες με κεντρικό φορέα το WCER (World Congress of Ethnic Religions).

 44. saladin: «KAI MATOULA AUTA POU LES ESU GIA TOUS STAUROFOROUS TA LEW EGW GIA TOUS PSUTOMOUSOULMANOU H OPWS KAPOIOI EDW PSEUTOPRWHNMOUSOULMANOI………………………………………………»

  Μιά και έγραψες γιά υποκρισία αυτό που γράφεις εδώ είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΚΗΣ, που την αναμασάτε γιά να παρουσιάσετε τον δήθεν Ισλάμ της αγάπης και της ανοχής που δεν υπάρχει ούτε στο Κοράνι, παρά μόνο στο μυαλό σας γιά να παραπλανήτε τους αδαείς.
  Επειδή το έχω ξαναγράψει και μπορείς να το βρείς οι ψευτομουσουλμάνοι που γράφεις και από ότι συμπεραίνω εννοείς τους φονταμενταλιστές, αυτοί είναι οι κατ’εξοχήν συνεπείς προς το Κοράνι και το κυρήτουν και αντίθετα εσάς κατηγορούν ως ψευτομουσουλμάνους και ασυνεπείς προς το Κοράνι και τον προφήτη σας.

  Λοιπόν αυτές τις καινούργιες χιλιομασημένες τσίχλες περί του ειρηνικού Ισλάμ της αγάπης και της ανοχής να τις πεις αλλού, εμείς εδώ στην Ελλάδα το έχουμε ζήσει στο πετσί μας το Ισλάμ της αγάπης και της ανοχής, λοιπόν δεν τα τρώμε κάτι τέτοια.
  Άνοιξε τα μάτια σου και δες την Ορθοδοξία ποιά είναι και τί πρεσβεύει, αν θέλεις, αν πάλι δεν θέλεις μείνε στο Ισλάμ σου αλλά μην μας ζαλίζεις με παραμύθια, όταν υπάρχουν γεγονότα και μάλιστα πρόσφατα που αποδεικνύουν τα ακριβώς αντίθετα από όσα γράφεις.

 45. Ματούλα διάβασα την περίπτωσή σου, ξέρεις τί έχεις πει εδώ;
  Εχείς πει κάτι που αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας που βρίσκεται αληθινά ο Θεός.
  Μόνο όποιος έχει πολεμηθεί από τον διάβολο στην προσωπική του ζωή το γνωρίζει, ο διάβολος πολεμάει εκεί που τον πονάει και να ξέρετε όλοι ότι μέσα σε βιβλία και περισπούδαστες απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν ΒΙΩΣΕΙ τον πόλεμο αυτό δεν έχετε να βρείτε τίποτε απολύτως περί Θεού.
  Οι βίοι των Αγίων που ήταν καθημερινοί αγωνιστές λένε την αλήθεια, ο διάβολος δεν είναι ένα πλάσμα της φαντασίας του ανθρώπου αλλά πραγματικό ον που υπάρχει όπως και οι δικοί του που πολεμάνε μέρα νύχτα όσους είναι ειδικά με τον ΧΡΙΣΤΟ γιά τους άλλους αλλόθρησκους ή αιρετικούς τους παρατάει γιατί δεν έχει λόγο να πολεμήσει αυτούς που είναι του χερίου του.
  Όσοι έχουν βιώσει τον πόλεμο αυτό γνωρίζουν πολύ καλά τί λέω, οι υπόλοιποι ας ψάχνουν στις βιβλιοθήκες να βρούν σχετικά όσο και αν ψάξουν όμως δεν πρόκειται να βρουν κάτι γιατί όταν το ζήσεις μόνο τότε είσαι σε θέση να καταλάβεις ποιός είναι τί και που βρίσκεται η αλήθεια.
  Ας πάνε σε ψευδοπροφήτες και ψευδοθρησκείες κατασκευάσματα ανθρώπινα, ο Θεός είναι η Αγία Τριάδα, Πατήρ Υιός και Άγιο Πνεύμα και η Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός και οι Απόστολοί του και αυτή είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία άλλα δεν υπάρχουν, ο Θεός αφήνει ακόμη την ανθρωπότητα να τον αρνείται γιατί απλά σέβεται την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων αυτή η κατάσταση όμως έχει προκαθορισμένο ΤΕΛΟΣ, δεν είναι αιώνια όλοι Ορθόδοξοι και μη θα δουν την αλήθεια μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά γιά μετάνοια και επιστροφή, γι’αυτό αγωνιζόμαστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και όσους άλλους μπορούμε να ώστε να βρεθούμε μαζί με τον Κύριο και όχι μαζί με τον διάβολο και τους αγγέλους του.

  • @Makis ν’ αγιάσει το χέρι σου που λέμε… Ο πνευματικός πόλεμος που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που αφήνει τις πλάνες και γυρίζει στο Χριστό δεν περιγράφεται. Κάθε ασκητής που «βιάζει τον εαυτό του» το ξέρει.
   Ο δρόμος ειναι στενός. Δεν έχει υλικές απολαύσεις, ούτε ικανοποίηση των κατώτερων ενστίκτων σε βάρος των άλλων όπως το Ισλάμ. Καμιά φορά όμως ο Θεός μας δίνει «μια καραμέλα από το ζαχαροπλαστείο του» που έλεγε ο γέροντας Παΐσιος… Και τότε καταλαβαίνουμε ότι αξίζει να περάσουμε χιλιάδες άλλα βάσανα για το Φως του προσώπου Του… Ας είναι δοξασμένος εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.

 46. @chalil, Σχετικά με τους πολυθεϊστές και άλλες εκτός Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού θρησκείες:

  1) Στον Ταοϊσμό το σύμπαν είναι μέρος του Θεού. Πρόκειται για «εκδηλωμένο Τάο» ενώ υπάρχει και το ανεκδήλωτο. Καθετί δηλαδή προέρχεται από την ουσία του Θεού. «Ο Λόγος είναι ένας αλλά έγινε ζευγάρι, έπειτα τριάδα, ώσπου γέννησε τα μύρια πράγματα.» «Υπάρχει κάτι απροσδιόριστο, μεγαλύτερο της γης κι τ’ ουρανού…Λένε ότι απ’ αυτό γεννήθηκε ο κόσμος… Δεν ξέρω τ’ όνομά του, έτσι το λέω Λόγο» (Τάο τε Κινγκ, από τις στροφές 42 και 25). Ο θρησκευτικός Ταοϊσμός έχει αρκετές θεότητες, αλλά όλα μαζί είναι εκδηλώσεις του Θεού.

  2) Στον Ινδουισμό έχουμε την ίδια περίπου αρχή, όπου άνθρωποι, θεοί και όλα γενικώς είναι εκδηλώσεις του Μπράχμα. Μόνο ο Μπράχμα είναι πραγματικός, τα υπόλοιπα είναι όνειρο: «Brahma Satyam, Jagan Mithya, Jivo Brahmaiva Na Parah». Δηλαδή, «Ο θεός μόνον είναι πραγματικός, ο κόσμος είναι μη πραγματικός, το άτομο δεν είναι τίποτε άλλο παρά Θεός». Μονισμός δηλαδή, ή καλύτερα «μη δυισμός», με ταύτιση καλού-κακού και τα σχετικά.

  3) Στο Βουδισμό όλα είναι εκδηλώσεις του Πνεύματος, και ο σκοπός του διαλογιζόμενου είναι να το κατανοήσει. Ο ασκούμενος πρέπει να «διαλύει τον δυϊσμό μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου» εντός του πυρήνα της ύπαρξης του ώσπου να «φωτιστεί» και να καταλάβει ότι «όλα είναι ιερά» και «τίποτα δεν είναι ιερό» και ο ίδιος «είναι ο Σύμπαν», όπως είπε και ο γνωστός πολεμοτεχνίτης Ουεσίμπα Μοριχέι.
  Σε όλα αυτά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα διαχωρισμός μεταξύ ανθρώπου, κόσμου και Θεού. Παράλληλα ο Θεός είναι απρόσωπος.

  Στον παγανισμό των αρχαίων Ελλήνων, ο κόσμος είναι αιώνιος και αμετάβλητος, και η αντίληψη για τον χρόνο είναι κυκλική, γιατί στηρίζεται στον κύκλο της φύσης. Οι θεοί δεν είναι δημιουργοί του κόσμου, δεν είναι υπερβατικοί, δεν είναι παντοδύναμοι και παντογνώστες αλλά ενδοκοσμικοί, συναιώνιοι με τον κόσμο και αθάνατοι. Υπέταξαν τις άλογες δυνάμεις της φύσης και είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης. Τον άνθρωπο δεν τον έφτιαξαν αυτοί, αλλά ο Τιτάνας Προμηθέας με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς. Πρέπει να λατρεύονται και να εξευμενίζονται από τους ανθρώπους, ιδιαίτερα οι χθόνιοι, με θυσίες, αλλιώς θυμώνουν κι εκδικούνται. Δεν σέβονται την ελευθερία του ανθρώπου και τον υποχρεώνουν να τους τιμά με το ζόρι. Ο άνθρωπος, που είναι θνητός, πρέπει να τους καλοπιάνει για να μη βρει το μπελά του από αυτούς. Όμως δεν έχουν απόλυτα την τύχη του ανθρώπου στα χέρια τους, γιατί αυτή την καθορίζουν οι μοίρες.

  Αντίθετα στον Χριστιανισμό ο Θεός είναι προσωπικός, βρίσκεται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι άπειρος και αιώνιος. Βρίσκεται πέρα και πάνω από τα δημιουργημένα όντα, παντοδύναμος και αναλλοίωτος, πανάγαθος και τέλειος, αγαπά τους ανθρώπους και θέλει οι άνθρωποι να επικοινωνούν μαζί Του και να τους ευεργετεί.

  Ώς προς τη φύση του είναι: άπειρος, αυθύπαρκτος, αυτάρκης, αιώνιος, αναλλοίωτος, πανταχού παρών, αόρατος, ακατάληπτος. Κατά τον Ιωάννη Δαμασκηνό, ο Θεός είναι «ακατάληπτος και μόνο ένα μπορούμε να καταλάβουμε γι’ αυτόν, την ακαταληψία του». Ακόμα και τα πράγματα που μας αποκαλύπτει για τον Εαυτό Του δεν μπορούμε να τα χωρέσουμε στο μυαλό μας (π.χ. Τριαδικότητα).
  Στο «πανταχού παρών» είναι το κλειδί, γιατί ο Θεός είναι «πανταχού παρών» δια των ενεργειών Του. Η ουσία Του είναι εκτός του δημιουργημένου κόσμου. Οπότε δεν έχουμε στον Χριστιανισμό την «εμπειρία θέωσης» ή «αυτοπραγμάτωσης» όπου κάποιος «έρχεται σε επαφή με την πραγματική του φύση» και «κατανοεί» ότι είναι «ένα με το Συμπαν’, «ο Σύμπαν» και άλλα τέτοια. Τα οποία είναι πλάνες του σατανά και στρέφουν τον άνθρωπο στον εαυτό του. Στον Χριστιανισμό ο άνθρωπος ανοίγεται στον Θεό και γίνεται υιός κατά χάριν, και μπορεί να έχει «μέθεξη» των ενεργειών του Θεού «κατά χάριν». Αποκτά δηλαδή ιδιότητες ίδιες με του Θεού, επειδή ο Θεός του τις δωρίζει κάνοντάς χάρη, όχι επειδή από μόνος του μπορεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άγιοί μας, και ο καθένας μας καλείται να γίνει ένας.
  * Ώς προς τις ενέργειές του Θεού, με τις οποίες αποκαλύπτεται στον κόσμο, μερικές από αυτές είναι: παγγνώστης, πάνσοφος, αυτεξούσιος, ελεύθερος, παντοδύναμος, άγιος, αγαθός, δίκαιος, αγαπητικός, αληθής.
  Ο θεωμένος άνθρωπος αποκτά τέτοιες ιδιότητες, στο βαθμό που τις απονέμει ο Θεός: αγαπά τους εχθρούς του, είναι σοφός, διορατικός, ελεύθερος από εξαρτήσεις σε πάθη, η φύση τον υπακούει κ.α. Αυτή την κατάσταση τη λέμε «κατά χάριν θεός». Έχει τεράστια διαφορά με τους «αυτοπραγματωμένους» των ανατολικών θρησκειών, επειδή εκεί υπάρχει ένα σύστημα σαν αυτοματισμός. Αν κάνεις το α΄, το β΄, το γ΄, θα φτάσεις στην αυτοπραγμάτωση. Είναι μια μηχανιστική διαδικασία. Αντίθετα στον Χριστιανισμό ο Θεός κρίνει τι πρέπει να σου δώσει και πότε, ανάλογα με το συμφέρον σου. Ο Θεός π.χ. μπορεί να γνωρίζει ότι κάποια χαρίσματα, όπως το προορατικό ή της θεραπείας, θα κάνουν κακό σε έναν άνθρωπο. Έτσι δεν του τα δίνει, ή αργεί πάρα πολύ να του τα δώσει, παρά τον σκληρό πνευματικό αγώνα του ανθρώπου. Αντίθετα σε αυτούς που ξέρει ότι είναι πολύ ταπεινοί και δύσκολα θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα, τα δίνει από πιο νωρίς.

  Κάτι τέτοιο δεν ήθελες να γραφτεί;

 47. SAS PROSKALW OLOUS OSOI GRAFOUN EDW NA MPOUN STO UTUBE KAI NA AKOUSOUN AUTO TO TRAGOUDI Sami Yusuf – Muhammad (pbuh) GIA NA KATALAVOUN TI SHMAINEI ISLAM KAI MWAMETH GIA MAS TOUS ALHTHINOUS MOUSOULMANOUS.
  SAS PARAKALW MPEITE

 48. This is my first visit here, but I will be back soon, because I really like the way you are writing. I don’t understand everything, I use the Google translator. Islam is fake.

 49. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΕΝ ΘΕΟ ΑΔΕΛΦΟΙ
  ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ,
  ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΧΡΙΖΕΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ…..ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΛΟΓΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΩΣ Ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΝ ΕΜΕΙ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ….Κ.ΛΠ. Κ.ΛΠ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΙΠΩΝ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.

  ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΟΥ…ΑΜΗΝ

 50. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
  ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
  ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

  Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ .
  Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ
  ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ.

  Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝ Η ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.

  ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ <> ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΚΆΝΟΥΝ?
  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ?
  ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΣΗ Η Η ΕΞΕΡΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ?

  Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ… ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΑΠΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ…

  ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΤΟΥΜΕ….

  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

  ΜΗΝ ΣΤΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ…ΕΙΝΑΙ…ΕΙΝΑΙ….

  ΙΣΛΑΜ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΏΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

  • @Joanna καλώς μας ήρθες.
   Ακολουθούμε ήδη αυτό το δρομο και ξεχωρίζουμε την ανθρώπινη κακία από την τήρηση των εντολών της ισλαμικής θρησκείας. Πιστεύω ότι αν διαβάσεις με προσοχή τα άρθρα μας θα το αντιληφθείς.
   Ασφαλώς και εμείς πρέπει να θέλουμε τα πρέπει του Θεού. Μόνο που το Ισλάμ μας λέει ψέματα γι’ αυτά.
   Το Ισλάμ δεν είναι η πρώτη θρησκεία του κόσμου. Όπως θα γνωρίζεις ιδρύθηκε από τον Μουχάμμαντ όταν απέκτησε τους πρώτους οπαδούς του, μεταξύ 610 και 613.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: