Αποστασία

Έχουμε δείξει ήδη από την αρχική μας σελίδα πώς αντιμετωπίζεται η αποστασία στον Χριστιανισμό, ήδη από τα πρώτα χρόνια του, στην «προς Φιλιππισίους» επιστολή του αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμυρναίων (+167/168)
η οποία γράφτηκε γύρω στο 117  μ.Χ.

«Θλίβομαι πολύ για τον Ουάλεντα, ο οποίος υπήρξε Πρεσβύτερος κάποτε ανάμεσά σας, διότι τόσο αδιαφόρησε για την θέση που του είχε δοθεί (μέσα στην Εκκλησία).  … Θλίβομαι βαθύτατα λοιπόν, αδελφοί, για εκείνον (τον Ουάλεντα) και την σύζυγόν του, στους οποίους ο Κύριος ας χαρίσει αληθινή μετάνοια!  Ώστε ως εκ τούτου να μεριμνείτε να είσθε μετρημένοι, και να μην θεωρείτε ως εχθρούς τους τοιούτους, αλλά να τους ανακαλείτε, ως πάσχοντα και απολωλότα μέλη, προκειμένου να σώσετε ολόκληρο το σώμα σας. Πράττοντας έτσι, θα οικοδομηθείτε και εσείς.»

Όμως, τι λέει για την αποστασία από το Ισλάμ το Κοράνι, η Σούννα (παράδοση του Προφήτη), η Σαρία (ισλαμικός νόμος), οι διάφοροι εξηγητές του Ισλάμ; Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι η ποινή για την αποστασία από το Ισλάμ είναι ο θάνατος, έχει σημασία το πώς διατυπώνεται και αιτιολογείται αυτή η αξίωση. Όλα τα σχετικά με την αποστασία από το Ισλάμ, θα τα βρείτε ταξινομημένα εδώ.

Άρθρα για την αποστασία

H αποστασία στη σούννα

Βιβλία περί αποστασίας

9 Σχόλια

  1. Είναι αλήθεια, το έμαθα από τον Ρίτσαρντ Ντόκινς σε μία συνέντευξη με μουσουλμάνους – Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.

    Αλλά αυτό συμβαίνει διότι οι 2 κανόνες μίας επιτυχημένης θρησκείας είναι:
    1) Να μπορείς να φέρνεις άλλους ανθρώπους στην θρησκεία.
    2) Να μπορείς να απαγορεύεις στους πιστούς να φεύγουν.
    Καταπίεση ή όχι, πρέπει να σταματήσει.

    Μία ερώτηση: Οι περισσότεροι που αποστατούν από το Ισλάμ, σε ποια θρησκεία πάνε; Ή μήπως σε καμία;

    • @Just For Flag, αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αποστάτες παραμένουν κρυφοί και αποκαλύπτονται μόνο όταν πάνε σε άλλη χώρα, μακριά από το σόι τους, οπότε αισθάνονται ασφαλείς (αν και πάλι δεν είναι!)
      Οι περισσότεροι που φεύγουν από το Ισλάμ γίνονται χριστιανοί, απ’ όσο ξέρουμε, αλλά για την ώρα δεν έχουμε στατιστικές που να το επιβεβαιώνουν, κι αυτό ακριβώς επειδή πολλοί δεν αποκαλύπτονται. Μιλάμε λοιπόν από όσα έχουμε ακούσει και αποό προσωπική πείρα. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αθεϊστών, καθώς όποιος καεί στο χυλό, δηλαδή σε μια τόσο χονδροειδή και ψεύτικη θρησκεία, γίνεται αυτόματα καχύποπτος απέναντι σε κάθε θρησκεία. Μερικοί γίνονται Ινδουιστές και βουδιστές. Μερικές φορές εξαρτάται από το πού ζει κανείς και ποιους ιεραποστόλους συναντά.
      Δες και αυτή τη λίστα εδώ http://www.wikiislam.com/wiki/People_Who_Left_Islam, αν και αφορά μόνο όσους έχουν στείλει feedback στο συγκεκριμένο σάιτ. Πολλοί αποστάτες που ξέρουμε εμείς δεν έχουν γράψει εκεί, ούτε κάπου αλλού. Ούτε εμείς έχουμε στείλει ακόμη 🙂
      Δες και εδώ (αν ξέρεις αγλικά) από μια εκπομπή στο Al-Jazeera: http://www.formermuslims.com/forum/viewtopic.php?t=972
      Και εδώ από το interfax: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=513
      Στην άλλη δημοσίευσή μας εδώ https://greekmurtadeen.wordpress.com/2010/01/03/75percent-apostates/ ο μουσουλμάνος Dr. Ilyas Ba-Yunus αναλύει τους λόγους που οι νέοι προσήλυτοι στην Αμερική εγκαταλείπουν το Ισλάμ.
      Ειδική περίπτωση είναι οι ψευτομουσουλμάνοι κρυπτοχριστιανοί της Τουρκίας, που είναι πάρα πολλοί σε αριθμό και καταμετρώνται ως μουσουλμάνοι.

  2. Ντροπή και αίσχος, να σκοτώνουν αυτούς που αφήνουν τη θρησκεία τους. Βρήκαν όμως τον τέλειο τρόπο να μην την αφήνει κανένας…

    • @Ελεύθερε στοχαστή, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το κουράγιο να αντισταθούν στη βαρβαρότητα και να αφήσουν την ψεύτικη θρησκεία. Και μιλάω περισσότερο γι’αυτούς που έχουν γεννηθεί στο Ισλάμ και σε χώρες που εφαρμόζεται η σαρία. Οι άλλοι που κάποια στιγμή γίναμε μουσουλμάνοι στη Δύση και δεν προερχόμαστε από οικογένειες μουσουλμάνων δεν κινδυνεύουμε τόσο.

  3. They are murderers, that’s what they are. No sane person would remain in such a religion without threats.

  4. […] μεταστράφηκε στο χριστιανισμό από το Ισλάμ και, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, “έπρεπε” να πεθάνει. Είναι λογικό: αφού, κατά το […]

  5. Etsi! Na mathei o kosmos poio einai to Islam!

  6. […] δηλ. ως αποστάτης από το Ισλάμ, πράγμα που σημαίνει θάνατο]. Εκεί ο νεαρός μάρτυρας με παρρησία καί θάρρος που […]

Σχολιάστε