ΕΜΕΙΣ

Είμαστε αποστάτες από το Ισλάμ (αποστάτης=murtad στην αραβική). Ανάμεσά μας υπάρχουν «Murtadeen Fitri», που γεννήθηκαν από μουσουλμάνους γονείς, και «Murtadeen Milli», που ασπάστηκαν το Ισλάμ και μετά το εγκατέλειψαν. Κάποιοι έχουμε ελληνική καταγωγή, ενώ άλλοι καταγόμαστε από άλλες χώρες. Το κοινό χαρακτηριστικό μας είναι ότι όλοι γίναμε Χριστιανοί, και εν Χριστώ δεν μετράει η καταγωγή, ούτε η κοινωνική θέση ούτε το φύλο ακόμη, αλλά είμαστε όλοι ένα εν Αυτώ (βλ. Γαλ. 3:28, Κολ. 3:11). Αποστάτες από το Ισλάμ υπάρχουν βέβαια πολλοί, και μετά την αποστασία από το Ισλάμ παίρνουν διάφορους δρόμους: άλλοι γίνονται Χριστιανοί όπως εμείς, άλλοι γίνονται Βουδιστές, άλλοι άθεοι. Εμείς καλοδεχόμαστε κάθε επίσκεψη από αποστάτη του Ισλάμ που έχει πάρει άλλο δρόμο.

Η πρώτη αραβική φράση στην κεφαλίδα αναφέρει τον πρώτο στίχο του κατά Ιωάννην ευαγγελίου «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος» ( في البدء كان الكلمة والكلمة كان عند الله وكان الكلمة الله.) Στη δεύτερη σειρά αναγράφεται ο λόγος του ψευδοπροφήτη Μουχάμεντ «όποιος αλλάξει τη θρησκεία του, σκοτώστε τον» (من بدل دينه فاقتلوه). Ο κόκκινος λεκές πίσω από τη σιχαμερή αυτή φράση συμβολίζει το αίμα του αποστάτη, που σύμφωνα με το φασιστικό Ισλάμ πρέπει να χυθεί, επειδή τάχα πρόσβαλε τον Θεό αφήνοντας την ισλαμική θρησκεία. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε -ακόμη – την κατάλληλη γραμματοσειρά και το αραβικό πληκτρολόγιο, που χρειάζονται ώστε να είναι τα γράμματα «κολλημένα» μεταξύ τους και οι λέξεις να γράφονται σωστά.

Κάποιοι σήμερα παρουσιάζουν το Ισλάμ ως θρησκεία δικαιοσύνης και ειρήνης, και αυτή η απατηλή ιδέα κάνει ανθρώπους που βαπτίστηκαν Χριστιανοί αλλά έχουν άγνοια της πίστης τους και της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους, να γυρίζουν την πλάτη στον Χριστιανισμό και να γίνονται μουσουλμάνοι. Κανείς Χριστιανός όμως δεν σκοτώνει τους αρνησίχριστους Χριστιανούς που εξισλαμίζονται. Αυτό γιατί ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία αγάπης, που δεν έχει σκοπό την καταστροφή του αμαρτωλού, ούτε του αιρετικού ούτε του αποστάτη, αλλά τη διόρθωσή του. Διαβάζουμε για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά προς έναν αποστάτη στην “προς Φιλιππισίους” επιστολή του αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμυρναίων (+167/168) η οποία γράφτηκε γύρω στο 117  μ.Χ.:

«Θλίβομαι πολύ για τον Ουάλεντα, ο οποίος υπήρξε Πρεσβύτερος κάποτε ανάμεσά σας, διότι τόσο αδιαφόρησε για την θέση που του είχε δοθεί (μέσα στην Εκκλησία).  Σας προτρέπω λοιπόν, να απέχετε από την απληστία, και να είσθε αγνοί  και ειλικρινείς.  Απέχετε από κάθε είδος πονηρίας.
Διότι, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτόν του σε τέτοια ζητήματα, πώς θα τα κηρύττει στους άλλους; Αν ο άνθρωπος δεν φυλάσσει τον εαυτόν του από την απληστία, θα μολυνθεί από την ειδωλολατρία και θα κριθεί ως ένας των ειδωλολατρών. Όμως ποιοι από εμάς έχουν άγνοια για την κρίση του Κυρίου; Μήπως δεν γνωρίζουμε ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο, καθώς διδάσκει ο Παύλος;
Όμως ούτε έχω δει, ούτε έχω ακούσει για τέτοιο πράγμα για σας, εν μέσω των οποίων ο ευλογημένος Παύλος εργάσθηκε, και οι οποίοι αναφέρεσθε στην αρχή της Επιστολής του. Διότι σας επαινεί, σε όλες εκείνες τις Εκκλησίες που τότε μόνο εκείνες γνώριζαν τον Κύριο, αλλά που εμείς ( δηλαδή της Σμύρνης) δεν είχαμε ακόμα γνωρίσει.
Θλίβομαι βαθύτατα λοιπόν, αδελφοί, για εκείνον (τον Ουάλεντα) και την σύζυγόν του, στους οποίους ο Κύριος ας χαρίσει αληθινή μετάνοια!  Ώστε ως εκ τούτου να μεριμνείτε να είσθε μετρημένοι, και να μην θεωρείτε ως εχθρούς τους τοιούτους, αλλά να τους ανακαλείτε, ως πάσχοντα και απολωλότα μέλη, προκειμένου να σώσετε ολόκληρο το σώμα σας. Πράττοντας έτσι, θα οικοδομηθείτε και εσείς.»

Στο ιστολόγιό μας θα παρουσιάζουμε το Ισλάμ όπως είναι, κάνοντας κάθε προσπάθεια να μην προσβάλουμε τους μουσουλμάνους ως πρόσωπα. Όμως πάγια αρχή μας είναι να μην αποκαλύπτουμε την ταυτότητά μας, καθώς δεν αισθανόμαστε έτοιμοι για μαρτύριο.

Στις σελίδες αυτές θα βρείτε και άρθρα που δεν γράψαμε εμείς, αλλά τα βρήκαμε έτοιμα σε κάποιο βιβλίο ή ιστοσελίδα. Στις περιπτώσεις αυτές πάντα θα αναφέρουμε το όνομα του συγγραφέα.

Επίσης θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των νυν μουσουλμάνων, στην Ελλάδα και αλλού, παρά μόνο ασχολούμαστε με την πίστη του Ισλάμ. Δεν επικροτούμε ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ βία κατά μεταναστών με την φασιστική αιτιολογία ότι «είναι μουσουλμάνοι» και δεν υιοθετούμε απλοϊκές θεωρίες για το πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ότι δηλ. η μια πλευρά είναι οι «άγγελοι» και η άλλη οι «διάβολοι», καθώς άσπρο και μαύρο δεν υπάρχει στη ζωή. Ελπίδα μας είναι η πίστη στον Χριστό να φέρει τη συμφιλίωση και την συγχώρεση μεταξύ όλων των ανθρώπων, αδικούντων και αδικουμένων, και «η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, να διαφυλάξει τις καρδιές μας και τα διανοήματά μας διαμέσου τού Ιησού Χριστού» (Φιλ. 4:7).

Όποιος έχει αποστατήσει από το Ισλάμ ή σκέπτεται να το κάνει, και θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας ή να δημοσιεύσουμε τη μαρτυρία του, και γενικότερα όποιος θέλει να μας στείλει κάποιο κείμενό του, μπορεί να το καταχωρήσει σε σχόλιο ή να το στείλει στη διεύθυνση greek.murtadπαπάκιgmail.com.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Μαρτυρίες αποστατών

312 Σχόλια

 1. Καλησπέρα ἐν Χριστῷ καὶ μὴ ἀδελφοί. Νὰ είσαστε ὅλοι καλά.

 2. Αδέλφια γειά σας,

  Επειδή κάποιοι ξέρετε τι σημαίνει να σας διώκει η φιλειρηνική θρησκεία του Ισλάμ. Αν σας ενδιαφέρει προωθήστε την αίτηση για απελευθέρωση της Άσια Μπίμπι:

  http://www.callformercy.com/

  • Ευχαριστούμε αδελφέ. Σκέφτηκα να το βάλω στο πλάι να φαίνεται συνέχεια αλλά δεν έχω τα διαχειριστικά δικαιώματα για να το κάνω. Θα το ανεβάσω σε ποστ σήμερα λοιπόν.

 3. Θερμά συγχαρτήρια για την πολύ καλή ιστοσελίδα. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια οργανωμένη προσπάθεια διαφώτισης του κόσμου. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη!

 4. Ναι τί να σου πώ! Πάνε δυο χρόνια που δεν έχουν αναρτήσει τίποτα! Ποιός ξέρει; Μπορεί να έφυγαν από την ορθοδοξία οι ιδιοκτήτες.

 5. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας για την προστασία Ελλήνων από τους πιστούς στον Μοχάμμαντ.
  Επειδή προκεται να μείνω στα Εμιράτα και εχω δει αρκετα πρωτογνωρα πραγματα τους δυο μονον μήνες που εζησα εκει, θάθελα να με συμβουλεύσετε τι να προσέχω στις σχέσεις μου στην χώρα αυτή…Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσα να συναντήσω εκεί για να με βοηθήσει (στηρίξει) ?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • @Ευάγγελε Πολυμέρη όχι, δεν γνωρίζουμε να σε παραπέμψουμε κάπου. Μερικές γενικές οδηγίες είναι να προσέχεις πολύ τις συναναστροφές σου, να αποφεύγεις τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην χρησιμοποιείς αλκοόλ δημόσια και να μην γελάς δυνατά… Θα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα δίνουν σημασία αν τα κάνεις αυτά αλλά αυτοί δεν είναι οι επικίνδυνοι, οι άλλοι είναι…

 6. Γειά σας!
  Το όνομά μου είναι Γιάννης. Έχω ανατραφεί ως ΧΟ αλλά τα τελευταία χρόνια δηλώνω αγνωστικιστής. Επανεξετάζω το θέμ θρησκεία λόγω ενός τραγικού συμβάντος στην οικογένειά μου.
  Παρακαλώ αν γίνεται, θα ήθελα κάποια στιγμή να γνωρίσω κάποιους από εσάς από κοντα.
  Ευχαριστώ

  • @Γιάννη_Δ σου ευχόμαστε καλή φώτιση στην αναζήτησή σου. Δεν γίνεται δυστυχώς να γνωριστούμε γιατί από την αρχή έχουμε πάρει αυτή την απόφαση. Επιπλέον εγώ πολύ πρόσφατα διέφυγα τον κίνδυνο από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, και πρέπει να κάνω οικονομία δυνάμεων από κάθε άποψη.

 7. O Θεος να σας δινει δυναμη!Ειστε γενναιοι ανθρωποι!Συμμαχοι της αρχαιας αγαπης για Ελευθερια,και τον πολεμο κατα του σκοτους…Κυριοι αυτον τον καιρο βρισκομαι σε σφοδρη διαμαχη με τον ιδρυτη του http://www.islamforgreeks.org,θεολογο και ιμαμη Αχμαντ Ελντιν,και χρειαζομαι υποστηριξη……Απο εναν Ζωροαστριστη φιλο,προς την Σελιδα σας.ευχαριστω

  • Αγαπητέ Μαρίνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι θέλεις από τις σελίδες μας. Η χριστιανική θεολογία διαφέρει πολύ από αυτή του Ζωροαστρισμού αλλά τα ιστορικά στοιχεία αποτελούν αμετάβλητες σταθερές.

 8. κρίμα κρίμα κρίμα!!!!!!!
  ότι η παρθένος ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν συνέλαβε τον Ιησού το γνωρίζατε όλοι εσείς οι άσχετοι;
  μήπως όχι;;; γι αυτό και μόνο τον λόγο λυπάμαι για την δική σας κατάληξη η οποία θα είναι σαφέστατα η πύρινη κόλαση.
  ο Αλλάχ είναι μεγάλος και όποιος το αγνοεί αυτό θα έχει την ανάλογη τιμωρία.
  είσαστε βλάσφημοι και χειρότεροι όσων απλά είναι χριστιανοί. είσαστε τα επόμενα μέλη φαν κλάμπ της κολάσεως.σας εύχομαι καλή διαμονή!

  • @ramy, κάνε μια προσπάθεια να διαβάσεις όλα τα άρθρα μας και ξαναγράψε μας σε ένα χρόνο από τώρα. Ευχαριστούμε.

 9. θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με αυτα που συμβαινουν στην μεση ανατολη ποιος φταιει το ισλαμ η ακιτι αλλο..γιατι βελπουεμ οτι υπαρχει μια γενικη ανασυγκροτηση του ισλαμ και ξανα εοχυμε καποια ισλαμικη αυτοκρατορια στις ημερες μας δυστηχως..ευχαριστω

  • @Μανώλη, είναι πολλοί οι παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και η ατυχής επέμβαση δυτικών δυνάμεων στο Ιράκ. Ασφαλώς όμως ο μεγαλύτερος είναι η επεκτατική φύση του Ισλάμ, την οποία επικαλούνται κι εκμεταλλεύονται κάθε λογής πράκτορες και ψυχοπαθείς. Αλλά δεν είναι ο σκοπός μας να εστιάσουμε σε τέτοιες αναλύσεις. Μας αρκεί να δείχνουμε ποιο είναι το Ισλάμ, ώστε να μαθαίνει ο κάθε παραπλανημένος, και ο νοών νοείτω.

   • ναι φυσικα επισης κατι αλλο….ο μωαμεθ οταν πεθαινε σκοτωθηκε απο τους αραβες για την φοραδα που σκοτωσε ο πατερας του η απο μια που τον σκοτωσε με δηλητηριο ωπου το εδωσαν οι εβραιοι….και επισης ο μωαμεθ ειχε καποιες βλεψεις σσωτες με την χριστιανικη πιστη του τοτε…γιατι εμτα μπηκαν απο οσοο ειδα διαφορα και βαλανε οτι να ναι….γενικα θα ηθελα καπια αναλυση πανω σ ευατο η καποια σ ελιδ απου θα μπορουσε να με βοηθησει….πανω σε αυτο το θεμα….

 10. ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΩΡΑ?

 11. καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ευχή,προσευχή που μπορούμε να διαβάζουμε για κάποιον μουσουλμάνο,ωστέ να γνωρίσει την αλήθεια.. 🙂

 12. Θέλω το Μαιλ του greekmurtad παρακαλώ όποιος το έχει να μου το στείλει στο Joasider@yahoo.gr η αν δει ο ίδιος το σχόλιό μου να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου. Ευχαριστώ

 13. […] των ιουδαίων ή των μουσουλμάνων, αλλά να προβάλλουμε όλη την ανοησία της πλάνης τους, όπως το έκαναν οι άγιοι. Είναι λάθος πράξη να τους […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: