Το σχέδιο του Ισλάμ για κυριαρχία στον κόσμο και οι πρόσφατες εξελίξεις

Είναι γεγονός ότι δεν γράφουμε άρθρα για την κάθε ισλαμική ομάδα που επιχειρεί να πραγματώσει το σκοπό του Ισλάμ, που είναι η επικράτηση της ισλαμικής θεοκρατίας σε όλο τον κόσμο, ή τις ισλαμικές χώρες που για διάφορους λόγους χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν τέτοιες ομάδες κ.α. τέτοια θέματα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως τις «Εξομολογήσεις ενός πρώην ισλαμιστή«). Επειδή όμως πολλοί αναγνώστες, τόσο με σχόλια όσο και με ημέηλ, αναφέρονται στα θέματα αυτά και στις πρόσφατες εξελίξεις στις ισλαμικές χώρες, αποφασίσαμε να αναδημοσιεύσουμε δυο σχετικά άρθρα του Πάνου Μητρονίκα που θεωρούμε πολύ ψύχραιμες και εύστοχες αναλύσεις. Ελπίζουμε η ανάρτηση αυτή να ικανοποιήσει τους αναγνώστες μας και να βοηθήσει όσους παραπλανημένους έχουν γίνει πιόνια σε αυτό το διαβολικό παιχνίδι.

1) Το σχέδιο άλωσης της Δύσης μέσω ‘ήπιας πολιτισμικής Τζιχάντ’, με στοιχεία (από εδώ)

Η εμφάνιση του ISIL στις αρχές του 2014 και η σαρωτική του επικράτηση στο Ιράκ και την Συρία έφερε στην επιφάνεια μια πλευρά του Ισλάμ που η σύγχρονη δύση αγνοούσε. Την πλευρά του βάρβαρου Ισλάμ της Μεδίνας που λατρεύει τον πόλεμο, αναζητά την απόλυτη επικράτηση έναντι όλων, και προσβλέπει στην επιβολή της Σαρίας στον κόσμο σαν τον μόνο και απόλυτο νόμο του Θεού. Του Ισλάμ που για έναν αιώνα τώρα κάποιοι κρατούσαν πολύ καλά κρυμμένο από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά τώρα φαίνεται να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα του να εμφανιστεί και να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέραν όμως των γεγονότων που διαδραματίζονται αυτό το διάστημα στο Ιράκ και την Συρία με το ISIL, μια σειρά από άλλα γεγονότα που φαίνονται άσχετα με την πρώτη ματιά ή είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ισλαμικός κόσμος σήμερα ζει μια άλλη, πολύ σοβαρότερη, εσωτερική διαμάχη που αφορά άμεσα και την Δύση. Μια διαμάχη της οποίας το αποτέλεσμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο που θα παρουσιάζει το ίδιο το Ισλάμ από εδώ και πέρα.

Τα γεγονότα αυτά αφορούν δύο άξονες. Πρώτα έναν όλο και αυξανόμενο σε ένταση «πόλεμο» εξουσίας ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, και δεύτερον σε μια πρωτοφανή για την Δύση ανάδυση Ισλαμιστών που ζητούν την επιβολή της Σαρίας σε δυτικές χώρες.

Ο «πόλεμος» εξουσίας Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας

Λίγο μετά την ανάληψη επιχειρήσεων από το ISIL στο Ιράκ, οι χώρες του κόλπου βίωσαν μια κρίση όταν η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν απέσυραν τους πρεσβευτές τους από το Κατάρ και απαίτησαν από αυτό να αποκηρύξει την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Η κρίση ανάμεσα στο Κατάρ και τον Σαουδαραβικό κύκλο βέβαια είχε ξεκινήσει να χτίζεται σιγά σιγά από το 2011 και την έναρξη του φαινομένου που αποκαλούμε «Αραβική Άνοιξη». Μια απρόσμενη εξέγερση με ανατροπές κυβερνήσεων και ραγδαία άνοδο του Ισλαμισμού που άρχισε από την Τυνησία, πέρασε στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, μετά στην Λιβύη και τέλος στην Συρία με τον εμφύλιο.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτόν τον «πόλεμο» Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ δεν είναι άλλος από την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και τον ρόλο που διαδραματίζει σε αραβικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Σαουδική Αραβία είναι σε άμεση κόντρα με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» από την ίδρυση της τελευταίας για μια σειρά από λόγους που μερικοί είναι σχετικοί ακόμα και με την ιστορική καταγωγή της ίδια της Σαουδικής Αραβίας από τον 18ο αιώνα και το κίνημα του Ουαχαμπισμού/Σαλαφισμού που βρέθηκε σε αντίθεση με την Οθωμανική τότε ηγεμονία, συνέχεια της οποίας είναι όπως θα δούμε η «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Η αναφορά όλων των λόγων είναι πέραν του σκοπού αυτής της ανάλυσης αλλά για όσους ενδιαφέρονται, μια καλή σύνοψη στα Αγγλικά μπορεί να βρεθεί στο άρθρο «Why the Saudis and Muslim Brotherhood hate each other», του Dr. Mordechai Kedar. [1]

Το Κατάρ από την άλλη, παρότι και αυτό μια χώρα της σφαίρας επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και του Ουαχαμπισμού, έχει από την δεκαετία του ‘60 ισχυρούς δεσμούς με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», την οποία βλέπει ως εργαλείο εξάπλωσης της επιρροής του σε παγκόσμιο επίπεδο και παράλληλα ανταγωνισμού με το Ριάντ.

Το Κατάρ υποστήριξε την «Αραβική Άνοιξη», το ISIL, και την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» παντού αντιθέτως με την Σαουδική Αραβία που την καταδίκασε, επενέβη στο Μπαχρέιν όταν η «Άνοιξη» χτύπησε την πόρτα του, βοήθησε στην ανατροπή της Αδελφότητας στην Αίγυπτο, και πρόσφατα χαρακτήρισε το ISIL τρομοκρατική οργάνωση.

Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει πολλά να φοβηθεί από μια δυναμική επικράτηση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» ενώ το καθεστώς του Κατάρ έχει επενδύσει ακριβώς σε αυτή την επικράτηση και την αλλαγή που βιώνουμε στις μέρες μας και θα αναλύσουμε στην συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις Κατάρ και «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» μπορεί κάποιος να ανατρέξει στα άρθρα που δίνονται στις παραπομπές [2] και [3].
Τι είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» (ΜΑ) ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 από τον Hassan al Banna, όταν μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923 και την επιλογή του Κεμάλ να δέσει την Τουρκία με την Δύση σε ένα κοσμικό μοντέλο, η Ισλαμική κοινότητα (η γνωστή και ως Ούμμα) έμμεινε χωρίς Χαλιφάτο.

Ο στόχος της ΜΑ είναι διπλός και συνοψίζεται στα εξής:

1. Να επιβάλει την Σαρία σε παγκόσμιο επίπεδο
2. Να επανιδρύσει το παγκόσμιο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Το δόγμα της ΜΑ είναι το παρακάτω:

«Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας. Το κοράνι είναι ο νόμος μας. Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας. Ο δρόμος μας είναι η Τζιχάντ (Ιερός πόλεμος). Ο θάνατος στο όνομα του Αλλάχ είναι η μεγαλύτερη μας φιλοδοξία»[4]

Η ΜΑ είναι ενεργή σε περισσότερες από 80 χώρες ανά τον κόσμο και σε κάθε μία από αυτές τις χώρες διαθέτει μια δομή με Οργανωτική Ομάδα, Νομική Ομάδα και Αρχηγό. Γενικός καθοδηγητής της ΜΑ είναι ο αρχηγός της «Διεθνούς Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που βρίσκεται στο Κάιρο.

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Δύση

Σημείο καμπής για την κατανόηση της δομής, του ρόλου και της δράσης της ΜΑ στην Δύση αποτέλεσε ένα τυχαίο γεγονός τον Αύγουστο του 2004 στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ένα γεγονός που οδήγησε σε μια τεράστια έρευνα από το FBI και τελικά στην δίκη του “Holy Land Foundation” (HLF). [5]

Η δίκη αυτή έφερε στο φως την ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου Ισλαμικών οργανώσεων, οργανισμών, ΜΚΟ και κοινωφελών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα οποία σχετίζονταν άμεσα με την ΜΑ και είχαν σαν κύριο σκοπό την προώθηση με πλάγια μέσα των στόχων της.

Οδήγησε επίσης και στην ανακάλυψη τεράστιου όγκου δεδομένων σχετικά με το πώς λειτουργεί η ίδια η ΜΑ στις ΗΠΑ και τον δυτικό κόσμο, ποιο είναι το επιχειρησιακό της πλάνο, και ποιοι οι στρατηγικοί της στόχοι μέσα σε αυτό.

Η «πολιτισμική Τζιχάντ» και οι φάσεις του σχεδίου

Το ποιο κρίσιμο έγγραφο που βρέθηκε από το FBI κατά την διάρκεια της δίκης του HLF ήταν το επιχειρησιακό πλάνο της ΜΑ στις ΗΠΑ. Ένα έγγραφο με τον τίτλο: «An Explanatory Memorandum: On the General Strategic Goal for the Group». [6]

Το έγγραφο αυτό είχε την αποδοχή όλων των οργάνων της ΜΑ από το 1987 και καθόριζε την αποστολή και την στρατηγική της οργάνωσης ως εξής:

«Η διαδικασία της εποίκησης είναι μια διαδικασία Πολιτισμικής-Τζιχάντ με όλο το νόημα των λέξεων. Η ΜΑ πρέπει να κατανοήσει ότι η δουλειά της στην Αμερική είναι ένα είδος υπέρ-Τζιχάντ με στόχο την εξαφάνιση και καταστροφή του Δυτικού πολιτισμού εκ των έσω, σαμποτάροντας τον άθλιο οίκο τους από τα ίδια τους τα χέρια μαζί με τα χέρια των πιστών, έτσι ώστε να εξαφανιστεί (ο οίκος τους) και η θρησκεία του Θεού να κυριαρχήσει επί όλων των άλλων θρησκειών» [6]

Με άλλα λόγια η στρατηγική της ΜΑ αδελφότητας για την Δύση είναι το να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή μας μέσω της επιβολής μια ήπιας «πολιτισμικής τζιχάντ» που θα προκαλέσει στην κατάλυσης του δυτικού πολιτισμού από εμάς τους ίδιους και τις ηγεσίες μας.

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να γίνει σε στάδια όπως μας αναφέρει ένα άλλο πολύ σημαντικό έγγραφο από την ίδια δίκη με τίτλο: «Phases of the World Underground Movement Plan» [7] (προσοχή ο τίτλος αναφέρει, παγκόσμιο, όχι μόνο Αμερικανικό κίνημα).

Σε αυτό διαβάζουμε τα παρακάτω:

Φάση πρώτη: Φάση διακριτικής και κρυφής εγκατάστασης στην ηγεσία

Φάση δεύτερη: Φάση σταδιακής προβολής στο κοινό μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και ακτιβισμού (πετύχαμε μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή αυτού του σταδίου). Επίσης πετύχαμε ένα σημαντικό αριθμό άλλων στόχων όπως την διείσδυση διαφόρων τομέων της Κυβέρνησης, την προσάρτηση θρησκευτικών οργανισμών και επιφανών ακαδημαϊκών, την αποδοχή της κοινής γνώμης, και την ίδρυση μιας (κρυφής) σκιώδους Κυβέρνησης μέσα στην Κυβέρνηση.

Φάση τρίτη: Φάση κλιμάκωσης πριν από την σύγκρουση με τις ηγεσίες τους με χρήση των ΜΜΕ. Σε εξέλιξη.

Φάση τέταρτη: Ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις μέσω της εξάσκησης πολιτικής πίεσης. Εφαρμόζουμε επιθετικά αυτό το στάδιο. Εκπαίδευση στην χρήση όπλων εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό σε προσμονή της ώρας μηδέν. Έχουμε σημαντικές δραστηριότητες σε αυτό το στάδιο.

Φάση πέμπτη: Κατάληψη της εξουσίας ώστε να εγκαθιδρύσουμε το Ισλαμικό κράτος κάτω από το οποίο όλες οι Ισλαμικές ομάδες θα ενωθούν.

Το έγγραφο από τα σχόλια δείχνει να αποτελεί κάποιον γενικότερο οδηγό πάνω στον οποίο το αμερικανικό τμήμα της ΜΑ είχε σημειώσει την δική του πρόοδο.

Πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι τα στάδια που βλέπουμε στο υλικό που ανακάλυψε το FBI δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν καθότι η στρατηγική αυτή της ΜΑ είναι γνωστή και διατυπωμένη ανοιχτά από θεωρητικούς του Ισλαμικού χώρου και της ΜΑ από την δεκαετία του ‘60.

Η διαδικασία της παγκόσμιας εφαρμογής της Σαρία έχει διατυπωθεί στο βιβλίο Milestones (ορόσημα) [8] το 1964 και από τα ανωτέρω φαίνεται να ακολουθείτε κατά γράμμα.

Η σταδιακή εφαρμογή βασίζεται στην ισλαμική λογική, ότι όπως το Κοράνι παρουσιάστηκε στον Μωάμεθ σε ένα διάστημα 22 ετών και σταδιακά περνώντας από την μια φάση στην επόμενη ανάλογα με την ωριμότητα της κατάστασης, έτσι θα πρέπει να εξαπλωθεί και στις μέρες μας σε φάσεις, η Σαρία και η Ισλαμική παγκόσμια επικράτηση.

Περισσότερο υλικό σχετικά με την δίκη του HLF, την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», τον ρόλο της, τις διασυνδέσεις της σε Αμερική και Ευρώπη, και την Σαρία, μπορεί να βρει κάποιος στην παραπομπή [13] που αποτελεί μια ολοκληρωμένη μελέτη πάνω στο θέμα με τίτλο «Σαρία, η απειλή για την Αμερική».

Η μελέτη αυτή συντέθηκε από μια ομάδα Αμερικανών ειδικών ασφαλείας (όλοι τους πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ακαδημαϊκοί, και σύμβουλοι ασφαλείας των Κυβερνήσεων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων) και παρουσιάστηκε το 2010 στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Πιθανώς αυτή η μελέτη να είναι και ο κύριος λόγος της «αλλοπρόσαλλης» και διστακτικής Αμερικανικής πολιτικής στην μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια.

Αλ Κάιντα και Χαμάς, η άλλη όψη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Μόλις η βαρβαρότητα της επικράτησης του ISIL στο Ιράκ είχε αρχίσει να κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ, ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Γάζα ήρθε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πολλά γράφτηκαν για το ακατανόητο της επίθεσης αυτής της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά αν κρίνουμε τα γεγονότα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αλλαγής που βιώνουμε τότε ίσως και να βγάζουν περισσότερο νόημα.

Αντιθέτως με την παγκόσμια κοινή γνώμη που θέλει οργανώσεις σαν την Αλ Κάιντα και την Χαμάς (αμφότερες προερχόμενες από την ΜΑ) να αποτελούν απειλή μέσω των δικτύων τρομοκρατών που διαθέτουν, τα τελευταία χρόνια μια άλλη άποψη θέλει τον κυριότερο κίνδυνο που πηγάζει από αυτές τις οργανώσεις να είναι η ικανότητα τους να αποσπούν τις δυτικές ηγεσίες και την δυτική κοινή γνώμη από την «κρυφή» πολιτισμική Τζιχάντ που διεξάγει συστηματικά η ΜΑ.

Σύμφωνα με αναφορές του NEFA Foundation [11] το οποίο παρακολουθούσε την ισλαμική τρομοκρατία μετά την 11η Σεπτεμβρίου και είχε πάρει συνεντεύξεις και από πολλούς Ταλιμπάν, μια διαδικτυακή αναφορά Τζιχαντιστών το 2002 ανέφερε τα παρακάτω:

«Είναι γνωστό και έχει επικοινωνηθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους της θυσίας, ότι η Αλ Κάιντα υιοθέτησε ένα νέο πλάνο για να δελεάσει τους εχθρούς να την ακολουθήσουν στο Αφγανιστάν. Το πλάνο αυτό προϋποθέτει να επιτεθεί ευθέως στους Αμερικάνους και στους τρείς πυλώνες εξουσίας τους, την πολιτική, την οικονομική και την στρατιωτική, έτσι ώστε να πετύχει μια σειρά από σημαντικούς στόχους:

1) Να παραπλανήσει τις Αμερικανικές δυνάμεις σε έναν ασύμμετρο πόλεμο, για να αποδυναμώσει την ισχύ του αντιπάλου και να τον κάνει να χρεοκοπήσει.

2) Να αρχίσει έναν αγώνα ανάμεσα στους Αμερικάνους και τους άνδρες του ισλαμικού κράτους (όχι τους στρατούς των ηγεμόνων) σε μια μακριά και χωρίς όρια μάχη που θα ξεκινά από την Αμερική και θα εκτίνεται μέχρι το Αφγανιστάν και την Μαυριτανία, έτσι ώστε με αυτήν να επανέλθει το πνεύμα της ισλαμικής άμυνας στους νέους μουσουλμάνους που θα φέρουν τα όπλα.» [12]

Αν η παραπάνω αναφορά ευσταθεί, τότε πιθανότατα η δράση αυτών των ομάδων να έχει έναν πολύ διαφορετικό κοινό (και άγνωστο σε εμάς) σχεδιασμό. Πιθανότατα επίσης η τελευταία διένεξη της Χαμάς με το Ισραήλ να ήταν στα πλαίσια της δημιουργίας ενός αντιπερισπασμού που θα έδινε στο ISIL και άλλα τμήματα του γενικότερου σχεδίου τον απαραίτητο χρόνο ή απλά θα αποδιοργάνωναν τη Δύση περισσότερο.

Από την πολιτισμική τζιχάντ στην «Αραβική Άνοιξη» και το ISIL

Έχοντας πλέον τα δεδομένα μας για τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσης της ΜΑ ανά τον κόσμο αρχίζει να διαφαίνεται μια αλληλουχία κινήσεων που δίνει νέο νόημα στα όσα διαδραματίζονται στον Αραβικό κόσμο τα τελευταία 4 χρόνια.

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» μετά από χρόνια ήσυχης και αδιαφανούς λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ξαφνικά αλλάζει στάση και «πηδάει» από την φάση της Μέκκας (το ήπιο και μετριοπαθές Ισλάμ με τους 150 οπαδούς) στη φάση της Μεδίνας (το Ισλάμ που κατέκτησε τον κόσμο από την Ισπανία μέχρι τα όρια της Κίνας σε 100 χρόνια).

Μέσα σε μια μόνο χρονιά (2011) όλες οι Αραβικές χώρες κατακτώνται κυριολεκτικά από τους Ισλαμιστές η μία μετά της άλλη. Καθεστώτα που κυριαρχούσαν για δεκαετίες στην Αίγυπτο, την Λιβύη, την Συρία, την Τυνησία και την Υεμένη τραντάζονται συθέμελα και εξαφανίζονται. Στην θέση τους εμφανίζονται ισλαμικές ομάδες με σχέσεις με την ΜΑ και στην Αίγυπτο η ίδια η ΜΑ.

Στο Μπαχρέιν η κατάσταση αντιστρέφετε από την δυναμική παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας. Στη Συρία, το καθεστώς Άσσαντ παλεύει ακόμα αλλά η εμφάνιση του ακόμα πιο ακραίου «κακού» παιδιού της ΜΑ του ISIL δείχνει να ξεκαθαρίζει την κατάσταση κι εκεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η όλη εμφάνιση του ISIL να είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίστασης που βρήκε η ΜΑ στον Αραβικό κόσμο από την Σαουδική Αραβία. Και στο Μπαχρέιν, και στο ίδιο της το σπίτι την Αίγυπτο, όπου ανατράπηκε με πραξικόπημα υποστηριζόμενο από την Σαουδική Αραβία.

Αν ισχύει το ανωτέρω, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα παρακλάδια του ISIL να ξεπηδήσουν σε όλες τις Αραβικές χώρες με τις οποίες η ΜΑ έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς όπως η Υεμένη, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Λιβύη, το Μπαχρέιν και ακόμα και η ίδια η Σαουδική Αραβία.

Ξαφνική αλλαγή στάσης των Ισλαμικών κοινοτήτων στην Δύση

Το πιο πρόσφατο μεγάλο ξάφνιασμα για την Δύση μετά το ISIL ήρθε εντός των τειχών και δεν είναι άλλο από τη σχεδόν μαζική ενεργοποίηση των Ισλαμικών κινημάτων/ομάδων σε ορισμένες δυτικές χώρες με κύριο αίτημα την επιβολή της Σαρίας για τους ίδιους και τις περιοχές στις οποίες διαμένουν.

Αρχικά είχαμε την ανοιχτή έκκληση Ισλαμιστών στη Νορβηγία για δημιουργία Χαλιφάτου εκεί. [9] Παράλληλα σχεδόν την δυναμική απαίτηση των Ισλαμιστών στην Αγγλία για επιβολή της Σαρίας στις περιοχές τους στο Λονδίνο και αλλού. Απαίτηση που μάλιστα συνοδεύτηκε και με πράξεις όπως την δημιουργία ζωνών Σαρίας και ισλαμικών ομάδων αστυνόμευσης για αυτές τις περιοχές. [10]

Πρόβλεψη (και φόβος) του γράφοντος, είναι ότι αυτά είναι μόνο η αρχή και ότι ανάλογα γεγονότα θα εμφανιστούν και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες σύντομα με πιο πιθανές υποψήφιες την Σουηδία, την Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, και ίσως και η χώρα μας.

Αναλόγως δε με τη στάση της Δύσης στα γεγονότα του Αραβικού κόσμου και την πιθανή εμπλοκή της σε αυτά πιο δυναμικά, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι εκτός από τις απαιτήσεις θα ακολουθήσουν και ταραχές (ημέρες οργής των μουσουλμάνων) ή ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Από τα δεδομένα που παραθέσαμε στην παρούσα ανάλυση, φαίνεται ότι το Ισλάμ περνάει σε μια νέα πιο δυναμική φάση. Πιθανότατα αυτή η αλλαγή «εκβιάζεται» κιόλας λόγω των συνθηκών και της μερικής αποτυχίας της φάσης κατάκτησης του Αραβικού κόσμου από την ΜΑ με την «Αραβική Άνοιξη». Μια φάση μάλλον αναγκαία αν ευσταθούν οι σχεδιασμοί της ΜΑ για παγκόσμια επικράτηση (πρώτα κοιτάς τα του οίκου του Ισλάμ και μετά τα του οίκου του πολέμου για να χρησιμοποιήσουμε και ισλαμικούς όρους).

Η στάση της Σαουδικής Αραβίας καθώς και της Δύσης στην Αίγυπτο πιθανότατα οδήγησαν την ΜΑ στην πυροδότηση του ISIL από τη μία και την μεταπήδηση της «πολιτισμικής Τζιχάντ» από την φάση τρία στην φάση τέσσερα του σχεδίου της από την άλλη.

Η επιλογή του Ιράκ και η εμπλοκή του Ιράν και του σιιτικού στοιχείου στην εξίσωση, φαίνεται να είναι και αυτή μια στρατηγική επιλογή της ΜΑ έτσι ώστε να διασπαστεί η δύναμη και η προσοχή της Σαουδικής Αραβίας και να περιοριστεί ο ρόλος της. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ΗΠΑ που αυτή την στιγμή καλούνται να συνεργαστούν με τους μέχρι χθες ορκισμένους εχθρούς τους. Οι ανίερες αυτές «συμμαχίες» με το Ιράν σμπαραλιάζουν τα δόγματα επιχειρήσεων των ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ενώ δημιουργούν διχασμό στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών. Πολύ περισσότερο στον ακραία σουνιτικό πληθυσμό της Σαουδικής Αραβίας και του Αραβικού κόσμου γενικότερα.

Ερωτηματικό ακόμα αποτελεί ο ρόλος της Τουρκίας που με τον Ερντογάν στο τιμόνι έχει δεθεί στο άρμα της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και του Κατάρ αλλά παράλληλα φαίνεται να θέλει και η ίδια έναν ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα ακολουθήσει την ροή; Θα βρεθεί απέναντι στην ΜΑ και το ISIL; Θα παρατηρεί τις εξελίξεις φοβούμενη την αντίδραση της Δύσης και την πιθανή ευθυγράμμιση της με τους Κούρδους; Είναι μήπως η Τουρκία η στρατηγική εφεδρεία της ΜΑ για την ΕΕ; Οι καταστάσεις δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να πάρει θέση και πρόβλεψη του γράφοντος είναι ότι θα ταχθεί με την ΜΑ.

Η Δύση για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που κάθε επιλογή δείχνει να οδηγεί μόνο σε μερική, και όχι απαραίτητα καλή, λύση. Το χειρότερο όμως είναι ότι πιθανώς θα κληθεί και για πρώτη φορά να υπερασπιστεί τα ίδια τα εδάφη της από ισχυρές πέμπτες φάλαγγες που βρίσκονται ήδη βαθιά εντός των τειχών της.

Αυτός ο παράγοντας ίσως τελικά και να αναγκάσει την Δύση στο να συμβιβαστεί σε ρόλο παρατηρητή του τι διαδραματίζεται στην μάχη ανάμεσα στην «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και το βασίλειο των Σαούντ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελέσει μια τεράστια επιτυχία για την ΜΑ και τους σχεδιασμούς της, ενώ το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αναβάλει την εμπλοκή για αργότερα και πιθανότατα με χειρότερους όρους.

Ίσως έχει έλθει ο καιρός για την Δύση να κληθεί να αντιμετωπίσει ενωμένη, με σοβαρότητα, σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα το θέμα του Ισλάμ, εντός και εκτός των τειχών της. Μια αντιμετώπιση που μοιραία θα αλλάξει ραγδαία τις παγκόσμιες ισορροπίες και την ηρεμία που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένη όλοι μας μετά το τέλος του Β’ ΠΠ.

[1] – http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14994#.VACP3PmSxu4
[2] – http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2014/0418/Behind-Qatar-s-bet-on-the-Muslim-Brotherhood
[3] – http://www.thenational.ae/world/qatar/inside-doha-at-the-heart-of-a-gcc-dispute
[4] – Steven Emerson, “Report on the Roots of Violent Islamist Extremism and Efforts to Counter It: The Muslim Brotherhood,” Hearing before the Committee on Homeland Security and Governmental Affairs, United States Senate, July 10, 2008, accessed September 1, 2010, http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CHRG-110shrg942/html/CHRG-110shrg942.htmReport
[5] – US v HLF Trial http://www.investigativeproject.org/case/65
[6] – US v HLF, Government Exhibit, “An Explanatory Memorandum” May 1991
[7] – US v HLF, Government Exhibit, “Underground Movement Plan” http://www.centerforsecuritypolicy.org/upload/wysiwyg/article%20pdfs/Underground%20Movement%20Plan.pdf
[8] – Milestones by Sayyid Qutb: http://en.wikipedia.org/wiki/Ma’alim_fi_al-Tariq
[9] –Χαλιφάτο στην Νορβηγία: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/islam-debatten/stoetter-is-halshugging/a/23275610/
[10] – Σαρία στο Λονδίνο: http://rt.com/news/sharia-law-conquer-london/
[11] – NEFA Foundation: http://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Eleven_Finding_Answers_Foundation
[12] – “Salem al-Mekki: Bin Laden and I…and the Americans,” The NEFA Foundation.
[13] – Sharia, the threat to America: http://www.centerforsecuritypolicy.org/upload/wysiwyg/article%20pdfs/Shariah%20-%20The%20Threat%20to%20America%20(Team%20B%20Report)%2009142010.pdf

Το δεύτερο άρθρο του ίδιου συγγραφέα, που δημοσιεύουμε αποσπασματικά και υπάρχει ολόκληρο εδώ, τιτλοφορείται «Πολυπολιτισμικότητα, Ισλαμισμός και η ανόητη στάση της Δύσης» κι έχει ως θέμα του «τι είναι το Ισλάμ, γιατί είναι τόσο ελκυστικό σε μεγάλη μερίδα Μουσουλμάνων που ζουν ήδη στην Δύση, και μπορεί να είναι μέρος μιας γενικότερης «πολυπολιτισμικής» (ή ορθότερα πολυφυλετικής) κοινότητας;»

Τι είναι το Ισλάμ;

Αν μπορούσε κάποιος να δώσει έναν σύντομο και επιστημονικά ακριβή ορισμό για το Ισλάμ τότε αυτός είναι:

«Το Ισλάμ είναι ένα πολιτικό σύστημα φτιαγμένο για να ορίζει τις συμπεριφορές ανθρώπων μέσα σε μια κοινωνία, πάνω σε συγκεκριμένους, πολύ σαφείς και ανελαστικούς άξονες. Ο θρησκευτικός του χαρακτήρας είναι πολύ περιορισμένος και υπάρχει απλά και μόνο για να δικαιολογεί ή να προβάλει τον πολιτικό του χαρακτήρα.»

Το παραπάνω είναι προφανές αν κάποιος μελετήσει το δόγμα και τα κείμενα του τα οποία είναι το Κοράνι, η Σίρα (Sira / βιογραφία του Μωάμεθ) και τα Χαντίθ (σειρά από ιστορίες, γράμματα, μύθους, και άλλα έγγραφα γύρω από την ζωή του Μωάμεθ).

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Ισλάμ περιορίζεται στο τι λέει το Κοράνι όμως αυτό δεν είναι αληθές, γιατί μέσα στο Κοράνι (στο οποίο υπάρχει μεν διάχυτο το θρησκευτικό στοιχείο αλλά και πολλές κοινωνικοπολιτικές παράμετροι), δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τους 5 πυλώνες που καθορίζουν την ζωή του καλού Μουσουλμάνου. Αντιθέτως υπάρχουν πάνω από 90 αναφορές σχετικά με το ότι ο καλός Μουσουλμάνος πρέπει να μιμηθεί πιστά τον Προφήτη (τον Μωάμεθ) πράγμα που παραπέμπει ουσιαστικά στα άλλα δύο μεγαλύτερα κείμενα που χειρίζονται το θέμα της ζωής του.

Το Ισλάμ σε αριθμούς βάση των γραπτών ιερών κειμένων του είναι 14% Αλλάχ και 86% Μωάμεθ. 14% Θρησκεία, και 86% πολιτικό σύστημα και τρόπος ζωής. Και είναι έτσι για 1.400 χρόνια τώρα ενώ απαγορεύεται δια απαγχονισμού το να το αλλάξει κάποιος.

Το Ισλάμ γεννήθηκε στην Αραβική Μέση Ανατολή αλλά όχι σε κάποιο μέρος της όπως η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη, ή η Συρία που είχαν πολύ ισχυρές Ελληνικές επιρροές και δεν θα αποτελούσε έκπληξη η δημιουργία μας νέας θρησκείας. Γεννήθηκε στην πιο άγρια και οπισθοδρομική περιοχή της Αραβικής χερσονήσου, σε μια περιοχή που κυριαρχούσαν οι φυλές και οι φατρίες και στις οποίες η μόνη πίστη κάποιου ήταν προς την ομάδα στην οποία ανήκει.

Το άτομο και η ανθρώπινη ζωή δεν είχαν καμιά αξία παρά μόνο την υποχρέωση να υπηρετούν την φυλή, μέσω της υποστήριξης της οποίας ήταν και ο μόνος δρόμος για να επιβιώσει κάποιος. Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, ούτε δίκαιο και ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για τις εχθροπραξίες ήταν ο φόβος εκδίκησης από την φυλή και οι βεντέτες.

Το Ισλάμ του Μωάμεθ ήρθε σε αυτόν τον κόσμο προσφέροντας μια νέα ταυτότητα για τους Άραβες σαν Μουσουλμάνους, μια ταυτότητα που καταργούσε την υπάρχουσα κοινωνική διάρθρωση και στην οποία όλοι είναι ίσοι ανεξάρτητα προέλευσης και τάξης. Υποσχέθηκε την ένωση τους πάνω από φυλές, κάστες και φατρίες, μια ένωση πραγματικών πιστών σε μια μονάδα (την «Ούμα») μέσω της υποταγής στον Αλλάχ και την ευλαβική προσήλωση στους κανόνες και τρόπους του ενός και μοναδικού προφήτη, του Μωάμεθ.

Πέραν του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο γεννήθηκε το Ισλάμ, ένα βασικό χαρακτηριστικό του δόγματος του που αποτελεί παράγοντα σύγχυσης για εμάς τους Δυτικούς, αλλά είναι βασικό να κατανοήσουμε, είναι η εγγενής δυαδικότητα και αντίφαση που παρουσιάζει το Κοράνι, η οποία δίνει και χώρο σε όρους όπως «ακραίο» και «μετριοπαθές» Ισλάμ.

Αυτό ισχύει γιατί στην πράξη το Κοράνι αποτελείται από δυο διαφορετικά τμήματα, το αρχικό της Μέκκας που ο Μωάμεθ ήταν ακόμα στην αρχή της διδασκαλίας του, αδύναμος και πολύ διαλλακτικός με τους γύρω του, και το μετέπειτα της Μεδίνας όπου ο Μωάμεθ μεταμορφώθηκε σε πολέμαρχο, απέκτησε δύναμη και επέβαλε την πίστη με το σπαθί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δυαδικότητας και αντίφασης που συναντάμε στο Ισλάμ είναι οι παρακάτω στοίχοι από το ίδιο το Κοράνι:

109:1 (Τμήμα Μέκκας) «Έχεις την θρησκεία σου και εγώ έχω την δική μου»
8:12 (Τμήμα Μεδίνας) «Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων (Kafir), θα κόψω τα κεφάλια τους, θα κόψω τις άκρες των δακτύλων τους»

Τα δύο αυτά εδάφια είναι προφανέστατα ασύμβατα μεταξύ τους και αδύνατο να συνυπάρχουν αρμονικά στο ίδιο ιερό κείμενο που αποτελεί άξονα του δόγματος. Ποιο είναι το σωστό; Τι θέλει ο Αλλάχ; Τι ήθελε να πει ο… ποιητής;

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το ίδιο το Κοράνι που αποτελεί τον απόλυτο κανόνα, ορίζει το πώς πρέπει να το ερμηνεύει αυτός που το διαβάζει, μέσω της «κατάργησης» (Abrogation). Η κατάργηση ορίζει ότι όταν δύο στοίχοι είναι αντικρουόμενοι, τότε ισχύ έχει ο πιο πρόσφατος (αυτός δηλαδή της Μεδίνας) έναντι του παλαιού (της Μέκκας).

Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν δύο Ισλάμ αλλά μόνο ένα, και δεν είναι καθόλου μετριοπαθές. Προσοχή, μιλάμε για το Ισλάμ σαν δόγμα, όχι για τους Μουσουλμάνους σαν άτομα που μπορούν φυσικά να ασπάζονται ή όχι την ίδια την πίστη τους σε διαφορετικό βαθμό (και κρίνονται για αυτό από όσους αποκαλούμε «φανατικούς» αλλά στην ουσία είναι απλά οι σωστοί «ορθόδοξοι» Μουσουλμάνοι που ακολουθούν τα διδάγματα του Προφήτη κατά γράμμα όπως ορίζει το Κοράνι).

Η ιστορία του ίδιου του Ισλάμ επίσης μας δείχνει και ποιο τμήμα του Κορανίου είχε και πραγματικά απήχηση στους Άραβες. Στα 13 χρόνια της διδασκαλίας στην Μέκκα ο Μωάμεθ κατάφερε να έχει 150 πιστούς. Στα επόμενα 10 χρόνια της Μεδίνας με το σπαθί και μάχες κάθε 6 βδομάδες κατά μέσο όρο, κατέκτησε όλη σχεδόν την Αραβική χερσόνησο και το Ισλάμ έφτασε τους 100.000 πιστούς.

Ο τρόμος λοιπόν τρέφει το Ισλάμ, όχι η αγάπη και η ανοχή. Και αυτό ισχύει για όλες τις μορφές του μιας και οι δύο κύριες τάσεις του (Σουνίτες και Σιίτες) δεν έχουν διαφορές στο δόγμα, αλλά μόνο σε διαδικαστικής και κληρονομικής φύσης θέματα (ποιος έπρεπε να είναι ο διάδοχος του Μωάμεθ, πόση προίκα έπρεπε να πάρει η κόρη του, κ.λπ.) που μπροστά τους οι διαφορές των Χριστιανικών εκκλησιών φαντάζουν φιλοσοφία υψηλότατου επιπέδου.

Το Ισλάμ σήμερα

Αυτό που πρότεινε στους Άραβες ο Μωάμεθ τον 7ο αιώνα μ.χ. δεν ήταν άλλο από την υπόσχεση που δίνουν όλοι οι ηγέτες οργανώσεων που βασίζονται στην πίστη για μια νέα τάξη πραγμάτων. Η υπόσχεση αυτή ασκεί πολύ ισχυρή έλξη απέναντι σε όλους τους δυσαρεστημένους που ψάχνουν μια νέα ταυτότητα και ένα υψηλότερο ιδανικό. Η θρησκευτική χροιά υπήρχε μόνο και μόνο για να δώσει την απαραίτητη «μαγεία» που χρειάζεται μια πίστη για να ευδοκιμήσει, να είναι δυνατή και να δικαιολογεί μερικές φορές τα αδικαιολόγητα.

Σήμερα για εμάς τους Δυτικούς η απήχηση σε ένα τέτοιο κάλεσμα θα προκαλούσε στους περισσότερους σκεπτικισμό και ίσως γέλιο, αλλά βλέποντας την οποιαδήποτε Αραβική χώρα παρατηρούμε ότι οι ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν στον κόσμο του Μωάμεθ δεν έχουν αλλάξει και πολύ για αυτές τις χώρες και στις μέρες μας. Οι κυβερνήσεις τους είναι οικογενειακές ή βασίζονται σε συγκεκριμένες φυλές και κάστες, ενώ οι κρατικές δομές και οι ένοπλες δυνάμεις τους στελεχώνονται σχεδόν αποκλειστικά από τους γιούς και τους συγγενείς αυτών των οικογενειών και όσων έχουν ισχυρούς δεσμούς με αυτές.

Κάτω από τους δυτικοποιημένους τίτλους πρωθυπουργών και προέδρων βλέπουμε τις παλιές φυλές και φατρίες να διοικούν αυτές τις χώρες με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και 1400 χρόνια πριν το Ισλάμ τις βάλει σε δεύτερη μοίρα και ορίσει τα Χαλιφάτα. Για να διοικήσει ή και απλά να επιβιώσει κάποιος σε ένα τέτοιο περιβάλλον πρέπει να έχει την εύνοια τους. Για να την αποκτήσει πρέπει να ανταλλάξει χάρες.

Και έτσι επικρατεί διαχρονικά ο νεποτισμός, η διαφθορά και η κακή κρατική λειτουργία, όπως θα περίμενε κανείς και από ηγεσίες των οποίων η μόνη αξία είναι η πίστη στη φυλή και τίποτε άλλο (ΟΚ, αν θυμίζει και λίγο Ελλάδα σε μερικούς βάζοντας την λέξη κόμμα και οικογένεια έναντι της φυλής, τότε ας το δούμε και σαν τροφή για σκέψη σχετικά με την δική μας κατάσταση και το γιατί φαινόμενα όπως η ΧΑ έχουν τόσο μεγάλη απήχηση).

Σε αυτή λοιπόν την περιοχή έρχονται ξανά οι Ισλαμιστές τα τελευταία χρόνια να επαναφέρουν το μήνυμα του Μωάμεθ ότι μπορούν να ανατρέψουν όλη αυτή την διαφθορά και να ενώσουν τους πάντες κάτω από μια νέα ταυτότητα, αυτή του Ισλάμ.

Υπόσχονται «θεϊκή» δικαιοσύνη μέσω της Σαρίας, αδιάφθορες διοικήσεις από πραγματικούς πιστούς οι οποίες δεν θα είναι πια μαριονέτες στα χέρια των πλούσιων, των απίστων και των δυνατών. Και αν ζεις σε μια πόλη σαν το Κάιρο, το Ισλαμαμπάντ, ή τη Μοσούλη με ανύπαρκτες κρατικές δομές, διεφθαρμένους νόμους και διοίκηση, και έχεις μεγαλώσει με τα διδάγματα του Ισλάμ δεν μοιάζει καθόλου κακή ιδέα αυτή η υπόσχεση ακόμα και σήμερα.

Οι Ισλαμιστές φυσικά δεν μπορούν να προσφέρουν αυτό που υπόσχονται γιατί κατά κανόνα οι ηγεσίες τους είναι και αυτές το ίδιο διεφθαρμένες όπως όλη η υπόλοιπη Μέση Ανατολή, αλλά κερδίζουν πολλά από την αγανάκτηση του κόσμου με το να διαδίδουν αυτές τις ιδέες περί αδελφότητας και ανωτερότητας των Μουσουλμάνων και ιδανικών κοινωνιών (κάτι όπως και οι Αριστεροί και οι αυτοαποκαλούμενοι Προοδευτικοί στον Δυτικό κόσμο).

Αυτό είναι και το πρόβλημα με την κάθε προσπάθεια εφαρμογής της Δημοκρατίας στον Μουσουλμανικό κόσμο. Όταν πας να επιβάλεις την Δημοκρατία πάνω από ένα σύστημα φυλών και φατριών, τότε ουσιαστικά το μόνο που κάνεις είναι το να δώσεις εκπροσώπηση στους αρχηγούς και τους αρεστούς αυτών των φυλών. Και επειδή αυτοί είναι ήδη το status quo και όλο το κράτος, η Δημοκρατία δεν μπορεί ποτέ να τους μετακινήσει από τις θέσεις τους, μόνο να τους επισημοποιήσει σε αυτές.

Αυτό που κάνει όμως η Δημοκρατία σε αυτές τις χώρες είναι το να δώσει ισχύ στους Ισλαμιστές που κεφαλαιοποιούν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή προσφέροντας την μόνη ενοποιητική ιδέα, εκεί που δεν υπάρχει καμιά άλλη εκτός ίσως από την ξενοφοβία και την έλλειψη ανεκτικότητας για οτιδήποτε εκτός του συνηθισμένου.

Αυτό έγινε και στην Γάζα όταν στις πρώτες Δημοκρατικές εκλογές ο λαός εξέλεξε πανηγυρικά την Χαμάς (η οποία φυσικά μετά κατήργησε σιωπηλά τις εκλογές μιας και ήταν προφανώς θέλημα Θεού να κυβερνά αυτή από εδώ και πέρα). Το ίδιο έγινε και στην Αίγυπτο με την άνοδο στην εξουσία δημοκρατικά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Παρότι κάποιοι λίγοι Άραβες πειραματίστηκαν με τον εθνικισμό και τον παναραβισμό (Μπααθισμός) οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν επίσης να φέρουν κάποια σημαντικότερη αλλαγή πλην της ισορροπίας ανάμεσα στις φυλές, και αυτό γιατί δεν υπάρχει πραγματική εθνική ταυτότητα για όλα αυτά τα Αραβικά κράτη που βλέπουμε σήμερα. Είναι όλα τους αποτέλεσμα αυθαίρετων διαχωρισμών από τους Άγγλους και Γάλλους αποικιοκράτες των αρχών του 20ου αιώνα ή βίαιων αποσχίσεων όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές και οι ίδιοι οι κάτοικοι τους το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα τους.

Οι Ισλαμιστές της Δύσης

Βλέποντας όμως τον μεγάλο αριθμό Ισλαμιστών που προέρχονται από Δυτικές χώρες (οι περισσότεροι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Δύση), καθώς και το ότι ουσιαστικά ο σύγχρονος Ισλαμικός φονταμενταλισμός φαίνεται να βρήκε τους ηγέτες του εκεί, κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί όλοι αυτοί οι «δυτικοποιημένοι» Μουσουλμάνοι φτάνουν να ασπάζονται τον Ισλαμισμό και μάλιστα κατά κανόνα πιο φανατικά και από τους αδερφούς τους της Μέσης Ανατολής;

Ο λόγος είναι απλός και αφορά το ότι οι πολυφυλετικές δυτικές κοινωνίες στις οποίες καλούνται να συνυπάρχουν καθημερινά με ανθρώπους άλλων θρησκειών, ιδεών, και τρόπων ζωής είναι ακόμα πιο περίπλοκες, αντικρουόμενες και διασπασμένες και από τις δομές φυλών και καστών των Αραβικών/Μουσουλμανικών χωρών. Και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για κάποιον που έχει μεγαλώσει με τα διδάγματα και τους τρόπους του Ισλάμ.

Επιπροσθέτως, με τη συνεχή υποχωρητικότητα των δυτικών κοινωνιών με στόχο να υποστηρίξουν ισότιμα στους κόλπους τους όλο αυτό το πολύχρωμο πολιτισμικό μωσαϊκό και να δημιουργήσουν μια «πολυπολιτισμικότητα» (ό,τι και αν είναι αυτό), οι κανόνες αλλάζουν συνέχεια και γίνονται όλο και πιο ασαφείς. Αυτό μπορεί να δείχνει καλό σε εμάς τους ανεκτικούς, ανοιχτόμυαλους και λίγο αφελείς δυτικούς, όμως σε συνδυασμό με το Ισλάμ που αποτελεί την θρησκεία και τον τρόπο ζωής των Μουσουλμάνων δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα μιας και το Ισλάμ υπάρχει ακριβώς για να ακυρώνει αυτές τις διαφορές και την «κακοφωνία» των πολλών απόψεων και τρόπων ζωής σε μια ισοπεδωτική και απλουστευτική ενότητα.

Η ιδέα ότι το Ισλάμ μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με μια ποικιλία άλλων θρησκειών και ιδεών είναι απλά ανόητη και ανέφικτη. Το Ισλάμ φτιάχτηκε ακριβώς για να εξαφανίσει αυτή την ποικιλία και την διαφορετικότητα σαν υπέρτατο σύστημα από τον Θεό. Είναι οξύμωρο να θέλεις κάποιος να το δει σαν μέρος αυτού του μωσαϊκού που το ίδιο το Ισλάμ απεχθάνεται και έχει ως στόχο να καταστρέψει.

Η έξαρση του Ισλαμικού φονταμενταλισμού στις δυτικές κοινωνίες δεν αντιστρέφεται με περισσότερη ανεκτικότητα και «πολυπολιτισμικότητα». Αντιθέτως ο Ισλαμισμός φαίνεται να είναι η αντίδραση σε όλη αυτή την διαφορετικότητα και την «πολυπολιτισμικότητα». Ο Μουσουλμάνος που καλείται καθημερινά να ελίσσεται ανάμεσα σε ένα παράλογο για αυτόν και ιδιαίτερα πολύπλοκο σύστημα κοινωνικών κανόνων, τρέχει στο παλιό καλό Ισλάμ για να βρει ηρεμία και νόημα γιατί το Ισλάμ έχει ένα πολύ απλό και απόλυτα σαφές σύστημα κανόνων για το πώς πρέπει ο καθένας να συμπεριφέρεται.

Το Ισλάμ στα ιερά του κείμενα παρέχει κανόνες για τους άνδρες, τις γυναίκες, τους πιστούς και τους άπιστους για το σύνολο των θεμάτων. Από το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέχρι και πως θα καθαρίζουν τα δόντια τους (κάτι που παραβλέπουν πολλοί είναι ότι κάπου 60% των κειμένων του Ισλάμ αφορούν τους άπιστους και το πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζει ο καλός Μουσουλμάνος, θέμα αν μη τι άλλο καθαρά πολιτικό).

Αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για έναν «δυτικό» Μουσουλμάνο να τρέξει σε αυτό. Το κύριο όφελος από το Ισλάμ είναι ότι αυτόματα κάθε Μουσουλμάνος είναι ανώτερος από κάθε άλλο άπιστο. Όχι μόνο ο Μουσουλμάνος μηχανικός, γιατρός ή επιστήμονας είναι καλύτερος από τον οποιοδήποτε άπιστο συνάδελφο του αλλά κάθε Μουσουλμάνος είναι ανώτερος από κάθε άλλο άπιστο γενικά. Καλύτερος και από κάθε άλλο Μουσουλμάνο αδερφό που έχει αφήσει τον εαυτό του να «δυτικοποιηθεί» υπέρ το δέον και να ξεχάσει τον σωστό δρόμο του Προφήτη.

Έτσι ο Ισλαμιστής της Δύσης βρίσκει ένα νέο νόημα στην ζωή του και αποκτά ηρεμία, μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό με το να αφιερώνει τον εαυτό του στο πώς θα ανατρέψει και θα κατακτήσει αυτόν τον κόσμο των απίστων φέρνοντας τον υπό την απεριόριστη δικαιοσύνη, απλότητα και σοφία του Ισλάμ.

Την ίδια στιγμή φυσικά, σε κάποιες χώρες του κόλπου όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι φατρίες που διοικούν διεφθαρμένα και φασιστικά τον τόπο χρηματοδοτούν όλους αυτούς τους φανατικούς της Δύσης έτσι ώστε πρώτον να τους κρατάνε μακριά από τους ίδιους, και δεύτερον ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν κατά της Δύσης όποτε κρίνουν ότι πρέπει το Ισλάμ να βγει πάλι από το καβούκι του.

Γιατί παρότι η Δύση δείχνει να το αγνοεί επιδεικτικά, το Ισλάμ έχει έναν μόνο στόχο εδώ και 1400 χρόνια, αυτόν της παγκόσμιας απόλυτης επικράτησης έναντι όλων των άλλων… και δεν έχει παρεκκλίνει καθόλου από αυτόν, άσχετα με το αν μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας βρέθηκε αδύναμο και ανίκανο να τον διεκδικήσει για έναν αιώνα (πράγμα που έχει συμβεί φυσικά και στο παρελθόν την περίοδο της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων).

[1] – http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35626
[2] – http://www.defence-point.gr/news/?p=77654

27 Σχόλια

  1. Την περίμενα μια τέτοια ανάρτηση. Με όλα αυτά που συμβαίνουν έπρεπε να γίνει… Συμφωνώ κι εγώ ότι τα άρθρα είναι ψύχραιμα και εύστοχα.

  2. Πολύ καλή ανάρτηση αδελφοί. Δείτε και το σχετικό με τους «αστυνομικούς της σαρία»:

    https://gr.news.yahoo.com/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-161242693.html

    Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απαγόρευσε τη χρήση γιλέκων που αναγράφουν «αστυνομία της σαρίας».

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γέγκερ, ο ίδιος εξέδωσε σχετική αστυνομική διάταξη. Σε ανακοίνωση του υπουργείου του αναφέρεται ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει εντολή να προχωρούν σε κατάσχεση των γιλέκων από τους αυτοαποκαλούμενους «αστυνομικούς της σαρία».

    Ας σημειωθεί ότι το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων στη Γερμανία καταδίκασε την εν λόγω δράση των ακραίων ισλαμιστών, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό βλάπτουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.

    «Η Σαρία δεν γίνεται ανεκτή επί γερμανικού εδάφους και κανείς δεν επιτρέπεται να κάνει κατάχρηση της καλής φήμης της γερμανικής αστυνομίας», τόνισε χθες ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι κράτος δικαίου. «Για την επιβολή του δικαίου και του νόμου υπεύθυνο είναι μόνο το κράτος και καμία αυτοαποκαλούμενη „αστυνομία της σαρίας“. Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε μια παράνομη παράλληλη δικαιοσύνη», επισήμανε ο γερμανός υπουργός.

    Περιπολία με πορτοκαλί γιλέκα

    Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα περιπολούσαν τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους της πόλης ακραίοι ισλαμιστές που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα, στα οποία αναγραφόταν «αστυνομία της σαρίας». Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το περιοδικό Der Spiegel, πρόκειται για ομάδες σαλαφιστών, οι οποίοι ερμηνεύουν άκρως συντηρητικά το ισλαμικό δίκαιο. Οι αυτοαποκαλούμενοι «αστυνομικοί της σαρίας» έπιαναν συζήτηση με νεαρούς μουσουλμάνους στους δρόμους του Βούπερταλ και προσπαθούσαν να τους επηρεάσουν ή να τους στρατολογήσουν στην οργάνωσή τους.

    «Να τεθούν εκτός νόμου οι δήθεν θεματοφύλακες της αρετής»

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 11 ατόμων, ηλικίας 19 έως 33 ετών, που σχετίζονται με την υπόθεση και οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί συναθροίσεων. Ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φόλκερ Κάουντερ απαιτεί να τεθούν εκτός νόμου οι οργανώσεις των «δήθεν θεματοφυλάκων της αρετής». Εάν το νομικό πλαίσιο για μια τέτοια ενέργεια δεν υφίσταται, πρέπει να δημιουργηθεί, επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

    Πηγή: Deutsche Welle

  3. ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

    ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
    6 Σεπτεμβρίου 2014 Dimpenews Dimpenews Γράψτε ένα σχόλιο
    Σε συναγερμό οι κάτοικοι της ελληνορθόδοξης πόλης Mhardeh η οποία έχει περικυκλωθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες. Μαζί με την γειτονική Suqailabiyeh, αποτελούν τις πολυπληθέστερες ελληνορθόδοξες περιοχές της Συρίας με περίπου 80.000 κατοίκους στην συντριπτική τους πλειοψηφία χριστιανοί-ρωμιοί. Εκτιμάται ότι σήμερα παραμένουν στην πολιορκούμενη Mardeh περίπου 20 000 ελληνορθόδοξοι.

    jlj

    Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

    Οι πληροφορίες που φθάνουν από τους κατοίκους είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Όλος ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και οι άνδρες έχουν πάρει τα όπλα και έχουν οργανώσει μονάδες πολιτοφυλακής στο πλαίσιο των εθελοντικών σωμάτων εθνικής άμυνας της Συρίας. Πρόσφατα οι ισλαμιστές έσπασαν τα σημεία ελέγχου και τα οδοφράγματα στις γραμμές άμυνας των χριστιανών.Επίσης κατέστρεψαν την κεντρική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού της περιοχής αφήνοντας στο σκοτάδι τους κατοίκους.

    lnlknkn kn

    Το σχέδιο πολιορκίας της πόλης έχει μπεί σε τροχιά από τους ισλαμιστές τρομοκράτες εδώ και περίπου δυο εβδομάδες. Συνεχόμενες ρίψεις ρουκετών και όλμων πυροβολικού.Σήμερα Σάββατο, τρομοκράτης πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 ανθρώπους πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του.

    Την Πέμπτη σκοτώθηκε από θραύσμα όλμου η 11 χρονη Shaza Bitar.

    ljbll

    Ο κίνδυνος της άμεσης αντιπαράθεσης με τους τζιχαντιστές είναι πλέον ορατός και οι χριστιανοί πιστεύουν ότι θα επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα της Μοσούλης, μια θρησκευτική γενοκτονία . Τόσο ο ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Λούκας Αλ Κούρι όσο και ο υπόλοιπος κλήρος της πόλης εκπέμπουν σήματα κινδύνου για τον αφανισμό των χριστιανών στην Μardeh αλλά και στη γειτονική Suqalbiyeh.

    Η Telegraph δημοσιεύει σήμερα την τηλεφωνική ενημέρωση που έλαβε από κάτοικο της πόλης:

    Μας βομβαρδίζουν μέρα και νύχτα. Δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος αλλά και αυτός είναι πολύ επικίνδυνος. Μας έχουν περικυκλώσει από όλες τις πλευρές εκτός από αυτόν τον δρόμο. Όμως είναι πολύ επικίνδυνο να φτάσουμε εκεί γιατί η Αλ Νούσρα έχει μια βάση της σε 500 μέτρα απόσταση και από εκεί μας χτυπάνε. Δεν έχουμε ηλεκτρικό εδώ και 14 ημέρες. Ζούμε με τις προμήθειες που έχουμε σε λαχανικά , το κρέας δε διατηρείται χωρίς ψυγείο. Κανένας μας δεν κοιμάται. Μένουμε ξάγρυπνοι όλοι για να φυλάμε την πόλη. Εμείς και τα παιδιά μας. Τα κινητά τηλέφωνα δε λειτουργούν. Όλη την εβδομάδα μας βαρούσαν αλύπητα. Είχαμε πάνω από 64 ρίψεις ρουκετών σε μιά μόνο νύχτα. Ρωτάω την δυτική κοινή γνώμη. Αν η Αλ Νούσρα μας πάρει ποιές θα είναι οι τιμωρίες που θα υποστούμε; Πιστεύετε ότι θα επιβιώσουμε;

    Σε ανακοίνωσή της σε τζιχαντιστικό site, η Jahbad al Nosra, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που τελεί υπό την καθοδήγηση του Αλ Ζαχαρουί, ενημερώνει ότι η ομάδα έχει επικεντρώσει τις επιχειρήσεις της στην συγκεκριμένη χριστιανική πόλη.

    Οι κάτοικοι εκπέμπουν το μήνυμα ότι θα πολεμήσουν έως θανάτου καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. Οι ιερείς προσπαθούν να εμψυχώσουν τους κατοίκους που συρρέουν στις εκκλησίες ότι ο Θεός θα τους βοηθήσει.

    dimpenews.com

  4. Με τον ξεφτιλισμένο προπαγανδιστή εδώ http://alialyunani.wordpress.com/
    γιατί δεν ασχολείστε; Που λέει ότι είναι και Έλληνας, ο πρακτοράκος…

    • Είμαι Έλληνας και είσαι βλάκας. Όποιος αγαπάει τη θρησκεία του, είναι για σένα πρακτοράκος ξεφτιλισμένε….

    • @Πάνος Κ., έχουμε αναφερθεί σε κάποιες θέσεις του. Παράλληλα το ιστολόγιο έχει ήδη καλύψει το 90% του ισλαμικού ρεπερτορίου, το οποίο επικολλούν εδώ κι εκεί οι διάφοροι προπαγανδιστές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προσωπικές αναφορές. Να είσαι σίγουρος όμως πως όσο κι αν το αναιρέσουμε αυτό το ρεπερτόριο δεν θα σταματήσουν, είτε είναι προπαγανδιστές είτε είναι ψυχοπαθείς είτε πλανημένοι είτε όλα αυτά μαζί. Από την άλλη, μην σου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι Έλληνες μπορούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν μουσουλμάνοι. Και εμείς γίναμε κάποτε. Και οι ύβρεις προς πρόσωπα («ξεφτιλισμένο») δεν τιμούν αυτόν που τις κάνει, δηλαδή εσένα, ούτε λένε τίποτα όταν εκφέρονται χωρίς αποδείξεις («πρακτοράκος»).

  5. Ποιοι είναι αυτοί στο βίντεο; Τι σχέση έχουν με τα άρθρα;

    • @Ανώνυμε ο ένας είναι ο Anjem Choudary, ο οποίος ζητάει να εφαρμοστεί σαρία στην Αγγλία και προπαγανδίζει για το καινοφανές χαριτζιτικό «χαλιφάτο», παίρνοντας και τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας. Πρόκειται για συνέντευξη στο ιρανικό Press TV που προβλήθηκε online στις 11 Απριλίου 2013. Δες συνέντευξή του εδώ http://www.theguardian.com/world/2014/sep/07/anjem-choudary-islamic-state-isis και θα καταλάβεις καλύτερα τι σχέση έχει.

  6. Ποιος είναι ο εφευρέτης της ISIS;
    http://ahmadeldin.org/2014/07/25/isis-nsa-mossad/

    Λιποτάκτης της ISIS αποκαλύπτει την αίρεση του ψευτοχαλιφάτου
    http://ahmadeldin.org/2014/07/15/isis-khariji-methodology-exposed/

    Ο Σέηχ Σάλιχ ας Σουχάημη για την ISIS
    http://ahmadeldin.org/2014/07/14/suhaymee-isis/

    Η Χαριτζητική (τρομοκρατική) οργάνωση ISIS
    http://ahmadeldin.org/2014/06/23/isis-terrorism/

    Οι «αδελφοί Μουσουλμάνοι» και η σημερινή κατάσταση της Αιγύπτου
    http://ahmadeldin.org/2013/08/20/ikhwan-al-muslimeen/

    Είστε προπαγανδιστές…..

  7. Ο Anjem Choudary ανήκε στην ΑΙΡΕΤΙΚΗ οργάνωση «Αλ-Μουχατζιρούν» η οποία μαζί με τον ιδρυτή της Όμαρ Μουχάμμεντ Μπάκρι έχουν αναιρεθεί. Διατηρούσαν μάλιστα και ιστολόγιο με το όνομα «salafimedia.com» παριστάνοντας τους Σάλαφι -δηλαδή τους ‘ορθόδοξους’ μουσουλμάνους- ενώ είναι γνωστοί για τις Χαριτζίτικες/Qutbi ιδέες τους και έχουν αναιρεθεί λεπτομερώς από τους Σάλαφι ιμάμηδες της Σαουδικής Αραβίας και από τους ακολούθους τους.

    A Warning Against the ‘salafimedia’ website
    http://www.salafimanhaj.com/?p=59

    ή download.salafimanhaj.com/pdf/SalafiManhaj_25Differences.pdf

  8. Βρε καλώς τον πρακτορούκλα! Να με συμπαθάς Greek Murtad, αλλά το «πρακτοράκος» είναι λίγο για τον Αλή.
    Ξεφτιλισμένος δεν είμαι εγώ… Είναι οι εξωμότες που ρεζιλεύουν το έθνος μας και λένε θρησκεία μια σέχτα φτιαγμένη για υπανάπτυκτους της Αραβίας! Πού αλλού υπήρχε λαός τόσο αμόρφωτος, που να πιστεύει ότι σκίστηκε το φεγγάρι! Λοιπόν Αλή, να τη χαίρεσαι τη θρησκεία σου για βόδια και τον προφήτη σου τον παιδεραστή, και μην πρήζεις τους Έλληνες… Πάνε στη Σαουδική Αραβία να σε κάνουν δώρο τα αφεντικά σου κανένα κοριτσάκι ή αγοράκι να βγάλεις τα απωθημένα σου, χαχόλε.

    • «Βρε καλώς τον πρακτορούκλα!» , «χαχόλε», «ξεφτιλισμένε» ……. Μπράβο, ωραίο επίπεδο διαλόγου, ωραία επιχειρήματα…. Ούτε πράκτορας είμαι ούτε πιστεύω ούτε ανήκω σε θεωρίες συνομισίας όπως εσύ που βλέπεις παντού φαντάσματα. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που αγαπάω απλώς τη θρησκεία μου. Για ‘σένα βέβαια όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι χαχόλος, πράκτορας, ξεφτιλισμένος κ.τ.λ.

      Φαίνεται πόσο μίσος έχεις. Άραγε έτσι θα έκανε ο Ιησούς που εσύ πιστεύεις; Δεν νομίζω. Όλα τα υπόλοιπα που μου λες, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

  9. Εγώ Αλή καταλαβαίνω ότι ο Anjem Choudary είναι ένας προπαγανδιστής του Ισλάμ που δουλεύει για άλλο αφεντικό από σένα και τον Ελντίν. Κάποτε χρησιμοποιούσε ο Μωάμεθ τα παραμύθια για τον Αλλάχ, όταν ψόφησε τα συνεχίσαν άλλοι… Απλά πράγματα!

    • Ο Anjem Choudary είναι ένας αιρετικός και ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ φιλο-τρομοκράτης και τίποτα άλλο…. Οι ιδέες που προοθεί η ομάδα του (μαζί με τους Όμαρ Μουχάμμεντ Μπάκρι, Άμπου Ουαλίντ, Αμπντουλλάχ Φαϊσάλ αλ-Τζαμάικι κ.α.) είναι το αίτιο από το οποίο εμπνεύστηκε ο δολοφόνος του Βρετανού στρατιώτη στην Αγγλία πριν 2 χρόνια. Απορώ πως δεν τον έχουν διώξει από την Αγγλία ακόμα..

    • Το ίδιο και άλλοι όπως ο σέιχ Όμαρ Αμπντουρραχμάν (βρίσκεται στη φυλακή) στις Η.Π.Α ή ο σέιχ Άμπου Κατάντα αλ-Φιλιστίνι και ο Άμπου Χάμζα αλ-Μάσρι, εξτρεμιστές και τρομοκράτες και οι τρεις. Ιδιαίτερα ο Οσάμα ιμπν Λάντεν φαντάζει πρόσκοπος μπροστά στον Άμπου Κατάντα αλ-Φιλιστίνι ο οποίος μέχρι πρόσφαταπροστατευόταν από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Μεγ.Βρετανίας (τυχαίο;;;)

    • Και έγραψε ο Ιμπν αλ-Κάιγιμ για τους διάφορους αιρετικούς της εποχής του, λέγοντας:

      “..φοβάμαι από αυτόν που φοράει το τουρμπάνι και ένα μεγάλο ράσο (και παριστάνει ότι έχει τη γνώση και την σοφία).. αναμιγνύει την αλήθεια με το ψέμα.. προσποιείται ότι είναι γνώστης του Φικχ (Νομολογίας) ενώ το αγνοεί.. αναμιγνύει τις διάφορες βλακείες του με παράλογα λόγια… δίνει γνωμοδοτήσεις στους ανθρώπους και τις αποδίδει στον Αρ-Ραχμάν… Αποδέχεται όλες τις αιρέσεις και το ψέμα και τα αναμιγνύει με την αλήθεια και συκοφαντεί.. Εμποδίστε τον προτού οι υποστηρικτές του αυξηθούν…και αναζητήστε τη νίκη με αυθεντικά στοιχεία και αναφορές (από το Κοράνι και τη Σούννα/Παράδοση του Προφήτη)…και η απάντηση σας ας είναι: {Θα αρνηθείς την αλήθεια με εχθρότητα προς τον ΑΛΛΑΧ;}” (Al-Kafiyah Ash-Shafiyyah).

      Ο σέιχου’λ-Ισλάμ Τάκι’ουντ-Ντιν Άχμεντ ιμπν Ταϊμίιγια αλ-Χαρράνι αντ-Ντιμάσκι (ραχίμαχουλλάχ) είπε για τους αιρετικούς: “Το στοιχείο της αχλου’λ-μπίντα (των ανθρώπων της αίρεσης) είναι ότι δεν ακολουθούν τους Σάλαφ” (Ibn Taymiyyah, Majmu al-Fatawa, 4/155).

      Ο Ιμάμ αλ-Σάτιμπι (ραχίμαχουλλάχ) είπε για τις σέκτες των αιρετικών: “Θεωρούνται ως αποκλείνουσες σέκτες επειδή επειδή διαφέρουν από τη μία σωζόμενη ομάδα σε θεμελιώδη ζητήματα της θρησκείας και της Σαρία… ο κομματισμός (απόσχιση) συμβαίνει όταν υπάρχουν διαφορές σε θεμελιώδη ζητήματα του Ισλάμ” (Shatibi, al-I’tisaam, 1/439).

      Ο Άχμεντ ιμπν Χάνμπαλ (ραχίμαχουλλάχ) είχε πει: “Οι γουραμπά [αυτοί που θα είναι σαν μόνοι/οι σωστοί] θα είναι λίγοι, οι ενάρετοι. Αυτά τα άτομα, θα ζούνε ανάμεσα σε ανήθικους ανθρώπους. Μέσα σ’ αυτή την κοινωνία, αυτοί που θα τους αγαπούν θα είναι λίγοι, αυτοί που θα τους μισούν θα είναι πολλοί”.

      Ο Οθμάν ιμπν Όμαρ (ραχίμαχουλλάχ) είπε ότι ένας άντρας ρώτησε κάποτε για κάποιο θέμα τον ιμάμ Μάλικ. Ο ιμάμ Μάλικ του απάντησε ό,τι είχε πει ο Προφήτης για το συγκεκριμένο θέμα. ‘Και εσύ τί λές;‘ ρώτησε αυτός ο άντρας τον ιμάμ Μάλικ και ο ιμάμ Μάλικ του απάντησε με ένα εδάφιο του Κορανίου: “…Και ας προσέξουν εκείνοι που αντιτίθενται στη διαταγή Του ότι θα τους συμβεί κάποια δοκιμασία ή θα πέσει πάνω τους αβάσταχτη τιμωρία” Κοράνι, 24:63 (el-Ihkam, 6/790;).

      Ο ιμάμ Σάφιι (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Είναι καλύτερο για κάποιον να συναντήσει τον ΑΛΛΑΧ με οποιαδήποτε αμαρτία εκτός από το Σιρκ (Ειδωλολατρία/Πολυθεϊσμός) από το να Τον συναντήσει έχοντας οποιαδήποτε αιρετική αντίληψη/πρακτική” (al-Bayhaqi, al-I’tiqaad, p. 158).

      Ο ιμάμ Μάλικ (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Πόσο κακοί είναι οι άνθρωποι της αίρεσης. Δεν τους χαιρετάμε λέγοντας ‘Σαλάμ’ (ειρήνη)” (al-Baghawi, Sharhu’s-Sunnah, 1/234;).

      Ο Σουφιάν αθ-Θάουρι (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “Η μπίντα (καινοτομία/αίρεση) είναι πιο αγαπητή στον Σατανά από την αμαρτία επειδή από την αμαρτία μετανοιώνεις αλλά από την αίρεση δεν μετανοιώνεις” (al-Lalika’i, no. 238;).

  10. Και ο Μωάμεθ τέτοιο τομάρι ήταν στην εποχή του Αλή… Μίσος είσαι γεμάτος εσύ κι αυτό φαίνεται από τη «θρησκεία σου που την αγαπάς». Όσοι έχουν κάποια καλοσύνη παρατάνε το Ισλάμ. Κι όταν κάποιος αγαπάει μια θρησκεία που τυράνησε το έθνος μας 400 χρόνια δεν αξίζει να λέγεται Έλληνας.

    • Οκ λοιπόν, έβγαλες την ετυμηγορία σου… δεν αξίζει να λέγομαι Έλληνας……αχαχαχαχα

    • Ενώ οι Χριστιανοί (και αν όχι άλλοι έστω κάποιοι) δεν το τυρράνησαν το έθνος μας έ; Δολοφονίες, καταστροφές ναών, κατασχέσεις περιουσιών, κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών κ.α.

  11. Οι χριστιανοί ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα: άγιος Δημήτριος, άγιος Γεώργιος, άγιος Αχίλλειος, άγιος Θεράπων… Κάποιοι είχανε λατινικά όπως Κωνσταντίνος, Δονάτος… Κανένας δε λεγότανε Αλή σαν εσένα. Ούτε φοράγανε κάτι διαφορετικό απ’ ότι οι Έλληνες της εποχής τους, σαν εσένα το ψώνιο που βγαίνεις φωτογραφία με γκαρνταρόμπα των Αράβων της εποχής του Μωάμεθ!

  12. http://www.hellasforce.com/blog/apokalipsi-afti-ine-metriopathis-dolofoni-pou-stirizoun-ipa-ston-dithen-polemo-enantion-tis-isis/

    Αυτοί οι δολοφόνοι είναι σαλαφιστές… Θα έχουνε λοιπόν την έγκριση του Αλή και του Ελντίν.

    Υ.Γ. Ξέχασα ν’ αναφέρω τον άγιο Νέστορα…

  13. Ο Anjem Choudary ανήκε στην ΑΙΡΕΤΙΚΗ οργάνωση “Αλ-Μουχατζιρούν” η οποία μαζί με τον ιδρυτή της Όμαρ Μουχάμμεντ Μπάκρι έχουν αναιρεθεί. Οι ίδιοι οι Σάλαφι (ορθόδοξοι) μουσουλμάνοι της Αγγλίας έχουν απορρίψει και κινητοποιηθεί εναντίον της οργάνωσης αυτής των Khawarij (εξτρεμιστών):

    Salafiyyah (True Islam) vs. Al Muhajiroon (Khawarij)

  14. Εντάξει Αλίκο, μας έπεισες… Να μη δίνουμε δηλαδή σημασία που ό,τι κάνουν οι «εξτρεμιστές» τα έκανε και ο προφήτης σας. Στην πραγματικότητα ο καυγάς είναι για την καρέκλα του χαλίφη… Ο Σαούντ θέλει να βάλει αυτός τον κόλο του εκεί, όχι να αφήσει τον κάθε παρακατιανό αλ Μπαγκντάντι.

    • Οκ. Τότε αν είναι έτσι, μπορούμε από την άλλη μεριά να μιλάμε για διάφορα εγκλήματα που έκαναν οι Ρωμαιο-Καθολικοί και οι Διαμαρτυρόμενοι και να λέμε ότι τα έκαναν οι Ορθόδοξοι.

  15. Γιατί ξέρεις Αλίκο ποιος τους πλερώνει τους σαλαφιστές, έτσι δεν είναι; Αυτός που πλερώνει εσένα και τον Αιγύπτιο…

Σχολιάστε