Η γη είναι επίπεδη!

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για το Κοράνιο. Διάφοροι -μεταξύ αυτών και δυτικοί επιστήμονες – μας βεβαιώνουν ότι ο «αιώνιος και αναλλοίωτος λόγος του Αλλάχ» περιέχει και πολλά επιστημονικά δεδομένα, που ο «προφήτης Μουχάμμαντ» δεν μπορούσε να γνωρίζει στην εποχή του. Μας παρουσιάζουν το Κοράνι σαν ένα φοβερό θαύμα! Ας δούμε ένα από τα πολύ επιστημονικά διδάγματα του Κορανίου, σύμφωνα με το οποίο η γη δεν είναι σφαιρική, και οι φωτογραφίες από το διάστημα μας δείχνουν ψέματα:

Κοράνιο 13:3 Είναι αυτός που άπλωσε τη γη ευθεία προς μία κατεύθυνση
Κοράνιο 20:53 Αυτός που έχει κάνει για σας τη γη σαν χαλί που απλώνεται
Κοράνιο 88:20 Και τη γη – πώς απλώθηκε;

Τα δυο πρώτα εδάφια είναι σαφή. Ο Αλλάχ άπλωσε τη γη ευθεία σε μια κατεύθυνση, σαν χαλί που απλώνεται. Αλλά ας δούμε με λεπτομέρειες σε ισλαμικό ιστότοπο το 88:20, που φαίνεται λιγότερο σαφές από τα άλλα δύο:

http://www.quran.com/88/20

وَإِلَى الْأَرْضِ كَيْفَ سُطِحَتْ

Sahih International

And at the earth – how it is spread out?
Ας δούμε την εξήγηση του στίχου από το Tafsir al-Jalalayn (η μετάφρασή του στα ελληνικά)
Και τη γη, πώς απλώθηκε επίπεδη; Και, επομένως, να συναγάγεται από αυτό η δύναμη του Θεού, ας είναι υπερυψωμένος Αυτός, και η Μοναδικότητά Του; Η αρχή με την [αναφορά στις] καμήλες (στο στίχο 88:17) είναι επειδή αυτές είναι πιο κοντά σε επαφή με αυτό [τη γη] από οποιοδήποτε άλλο [ζώο]. Όσο για τα λόγια του «sutihat», «την άπλωσε επίπεδη», αυτό σε μια κυριολεκτική ανάγνωση υποδεικνύει ότι η γη είναι επίπεδη, πράγμα που είναι η γνώμη της πλειονότητας των λογίων του [αποκεκαλυμμένου] Νόμου, και δεν είναι μια σφαίρα, όπως θεωρούν οι αστρονόμοι (ahl al-hay’a), έστω και αν αυτό [τελευταίο] (δηλ. το ότι η γη είναι σφαιρική) δεν έρχεται σε αντίθεση με κανένα από τους στύλους του Νόμου.

Ορίστε και το αγγλικό κείμενο που μεταφράσαμε:

Tafsir al-Jalalayn

And the earth, how it was laid out flat?, and thus infer from this the power of God, exalted be He, and His Oneness? The commencing with the [mention of] camels is because they are closer in contact with it [the earth] than any other [animal]. As for His words sutihat, ‘laid out flat’, this on a literal reading suggests that the earth is flat, which is the opinion of most of the scholars of the [revealed] Law, and not a sphere as astronomers (ahl al-hay’a) have it, even if this [latter] does not contradict any of the pillars of the Law.

Το αστείο είναι ότι η Βίβλος, για την οποία το Ισλάμ διδάσκει ότι είναι παραχαραγμένη και δεν μπορούμε να την πάρουμε στα σοβαρά (αυτό φυσικά μόνο σε αυτά που αναιρούν το Ισλάμ, γιατί σε σημεία που θεωρούν ότι υποστηρίζει τις θέσεις τους, την επικαλούνται) λέει για τον Θεό στο Ησαΐας 40:22, «Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης». Ενώ το Κοράνι το οποίο μας το παρουσιάζουν ως την «τελευταία αποκάλυψη» που τάχα ήρθε για να διορθώσει τις παραχαράξεις, την παρουσιάζει ως επίπεδη!

Αλλά το πράγμα με την επίπεδη γη δεν σταματάει εδώ… Γιατί στο Κοράνι δεν έχουμε μια επίπεδη γη, αλλά 7 (επτά) τέτοιες, τη μια κάτω από την άλλη! Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερη επιστήμη στο Κοράνι.

Να σας ενημερώσουμε όμως πρώτα για το τι λένε κάποιοι επόμενοι στίχοι, οι 88:23 και 88:24: ότι «αυτός που φεύγει και απορρίπτει την πίστη και δεν πιστεύει στο Κοράνι, ο Θεός θα τον τιμωρήσει με τη μεγαλύτερη τιμωρία,την τιμωρία στη μετά θάνατον ζωή, και η μικρότερη τιμωρία είναι αυτή σ’ αυτό τον κόσμο, το να σκοτωθεί ή να πιαστεί αιχμάλωτος. Οπότε πιστέψτε ότι η γη είναι επίπεδη για το καλό σας!

http://www.quran.com/88/23

88:23
إِلَّا مَن تَوَلَّىٰ وَكَفَرَ
Sahih International

However, he who turns away and disbelieves –

Tafsir al-Jalalayn

But he who turns away, [he who] rejects faith, and disbelieves, in the Qur’ān,

88:24
فَيُعَذِّبُهُ اللَّهُ الْعَذَابَ الْأَكْبَرَ
Sahih International

Then Allah will punish him with the greatest punishment.

Tafsir al-Jalalayn

God will chastise him with the greater chastisement, the chastisement of the Hereafter, the lesser chastisement being that of this world, that of being killed or taken captive.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 11/5/2010:

Μερικοί μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα, το Κοράνι λέει ότι η γη έχει σχήμα ωοειδές, είναι δηλαδή σαν αυγό.

Ισχυρίζονται ότι το «αυγό» βρίσκεται στη φράση «Wal’arda ba’da dhalika dahaha» (στο εδάφιο 79:30).

Ας δούμε όμως πώς αποδίδουν τη φράση οι τρεις πιο γνωστοί μεταφραστές του Κορανίου στην αγγλική.
And the earth, moreover, hath He extended (to a wide expanse); (Yusuf Ali) (την εξέτεινε)
And after that He spread the earth, (Pickthall) (την άπλωσε)
And the earth, He expanded it after that. (Shakir) (την εξάπλωσε)

Οι καθηγητές του Αλ-Άζχαρ μεταφράζουν από τα αραβικά στα ελληνικά: «Μετά από αυτό άπλωσε τη γη».

Μόνο ο Dr. Rashad Khalifa έγραψε σε υποσημείωση στο εδάφιο 79:30 «The Arabic “dahhaahaa” is derived from “Dahhyah” which means “egg.” Και αυτός ο μοναδικός μεταφραστής που το έκανε, χαρακτηρίστηκε αντίχριστος από πολλούς μουσουλμάνους και δολοφονήθηκε (βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Rashad_Khalifa#Assassination, http://www.answering-christianity.com/rk_cult_exposed.htm)

Δυστυχώς γι’ αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο, το αυγό δεν το «απλώνεις» (εκτός κι αν το κάνεις ομελέτα).
Και σωστή να ήταν η μετάφραση του Khalifa – που δεν είναι – η γη έχει σχήμα ελλειπτικό κι όχι ωοειδές. Το σχήμα του αυγού είναι ασύμμετρο (πιο πλατύ από τη μια μεριά) και η γη δεν είναι έτσι.

Ένα Σχόλιο

  1. […] Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ήλιος πηγαίνει από τη μια κατεύθυνση στην άλλη, κινούμενος μεταξύ δύο σημείων, όπως ακριβώς τον παρουσιάζει το γεωκεντρικό σύστημα με την επίπεδη γη. […]

Σχολιάστε